Intressant

Jag drömde att jag var på toa, och när jag spolade så flöt det upp en stövare i min toastol. Eller rättare sagt, en stövare sögs in i vårt avloppsrör, och fastnade halvvägs i toaletten, så jag fick dra som en jäkla gnu för att få upp den ur toaletten. När den kom loss så tackade den med att skita på badrumsmattan.

Är det tacken? Hundjävel.



En sån här flöt upp i toaletten. Troligt? Hmm.

Full rulle

Idag har vi fått en del gjort. Valt tapeter till vardagsrum o kök, samt skåpsluckorna. handlat lite saker till badrummet, bland annat en rullvagn att ha tvättmedel mm på istället för att hiva upp en hylla i dessa klena väggar.. Sen blev det en ny större overall till han den där lilla saken som växer värre än ogräs, och så lite böcker och spel och annat.
Jag fick boken "Jag är Wanted" av David Larsson, som egentligen heter något annat. En yrkeskriminell skriver om sitt liv. Den verkar väldigt bra måste jag säga. Sen fick jag fingrarna på Desperate Housewives Kokbok. Lite smått nördig känner jag mig som köper sånt, men jag gillar dem så mycket så varför inte? Spelet Desperate Housewives fanns också, men det har jag redan spelat ut för ett par år sedan :o)

Lucas var jätteduktig i affärerna, han som hatar att gå i affärer. Men när vi kom hem och skulle möblera om lite på Tims rum för att få upp hans hylla (ja, vi är lite sega jag vet) så blev det plötsligt en ligist av Lucas. Han tog en flaska Fanta och hällde ut en del på badrumsgolvet "bara för att". Gissa om alla spel och hans laptop åkte all världens väg. Plus att han inte fick se mer på tv ikväll, utan när vi ätit fick han lägga sig. Han må ha sagt förlåt, men det spelar ingen roll, det kan inte vara HUR lätt som helst att bli förlåten, och när han gör saker på pin kiv, då är det inte läge att bara godta ett förlåt och sen är det som om inget hade hänt.. No way.
Vi får se hur han beter sig imorgon. Bättre hoppas jag. När han la sig så sa han i alla fall att imorgon skulle han vara en snäll pojke. Vi hoppas på det.

Nu är jag så trött att ögonen håller på att falla ihop. Vaknade femtioelva gånger i natt. Fattar inte varför jag ska sova så otroligt dåligt. Nåja, det går väl över det med någon gång.

Bra dag!

Själva dagen var bra igår, jag var vaken ända till halv fem på eftermiddagen. Men sen däckade jag en gång för alla till tiotiden när Lucas la sig (inget dagis=senast 22) och skulle säga godnatt. Strax efter somnade Tim också när jag matade honom, och han sov till halv nio i morse. Skönt att man fått zombiebarn så man kan vila ut ibland, haha.
Tim har varit på BVC idag med Peter, han är fortfarande normal. Väger dryga 7,1 kg och är 63 cm lång. För att fira hans tremånadersdag passade jag på att köpa lite smakportioner av mangopuré och majs och potatispuré samt lite gröt och äppeldryck. Mina barn får börja tidigt, det verkar som det är ett bra koncept för att de ska lära sig att äta allt. Lucas ogillar EN sak. Skalet i pajer. Annars inget.
Samtidigt som jag handlade lite till Tim köpte jag Zyx citron till Lucas som är förkyld med halsont. De hjälpte sa han. Skönt! För de var dyra!! Till mig själv hittade jag lite filmer, som de tidigare hyrt ut antar jag, de kostade 30 kr/st. Så det blev tre st.
Får se om det blir fillmkväll med Peter ikväll :o)

Nu ska jag däremot försöka häva i mig lite frukost, sen torka bort något kladd på Lucas golv. (Smält isglass tror jag det är).
Ha det bra!

Jag är dum i huvudet.

Jag har inte sovit sedan igår. Tim sov inte förrän tre i morse, så jag blev övertrött och kunde inte somna. Sen när jag blev seg så vaknade han. Då var klockan 10.30. Sen somnade han vid 12. Och sover fortfarande. Men jag fick inte lägga mig ändå, för då skulle glasmästaren komma och byta rutan i vår ytterdörr som det var en spricka i. NU är det knappast någon idé att lägga sig för nu kommer han ju snart att vakna. Det blir att plåga sig lite tills Peter kommer hem istället. Men det funkar. Är inte DÖDStrött än. Men det kommer nog det med, ska ni se, haha.

För alla skönhetsälskare

Gillar man skönhet och spel så har det kommit ett spel som kombinerar de två ämnena. Ett ganska så vanebildande sådant, dessutom!
Fast alla 3-i-rad spel är vanebildande tycker jag..

Bilden lånad från Zylom, länken här går direkt till spelets egen sida.

Jag har precis laddat ner det och testat. Kommer bli några timmar framför detta kan jag ju säga. Tur att det snöar så mycket att det inte är läge att gå ut i alla fall. Och att Tim sover :o)

Med envishet kommer man långt!

Jag är bara sååå bäst. Jag har lyckats tjata mig till nya tapeter i köket och vardagsrummet, nymålade köksluckor samt nytt köksgolv! Innan dess har vi fått nya fönsterbrädor (vita, lite lantlig stil, snygga!) samt nytapetserat i Lucas rum och så var det nya tapeter i hallen redan när vi flyttade in. Så vi får alltså nytt på hela nedervåningen! Och uppe är det egentligen bara en sak jag retar mig på lite, och den kan vi ändra lite längre fram, själva, om vi vill. Det är färgen på Tims rums tapeter. Rosa. *blä!* Men just nu får det vara så.

Nästa vecka ska det alltså bli fint i kök och vardagsrum! Sen är det IKEA nästa för att shoppa hyllor, lampor, skoskåp och lite annat. Det tar sig!! Jag är nog en rätt jobbig hyresgäst, för nu har jag krävt att tre gubbar (ok, två gubbar och en kille..) varit här och kollat på vår lägenhet och så övertygat dem om att det finns behov av att fixa vissa saker. Och jag lyckades ju uppenbarligen :oD

Nu ska jag njuta av segern med min nya säsong av Desperate Housewives. Köpte den igår. Har sett fyra avsnitt, hehe. Men vadå. Lucas sover, Tim sover, vad ska jag göra som är lagom tyst annars, liksom?

Byebye!

Tillfälligt Avbrott

Jag har fullt upp med att härja med hyresvärden just nu. Därför kommer jag att försumma bloggen lite under en period. Hur länge är okänt, men jag ska såklart inte lägga ner alldeles. Bara litegrann. En och annan postning kommer. No worries. Bara lite färre. Okej? Svik mig inte, jag kommer tillbaka!


Skallebank och kakor

Dagen har bestått av att sova. Skallen hotade att sprängas i bitar, så jag kände att jag nog gjorde bäst i att skita i att vara duktig och hålla på här hemma idag, så Peter fick sköta rubbet idag. När jag kvicknade till på kvällen så kom jag på att när jag och min mamma var och handlade igår så tog hon mitt bankkort och icakortet, och sen glömde vi bort det. Alltså var de nu 15 mil bort.

Därför fick pappa lida för det och åkte hit och lämnade tillbaka korten och hade med sig flera lådor med kakor från den numera stängda kakfabriken där mina föräldrar bor. Lucas och hans morfar tog lite kaffe och kaka och hade trevligt innan Lucas skulle sova. Då blev det nattinatti och sen åkte morfar hem till de resterande 45 kakburkarna...
(han köper allting i omgångar som räcker till ett helt regemente, jag är van, men jag antar att det låter mycket för de som är mer normala i sina proportioner, hehe)

Nu har jag kollat på Johan Falk och ska spela Pastry Passion från Zylom. Vanebildande värre. Det ska jag toppa med dumle och coca cola. Och drömma om nästa helg då vi ska gå på Snabba Cash (Vi går varsin kväll, eftersom vi inte har någon som kan vakta kidsen). Den lär vara sjuuukt bra. Fattas bara annat , med en så bra utgångspunkt som boken...

Jaja. Sluttjatat från mig. Skriver väl mer imorgon. Och lägger kanske upp lite kort på hur det ser ut eller något annat kul. Byebye!

Fototriss: Tim

Jag har faktiskt fotat en del om än inte så mycket som jag kanske "brukar". Som sagt, renovering pågår, och sabbad sömn gör att jag inte riktigt orkar bry mig om att fota så mycket. Men igår tog jag lite kort på Tim. Här är några.

Peter och Tim leker Stålmannen :o)

 

Såhär ser Tim ut i neutralt tillstånd...

..Och här är han glad!

..och här är en bonusbild på hur han kan se ut ibland.. obeskrivligt.


 


Vilket ståhej om Kissies PRIVATA blogg!

Jag fattar inte grejen. Varför är det så intressant att läsa vad Alexandra Nilsson aka Kissie skriver i "Kissies privata blogg"? Även om jag snubblade över den så är jag rätt säker på att jag skulle skita i att läsa eller länka den, för ärligt talat, hur spännande liv har tjejen EGENTLIGEN?

Springer på fester och gör bort sig, tränar, solar, käkar skiter och smörjer in sig med diverse skit samt bloggar och klankar ner på allt och alla. Och skryter.

Tjejen Kissie i landets just nu största blogg är en fiktiv person. Alexandra är säkerligen någon helt annan. En rätt tråkig människa, som lyckats vända sin förmåga att få folk att störa sig på henne (provocera) till något bra. Good for her. Jag tycker ändå att det är overkill att vilja läsa hennes "privata blogg".

Tjejen kan inte stava, vilket gör att en blogg tappar läsvärde på studs enligt mig.
När hon gått på lite fler svenskalektioner och fått mer än VG så kanske det kan vara intressant. Innan dess skulle jag inte vilja hitta hennes privata blogg, det är sorgligt nog att jag vet var den "kända" bloggen finns. Ännu mer sorgligt att jag är så uttråkad att jag kollar på den ibland.

Vilken "panschis"!


Flora. Bilden lånad av Aftonbladet

Hästar blir som regel inte mer än mellan 20 och 25 år, ibland mer, ganska ofta mindre. Jag har träffat ett antal hästar i mina dagar, varav tio passerat 30 år. En ridskola som jag jobbade på för massor av år sedan hade nästan bara ridskolehästar över 20 år. De ansågs vara stabilare i humöret och mer godmodiga rent allmänt, något som är ett måste för en ridskolehäst. Den äldsta som gick tre timmar per dag var då 28 år gammal och var jättepigg och glad. Sånt är kul att se!
Jag hittade en liten artikel om Flora, som är landets äldsta häst. En shettis, som hunnit bli inte mindre än 41 år gammal! Grå är hon såklart, men hon verkar ha livsgnistan kvar eftersom hon jagar ut hunden ur hagen när hon får en chans :P


Hur ska jag kunna sova NU då?!

Jag är alldeles till mig i brallan!!
Jag tittade in hos Geshiia, för jag tänkte kolla en sak. Och vad ser jag? Jo, jag har vunnit hennes tävling om en FOTOBOK!!! *hoppar och skuttar*
Jag, som aldrig i livet har särskilt mycket tur, har vunnit värsta superbraiga vinsten!! (Jag vet, det finns inget som heter så..men det passar bra just nu!)
GISSA om jag ska passa på att samla alla kort på Lucas och Tim och djuren, som jag bara lyckats fota men aldrig bemödar mig med att framkalla?!

Och gissa vad det första jag tänker berätta för mina föräldrar är när de kommer imorgon..förlåt, idag? Jo att jag vann, såklart! Det var ärligt talat ett tag sedan jag var så här glad! Tack Geshiia för en bra tävling!
Jag lånade bilden på Geshiias blogg som förkunnar att jag vann som ett litet minne!


(Tack!)

Fattig man gör så gott han kan..

Egoinas Mamma ställde en intressant fråga. Nämligen Fattiga-Finns de? (direktlänk till inlägget)

Enligt Em så är det att vara fattig "att leva på existensminimum (pengar till mat och hyra) så länge att man har förbrukat alla reserver så som hela kläder, solgt allt som kan säljas för pengar och det inte finns någon hjälp att få utöver X antal kronor som du/ni vet att ni måste klara er på till nästa månad. Man väljer säsongsbetonad mat för det att äta sallad vintertid är för dyrt. Man cyklar många kilometer för att spara 20 kronor på att köpa vissa saker till hushållet billigare. DET är att vara fattig i mina ögon."

Jag kan till viss del hålla med. Man är inte rik när man går på soc. Men man klarar sig utan större problem, åtminstone har alltid jag gjort det. Jag har inte behövt leva på kål och potatis, utan jag har lätt kunnat äta ute minst en gång varannan vecka och ändå haft råd att köpa godis, läsk och kakor och pålägg som jag vill ha osv.
Jag hävdar att det beror på att jag gjort det till lite av en sport att vara prismedveten och att ha koll.


Priskoll kan generera pengar till en extra fika, t ex!



Några prisjämförelser som jag sparat MYCKET på genom åren. (Jag hade 3 katter och Lucas fanns.)

Kattmat Whiskas torrfoder 2 st 2 kg-påsar a´36 kr=72 kr. (Det gick åt 2 påsar av det märket).
VS
Kattmat Eldorado torrfoder 1 st 2 kg-påse a´17 kr. (Katterna åt mindre men mådde bra av det märket.)
Besparing: 55 kr/mån.

Kattsand Pussi 5 kg-påse 2 st a´62 kr=124 kr
VS
Kattsand Eldorado 5 kg-påse 2 st a´22 kr=44 kr (Den här sorten klumpade sig bäst dessutom!)
Besparing: 80 kr/mån.

Blöjor Pampers 4 paket a´125 kr=500 kr (Dessa läckte dessutom)
VS
Blöjor Euro Shopper 4 paket a´89kr=356 kr (Dessa sög upp mer innan man behövde byta)
Besparing: 144kr/mån.

Pytt i Panna Felix Krögarpytt 1 kg påse 2 st a´47 kr=94 kr
VS
Eldorado Pytt i Panna 1 kg påse 2 st a´20 kr=40 kr
Besparing: 54 kr.

Min besparing på bara dessa varor VARJE MÅNAD blev 333 kr totalt. Bara genom att jag inte betalade för ett märke.

Att jag inte heller rökte eller sprang på fester och på krogen gjorde så klart sitt till. Jag levde knappast i lyx, men det var inget ovanligt att jag gick och köpte mig en tidning t ex.

Som sagt, uttrycket "fattig" är ganska diffust. Men för mig betyder fattig att man inte har tak över huvudet eller mat för dagen. Att leva på existensminimum är fullt gångbart om man bara tar reda på sina rättigheter, för socialen har en hel del skyldigheter om man börjar kolla.
  • Familjer med barn har t ex rätt att ha en fungerande tv från ca 1 års ålder för att utöka ordförråd bl a.
  • Man har rätt att ha en cykel per person i familjen.
  • Man har rätt att få respengar och pengar till uppehälle om man vill göra något med barnen på sommaren (Har själv fått pengar för att åka till en djurpark med Lucas, samt bo på hotell en natt med honom plus matkostnader där.)
  • Som förälder har du också rätt att få pengar för att resa till ditt barn vare sig ni bor ihop eller ej.
  • Är du på besök i en annan kommun och inte har pengar till hemresa så måste socialen i den kommunen gå in och betala hemresan dit där du är skriven.
Fler exempel finns, men det är också alltid en individuell bedömning som ska göras.

Jag är i alla fall glad att jag inte lever på socialbidrag. Det är en lättnad! För det krävs alltid en massa motprestationer när man går på soc. Man ska vara på praktiker och man ska söka jobb på en omöjlig
arbetsmarknad osv.


Nu ska mitt jobb här hemma påbörjas. Tim kommer snart att vakna och vill ha blöja och mat, och sedan är det garderober som ska fyllas med kläder och kartonger och annat som ska bäras ut i förrådet.. Fullt ös!

Ojsan..

Idag blev det inte mycket bloggat :/
Har varit upptagen med att dirigera snickaren till ett bra resultat vad gäller garderobsinredning och sen ta hand om Tim. På kvällen blev det en promenad med Lucas till affären för att shoppa några ingredienser som jag inte hade hemma till kvällsmaten.. Vi kände att dagens mat var lite trist så vi bytte ut det till Ajvarbiffar med tomat och persiljesås med paprika i, samt strips.

Jag har aldrig gjort det förr, men det blev supergott. Det kommer vi göra om!

Vi har också fått upp lite lampor (Tims rum har belysts av en ful lampa som hängde kvar när vi kom hit, samt en klämspot) inne hos lillfisen. En Smila Stjärna från IKEA och en KRYP takspot från samma ställe.
Jag har också pulat ihop en liten lista på vad vi ska åka och köpa på IKEA snarast, samt även på ett par andra ställen. För att få det lite mysigt någon gång!

  • En till bokhylla (Billy)
  • En vägghylla att ha under spegeln i hallen så det blir lite förvaring där ute.
  • Skoskåp som dels sväljer lite dojor, men också ger en liten förvaringsyta ovanpå. Ovanför ska vi ha en whiteboard.
  • Lite duschdraperier, eftersom de vi hade var supergamla.
  • Duderö golvlampa från IKEA ger ett mysigt sken och är dessutom billig. Bra till vardagsrummet.
  • En lampa till trappan och en till plafond till vardagsrummet.
  • Några lampor som ska stå på bokhyllorna högst upp
  • En gardinstång som vi kan hänga ett draperi eller franspaneler i för att få lite mysstämning.
  • En ny väggklocka till köket, den gamla är för stor :o)
  • Lite tidskriftssamlare
  • Två vägghyllor som blir till nattduksbord

Inte allt är IKEA, men mycket. Det är ju bra att man kan få mycket för relativt lite pengar tycker jag nog..
Ska nog hinna komma på lite fler saker för att höja mysfaktorn innan vi kommer iväg med!

Imorgon tänkte jag försöka få in alla kläder i garderober, och jag tänkte också försöka få Peter att hjälpa mig att bära ner garderoben i Tims rum till Lucas rum så det blir lite mer lättöverskådligt än det är just nu när han har kläder i en byrå. Sen ska vi väl sätta upp mer saker på väggarna hoppas jag.
På lördag kommer mina föräldrar hit med en soffa till Tims rum. Och så ska vi försöka klämma in oss på Barnfotografering på Maxi. Vi får se vad som hinns med!

Men så att alla vet, jag kanske inte hinner blogga så mycket de kommande dagarna. Någon gång per dag, men inte mer kan hända. Beror på hur bra det flyter på.

Min Ståndpunkt

Har inte varit så aktiv på Familjeliv som jag brukar vara, tröttheten har hunnit ikapp mig kombinerat med att internet inte varit så bra. Men jag hittade en tråd som jag känner att jag kan ta ställning till utan att ens fundera. Jag citerar den här:

"Är det bara jag som kräver?"

"Jag är tillsammans med en kille, han är trevlig på många sätt men har också en hel del tråkiga sidor. Nu har han flyttat tillbaka till sin egna lägenhet för att "känna" hur det känns att leva själv, varför han flyttade var för att jag ber honom att hjälpa till hemma. Han jobbar heltid och jag är hemma med vårat barn, han menar på att han jobbar hela dagarna och MÅSTE få sitta framför tv:n när han kommer ifrån jobbet, då menar jag inte bara en timma eller så, utan där sitter han från att han kommer hem tills det är dags för läggning. Detta händer inte bara några gånger, utan varje dag.

Om jag inte lagar mat som han gillar, så ställer han sig inte för att laga något till hans lunch-låda, utan äter då inget men om jag däremot lagar något som han tycker om, jaa då ska jag göra iordning en matlåda till honom.

Är det bara jag som kräver att karln ska hjälpa till hemma? Det jag ber honom är att antingen diska, slänga på en tvättmaskin eller dammsuga..... det handlar inte om varje dag men några gånger, vi levde ju ändå i samma lgh och vi är två i ett hem så då tycker jag att man hjälps åt.

Nu är jag ensam och det känns väldigt skönt att inte behöva tjata eller plocka undan hans skit.... men vet inte om jag vill fortsätta detta överhuvudtaget.
Han är 32 år så jag tycker att han borde vara vuxen nog att inse att man hjälper till båda två, inte att en ska göra ALLT hemma, det tänker jag inte acceptera.

Så, är det bara jag som kräver att karln ska hjälpa till?
Visst ska man dela på det och hjälpas åt även om jag för tillfället är hemma med ett litet barn?"



Hjälps åt!
Min ståndpunkt i den här frågan är ganska så given:
Det låter som att det här inte är ett förhållande mellan kvinna och man, utan mellan en mamma och hennes son. Mannen vill bli omhändertagen som när han var ung och bodde hemma, med all markservice fixad och klart. Det är inte okej i en kärleksrelation enligt mig.

Att dela på ansvaret är inte bara självklart, det är också givande för alla inblandade. Dels får var och en känna att den behövs. Dels blir det lättare att få ungefär lika mycket fritid. Dels mår nog relationen bättre om man inte lastar över allting på en person.

Hos oss så sköter faktiskt Peter en väldigt stor del av hushållsjobbet, trots att jag "går hemma" hela dagarna. Men så tar jag också hand om Tim på nätter och tidiga morgnar när Peter jobbar. Och jag sköter planeringsarbete vad gäller mat och inköp, jag har hand om djuren och jag gör det jag kan hemma. (Basics som att bädda, plocka ner disk och tvätt till rätt rum, vattna blommor och så vidare)
Sen gör Peter en hel del när han kommer från jobbet. Hänger tvätt. Diskar. Dammsuger. Tar hand om Tim och Lucas en del. Och så vidare.
Plus att han är den som kör iväg Lucas till andra sidan stan till dagis och hämtar honom på eftermiddagen.

Nu vet jag mycket väl att jag har en himla tur, eftersom majoriteten av killar och män INTE gör såhär mycket hemma. Jag har levt med en person av manligt kön som trodde att jag var hans morsa, inte hans flickvän. Jag gjorde allt. Men så var vi också rejält osams många gånger!


Vad tycker ni?!

Veckans Utmaning

Idag känner jag för att utmana er till att blogga om INREDNING. Mitt liv består just nu av en massa tankar om vad som ska vara i vilket rum, hur man förvarar saker bäst, vad man behöver och inte, samt hur man får ett funktionellt OCH mysigt hem att leva och trivas i.

Därför tycker jag att det skulle vara intressant att läsa ERA tankar i ämnet. Alla tips, tankar och idéer som poppar upp när ni tänker på inredning vill jag läsa om.

För att anta utmaningen: Skriv ett inlägg, posta en kommentar med länk till ert inlägg.


Jag är så sugen!

Bara så att alla vet. Jag är supersugen på att gå på bio och se på Snabba Cash. Bästa boken som grund borde generera en tämligen bra film också, tycker jag..

 


Gomorron!

Tim gjorde något ovanligt. Han vaknade före 08.30. Ja det är sant, det är ovanligt för att vara honom. Han har fått mammas slappisgener, hehe. Me like! Men idag var det 06.00 som var morgon för honom, troligen för att blöjan var rätt så full. Men nu sover han i sin pappas säng igen.

Själv funderar jag på förvaring och inredning.

Minst en hög Billyhylla till vardagsrummet.. Och en väggbilly till hallen så att man kan sätta laddare och liknande någonstans. Förvaring är nyckeln till mindre stress, är min erfarenhet :o)
  • Var ska vi sätta upp alla verktyg och lådan med lådor med spikar, krokar, skruvar osv i? Troligen i groventrén men det är inget som är jättegivet...
  • Hur ska vi möblera vardagsrummet för att få det mysigt? Just nu är det lite provisoriskt. Vi skulle behöva en till bokhylla (Billy) och en del småfix som t ex att fönsterlampor och BLOMMOR kommer in och även en till taklampa. Just nu finns bara ett ganska trist ljus från en plafond.
  • Vi måste hitta en plafond eller liknande till trappan. Det är lite för mörkt utan att ha ljuset tänt, men det är ändå för ljust att tända taklampan i hallen uppe. I-landsproblem :p
  • Var ska vi samla våra "vi köper massor för det är så jäkla billigt"-inköp? Funderar på att avvara hallgarderoben till detta, får se hur det blir. Det bör vara någorlunda centralt i alla fall, eftersom att det rör sig om allt ifrån disktrasor till tvättmedel och glödlampor eller pasta som ska samlas på ett och samma ställe...
Det är en del som skulle behöva handlas, men samtidigt så är det ju ingen panik.. Bara att det skulle vara skönt att bli färdig snart! En sak som påverkar takten är ju att hantverkarna springer om varandra här just nu. Vi får se hur länge de ska hålla på med det.. En del saker har ju klarats av åtminstone. Hoppas få trådbackar till garderoberna idag så jag kan packa upp kläder och sånt så det kommer ur vägen och blir lite mer ordning.

Nååååjaaa. Nu ska jag spela Farm Frenzy. Bara för att! (Bilder nedan, länken går till Zylom där det finns att ladda ner gratis, bland många hundra andra spel. Alla barnvänliga!)



Veckans Fly Lady


Fly Lady schema för veckan är samma som förra, alltså morgonrutin, kvällsrutin och en 15 minuters fokuserad decluttering per dag. Plus att vi lägger till att tänka på förvaringen. Med hjälp av en hot spot rensning och lite bättre förvaring fixar vi till både utseendet på hemmet och effektiviteten på morgnarna.
Det mesta underlättas av bra förvaring!

Jag var alldeles övertygad om att förvaring var jag bra på. Ända tills jag träffade Peter. Han slog mig på fingrarna på den fronten. BIG time. Han läser mycket serier, och hade tidskriftssamlare till sina tidningar. Han hade mycket filmer. Och många hyllor till dem. Han hade mycket spel-och förvarade dem i skåp och hyllor. Cd-skivor i cd-ställ och så vidare..

En hot spot är ett ställe där allting "samlas". T ex i hallen är en klassiker.
Man tar av sig jackan, sen hamnar allting på obestämda platser.


Nytt scenario: Kom in, ta av skor, lägg dem i skoskåp eller på skohylla, häng jackan på en galge, lägg mobil i sin laddare vid det lilla bordet, lägg vantar o mössa i en korg. Häng nycklar i nyckelskåpet, kolla posten och sortera redan innanför dörren, reklam och skräppost kan slängas direkt, resten tar vi med in till skrivbordet direkt och fixar in i en pärm. Det tar en minut!

Du vet därmed var dina räkningar och andra viktiga papper finns, du vet att mobilen inte är urladdad, du slipper leta efter nycklarna, du slipper snubbla på skor, du hittar mössa och vantar utan att leta och reklamen tömmer du en gång i veckan och är på köpet lite miljövänlig.

En extra sak som är bra i hallen är någon form av kommunikationsgrej. Griffeltavla, Whiteboard eller magnetfärgad vägg med lappar med magneter? Du bestämmer. Men det är lätt fixat. Och underlättar om man lär sig att skriva upp saker.



Veckans Bloggtema

Jag hittade faktiskt inget speciellt bloggtema den här veckan på Familjeliv, det verkar som att de som brukar skriva inte var riktigt överens eller inte hade någon inspiration. Tyvärr. Men nästa vecka kommer jag i alla fall att skriva igen. Ska tjata fram ett tema ;o)

Jag ligger efter

Jag skulle ha fixat veckans matlista igår. Men jag ligger lite efter, för jag har en son som inte vill sova när jag vill att han ska det, så jag får försöka sova när han gör det..eller något.

Matlistan i veckan:

  • Pasta med paprikasås
  • Ris och currykorv
  • Köttfärslimpa och potatis
  • Bacon, stekt ägg och stekt potatis
  • Pastasallad med tonfisk och kokt ägg
  • Falukorv i ugn med potatismos
  • Kycklinggryta med basmatiris
Receptet den här veckan:

Pasta med paprikasås

2 hela paprikor, gärna olika färger
3 dl grädde
4 msk mild ajvar
ca 2 dl färska champinjoner
Maizena ljus redning efter smak
Salt
Vitpeppar
Oregano

Bryn champinjoner och tärnad paprika i lite smör. Salta på svampen.  Tillsätt grädde och ajvar. Red av till önskad tjocklek. Krydda med ett par kryddmått oregano

FYI

Jag har migrän idag, Och en hantverkare som är här och väsnas. Och Tim har just vaknat med. Lite senare kanske jag bloggar.

Vilken jättevinst!

Jag kan inte låta bli, jag är med och tävlar hos Julia!!

Vinstlista:
Från Voodolls: 4 stycken voodolls
Från Wear design: En fin, hjärtformad halsbandsklocka
Från Fotosonic: Ett kamerastativ som går att fästa på det mesta
FrånEasewhite: Två paket med tandblekning
Från Smalslips: En snygg klocka
Från Amors pilar: Massagestaven Ina Purple, det vattenbaserade glidmedlet Eros Aqua och desinfektionsrengöringen Invit hygiene(amorspilar.se är en erotikbutik på nätet som säljer sexleksaker)
Från Jholmtshirt: Två stycken valfria t-shirts
Från Juvelia smycken: Ett valfritt namnarmband eller namnsmycke
Från Wild outdoor lifeVäst i valfri storlek från Pinewood
Från My heart: Spelet "52 magiska veckor
Från Sunny coco: ett antal tigerbalsam och parfymoljor
Från L8nyberg: En mineralfoundation
Från Importklader: Två hotpants i spets, en röd och en svart
Från Swefox: Ett set med matchande armband och klocka
Från Bagatoo: En snygg resväska i svart, rosa eller blå
Från A&I Design: Virvar Jacquard handduk och tre paradishanddukar i orange, grön och lila
Från Styleimport: En optisk pekfingermus till datorn
Från Caruso: ett svart, vackert litet smyckeskrin med trollsländelås
Från Partyprylar: Spelet "sanning eller konsekvens"
Från Disdou: 3 stycken mössor
Från Wellnessproducts: en swissdepil - hårborttagning utan smärta
Från Ecozoom: En t-shirt i valfri färg och storlek
Från Minmusli: 2 x 100 presentkort på müsli samt plåtburkar
Från Thaliahalsa: En huvudmassör
Från Webstrumpor: Ett par stay ups och tre par strumpor
Från Goldwell: Ultra volume schampo och balsam (mina favoriter!) samt hårsprayerna Sparkling fix och Magic finish
Från Önskefoto: En egen canvastavla, 20x30 cm
Från I+m naturkosmetik: Body refresh grapefruit - body lotion + shower gel & Hydro-Performance Facial Tonic + Day Creme.
Från Calas: ett par örhängen i äkta silver och bergskristall
Från ELF: 4 ögonskuggor (mina favoriter!)
Från Jeanettes naturtvål: en tvål med doft av granatäpple
Från Vekk: en mild liquid Soap, en anti acne creame, en instant pore minimizer, en anti acne soft mask

Skulle vara skoj att vinna, men det är knappast något jag räknar med. Har hittills ALDRIG vunnit något. Men så tävlar jag ju inte så ofta heller iofs... :o/


Daxis

Måndag den 18 Januari 2010
Plats:
Skrivbordet i sovrummet i vårt radhus.
Humör: Ganska så neutral tror jag.
Tidigare idag: Jesper från hyresbolaget var här och kollade. Vi FÅR nya köksluckor, är hans spontana tanke när han såg dem. Bättre att satsa lite ordentligt på renoveringen när man ändå är igång och slippa göra något på många år, än att smådutta lite var tredje år kanske. Sund inställning. Och trevlig kille!
Sugen på:
Vet inte, är hungrig.. banan skulle varit gott. Eller choklad. Något som får upp energinivån lite.
Glad över: Att det verkar som att Lucas inte är alldeles utsjasad efter den första långa dagen på dagis.
Arg på: Att jag glömde påpeka en sak när Jesper var här. Ingen katastrof, men störigt.
Bäst idag: Vet inte, att jag kan komma åt blogg.se igen kanske?!
Sämst idag: Att det belv mörkt så FORT! Vill ha vår nu ju!


Gud så hemsk situation!

Den här tråden.. jag ryser när jag läser den. Inte många trådar får mig berörd, inte såhär. Men detta är bara skrämmande..

Stackars familj. Stackars barn. Stackars alla inblandade. Vet inte vad jag ska säga mer. Vilken mardröm!


Minnesbilden

Den här veckans minnesbild får bli det kort jag gillar mest på Zita. Det krävdes en del ålande och krypande, krafsande med fingrarna (för att få NÅGON uppmärksamhet av kattskrället) och ungefär 50 kort där hon blinkade och gäspade innan detta kort blev taget...


Men ganska fin blev hon väl till sist?

Veckan som gick

Veckan som gått har inneburit några saker som jag minns bättre än andra. Nämligen de här:

  • Jag och Tim hade fotosession med självutlösaren. Reultatet blev sådär.
  • Lucas rum tapetserades om. Målarna kom DAGEN EFTER lägenheten beiktigats. Världsrekord i snabbhet?
  • Vi mosade in Lucas möbler i köket, vilket försvårade matlagningen ordentligt.
  • Istället för mat åt vi en hel del choklad och cola. Men en kycklinggryta med ca 30 saker i blev det iaf.
  • Lucas fick sova på soffan. Målarna täckte hans säng med papper nämligen.
  • Jag försökte ta kort på Zita på soffkanten på ett lite annorlunda sätt. Mer "konstnärligt".
  • Zita insåg att soffkanten är gosig och vägrade lämna den alls på drygt ett dygn.

 

 


Jag har varit snäll-tror jag?

Igår..eller förlåt, i FÖRRGÅR, så fick jag blommor när Peter kom från sitt jobb. Gissa hur förvånad jag blev?! JÄTTE. Han är inte så mycket för spontana gåvor, men uppenbarligen tyckte han att jag varit snäll nog att få lite blommor. Inte mig emot, jag blev jätteglad!

Såna tillfällen måste ju nästan dokumenteras.. eller hur?!


Som utlovat

Här kommer de utlovade bilderna på Lucas rum. Äntligen, eller hur? *ler*
Bättre sent än aldrig. Får passa på att blogga ikapp lite nu när jag inte kan sova och nätet är hyfsat och jag dessutom KAN komma in på bloggen..

Min tanke är att hitta en ljus bård/köpa bård med Blixten Mc Queen som är röd. Får se vilket det blir.


Såhär såg det ut innan. Vilket var bäst?


Jaha!

Lagen om alltings jävlighet. Nu kan jag inte sova istället. Får ladda in foton på min käre femårings rum då, som jag lovat så länge. Jo för jag HAR fotat. Det ÄR färdigt. men jag har som sagt inte kommit åt blogg.se. Mystiskt att jag kommer åt det NU egentligen...
Nåja. What ever. Återkommer med bilderna snart.

Hmmmm

Återigen knappt någon tillgång till Blogg.se och jag vet inte varför. Har försökt flera gånger idag, och får kontakt först nu. Nåja. I veckan beställer vi eget internet, och slipper förlita oss på andras nät. Fast det har funkat över förväntan ändå.

Har gjort klart i KÖKET istället för i vardagsrummet, det såg ut som sju svåra år. Imorgon förmiddag kommer den fräscha killen som har hand om uthyrningen hit och ska bilda en egen uppfattning om vad som behöver göras. Ska bli skönt att slippa mellanhänderna..

Lucas ska vara på dagis tidigt imorgon, jag är övertygad om att det går bra, men trött lär han ju vara imorgon kväll.

Jag blev moster idag. Min lillasyster Sandra fick en dotter som heter Felicia kl 17.08. Ska bli kul att se henne :O)

Nu ska jag lägga mig innan jag blir för pigg. Har kollat på Johan Falk-Vapenbröder på fyran.

Natti natti allihop!

Hamna inte på sjukhus när du ska flytta

Läste just om Annika som trillade ut genom fönstret när hon skulle ta ner en gardinstång inför en kommande flytt. Hon hamnade på sjukhus i tre veckor, och då kom socialen och erbjöd henne hjälp att packa och frakta över sakerna från den gamla lägenheten till den nya. Men när Annika skrevs ut så var sakerna borta! De hade kastat sakerna istället för att flytta dem.

Socialtjänsten nekar till att de har något ansvar. Vad hade man väntat sig?!

Artikel i Aftonbladet.



REKORD!

Hela dagen igår försökte jag posta, men fick inte för blogg.se muppade sig. Gissa hur sur jag var?!

Snabbrapport om gårdagen:
  • Fick blommor av Peter när han kom från jobbet. Jättefina rosor.
  • Spikade tavlor och fixade gardiner på Lucas rum
  • Kom på en inte så hemlig hemlighet om ett par bloggar (NEJ jag tänker inte skvallra då försvinner ju charmen..)
  • Pratade en massa med Lillasyster på Facebook. Hon har gift sig och ska ha barn vilken dag som helst.
  • Gjorde den mest komplicerade maträtten jag gett mig på någonsin tror jag. Över 25 ingredienser.

Veckans bästa FL trådar

Jag skulle postat detta igår kväll men jag fick ett samtal som varade liiite för länge så det blev lite förskjutet. Handla, laga mat och putta in möblerna i Lucas rum igen skulle göras också dessutom. Så det blev liksom ingen tid.

Men här är en av de mer tänkvärda trådarna jag hittat :
Beckah82 skriver om en elak kommentar

JoMaMo skriver om jämställdhet och amning vilket är rätt intressant. GÅR det att vara JÄMSTÄLLD och samtidigt amma? Vilket är viktigast, amning eller jämställdhet?

Slutligen en lite småkomisk tråd.
Skulle du ge din man ett par trosor om alla hans kalsonger var smutsiga?

Nu ska jag ta och göra klart i Lucas rum och fota så ni får se hur det blev! Later!!



Veckans Blogg :Tescho

 

Den här veckan vill jag rekommendera Tescho. Therese som driver bloggen är en väldigt generös, hjälpsam och trevlig tjej som har en otrolig talang för att koda bloggar, och det är utifrån en av hennes gratismallar som jag gjort den här bloggen. När jag ville ha hjälp att lägga in en extra meny på sidan, vilket inte fanns från start, så var hon väldig tjänstvillig och det var himla skoj! Förutom bloggdesigner hittar man en del om fotografering och hundar här. Bland annat.

 


Lucas nya tapeter

Bara en snabb bild på nya tapeten.

Inte ful, va? Han gillar den själv i alla fall. Jag med.


Mupp-blogg.se

Jag har försökt posta ett inlägg flera gånger men det vill inte fastna på bloggen verkar det som. Därför skriver jag ett nytt. Jag letar efter en bra blogg att presentera till Veckans Blogg lite senare. Har ni förslag?
Kommentera!

Ja just ja. Det är färdigtapetserat i Lucas rum nu. Mörkblått med tunna silverränder blev det. Superfint. Nu ska man bara få allt annat skit avklarat med. På måndag har jag tvingat hit den ansvarige från vårt hyresbolag för att HAN ska bilda sig en uppfattning om vad som ska göras, det verkar som att budskapen inte riktigt går fram när det är mellanhänder nämligen. Och så kan jag inte ha det! Jag vill veta vad som ska göras och inte, och den stackars snickaren vill det ju ännu hellre, så klart. (Sen råkar han vara en fräsching som jag inte har något emot att få besök av hehehe.. men det är bara ögongodis. Precis som den ena målaren som var här idag och igår. Ögongodis. Peter är bäst i alla fall i slutänden!)

Så jag ringde och härjade lite, hehe.
I'm a bitch...
Men annars får man ju inte fint hemma, tydligen.

Nåväl. Nu ska jag leta bloggar. Byebye!

Ibland gör man bäst i att bara lämna idioterna åt sig själva

Jag blir lite trött. Familjelivs moderatorer plockar bort MINA inlägg i MIN tråd. De som berättar hur saker ligger till i en fråga. Detta för att jag besvarar en fråga.
Jag har en skaplig känsla av vem som anmält dem, nämligen en av mina "motståndare" i frågan. Och fine, man har rätt att ha olika åsikter. Men att anmäla ett förklarande inlägg och faktiskt få det borttaget känns lite sådär.

Face facts verkar inte vara nödvändigt på FL. Man kan bara plocka bort det som inte passar. Tänk vad praktiskt om man kunde regissera världen så IRL med?!

Jag lämnade idioterna åt sig själva, skrev att jag lämnar tråden och tänker inte återvända. Vill folk jiddra så go ahead, jag tänker inte sänka mig till deras nivå.
Sorry!

Fototriss: Jag & Tim

Lite kort på gullnosen och mig. Jag är långt ifrån snygg, inte ens i närheten faktiskt. Men det är kul att ha kort på sig själv och barnen, något som jag inte tog med Lucas tyvärr. Inte för jag inte ville, men för jag inte hade något att ta korten med, och inte heller någon som kunde fota oss. På min kamera jag har nu finns det ju liksom självutlösare. Men det är rätt svårt att sikta rätt ibland, hehe.


Alltså I HATE it, blixten får mitt hår att se superflottigt ut. Nice liksom. Grr.

Inte har man mycket koll på vad Tim har för sig heller, haha. Kollar sällan åt rätt håll måste jag säga.

Vet inte riktigt hur det där blev, den som är i fokus är ju jag, det skulle vara Tim, haha.

 

Konstaterande: Väldigt mycket mera träning. Mössa på. Och en stor portion humor så man kan skratta åt eländet :oD


Tips från en Småbarnsmorsa

Vi som har småbarn blir ofta ena jäklar på att effektivisera och prioritera men också på att hitta billiga saker och bra affärer mm. Därför kommer en del av mina bästa tips för ett enklare och billigare liv att återkomma på Torsdagar.

Idag vill jag tipsa om att man kan spara pengar.


Hemma hos oss läser vi mycket serier. Peter läser Ernie, Pondus och Larson. Vi läser båda Elvis och Knasen samt 91:an och Lilla Fridolf. Dessutom läser Lucas Bamse och Kalle Anka. Nio tidningar.

Köper man varje nummer av alla de tidningarna (vilket vi iofs inte gör) så kostar det en del. Att spara in på den kostnaden är lätt. Prenumerera! Så gott som alla tidningar finns på Tidningskungen.se och det är enligt min erfarenhet det lättaste och billigaste stället att vända sig till för en prenumeration.
PLUS att du slipper hålla reda på vilken tidning som är ny och inte, och får den direkt hem istället för att åka och köpa varje nummer. Perfekt!!

(Och nej, det är inte så många vuxenpoäng på oss när det kommer till den litterära biten kanske, haha. Fast vi läser mycket böcker också, även om det inte framgår just HÄR.. :D )

Uppfräschning på gång

Idag har vi börjat dagen med att kånka ut Lucas möbler. Målarna har kommit och ska spackla väggar och måla tak idag, och imorgon så blir det nya tapeter upp! Något som vi också får, är sprillans nya kökstapeter! Det var inte riktigt planerat, men det blev så ändå. Med rätta, eftersom man bankat upp ett hål med dörrhandtaget och spacklat det så att det inte ser klokt ut.
Det blir en del spring de kommande veckorna!

  • Måla tak och tapetsera Lucas rum
  • Tapetsera om köket
  • Sätta in nya skåpsluckor och lådfronter i köket
  • Byta lister i köket
  • Byta handfat på toaletten uppe
  • Nya fönsterbrädor i kök och sovrum
  • Ny fönsterruta i dörren
  • Ny dörr till Lucas rum
  • Inredning till garderober (trådbackar)
Kostsamt för hyresvärden, men å andra sidan så blir det nog lite fräschare och lättare att hyra ut lägenheten efter oss. Hade JAG bestämt så hade jag bytt ut bänkar och diskbänk och stommarna till skåpen också, eftersom det ändå måste göras snart nog.
Men nu får vi vara glada för vad vi får.

Nu ska jag hämta ett glas Cola och vara lite slö. Lite seg av någon anledning. Undrar såå varför, haha.

Villhagrej

Note to myself: BESTÄLL DESSA!! SÅ söta ju! Och perfekta till min nyckelknippa, inte bara Barbapapa får plats på den, lite voffsingar blir också bra!

Finns att beställa här!

Nu får jag nog sluta posta och lägga mig om jag ska orka knuffa runt på Lucas möbler innan målarna kommer imorgon...

 


Vet ni vad jag kom på?

Idag är det prick en månad till Alla Hjärtans Dag. Dags att börja fundera på vad man ska hitta på dårå.. För erkänn, det är allt LITE mysigt att fira den dagen, även om den är ruskigt kommersiell!?!

Eftersom jag är en snåljåp så tänker jag kolla in passande saker och handla det jag ska ge Peter och kidsen redan nu, för det är banne mig billigare än att göra det dagen innan. Man får inte vara dum. Särskilt inte i finanskrisiga tider!

Här hittar man en del roligt, gulligt och intressant.

Här kan man beställa blommor online med leveransdag den 14/2..

Och ja, självklart får ni skicka både blommor och presenter om ni känner för det, maila mig så får ni min adress. Mail: [email protected] (As if!)


Dubbelmoral

 

Det finns ganska så gott om människor som anser att man ska ge barn så mycket naturlig mat som möjligt. Inga tillsatser, inget halvfabrikat, inget socker osv. Det finns också en del människor som anser att man ska försöka köpa ekologiska varor i den mån man kan, eftersom det är detsamma som att värna om naturen. För naturen är ju något man gillar, det är ju sunt och bra att vara i naturen, det vet ju alla, eller hur?!

Ändå sitter samma människor och färgar håret. Ändå sminkar de sig. Ändå rakar de bort det NATURLIGA året under armarna och lite här och där. Ursäkta, vad hände med att man ska vara naturlig?! Är det inte miljöfarligt att använda hårfärg? Är det inte ganska många märken som testar sina produkter på djur?  Är det inte mer naturligt att behålla håret under armarna än att raka, vaxa eller klippa bort det, eller för all del använda hårborttagningsmedel...?

Att ge sina barn den mat som innehåller mesta möjliga MAT, alltså utan tillsatser, borde väl vara detsamma som att koka ett par extra potatisar och göra några extra köttbullar och sen mixa det, eventuellt med lite mjölk om det blir för hårt. Inte att köpa HIPP burkmat?

Jag säger det igen och igen. Folk kör med dubbelmoral. Hittills vet jag bara en handfull som står för det. Och de har SKÄL till det.

Jag själv är inget helgon på något vis. Men jag utger mig inte heller för att vara en sån som strävar efter att allt ska vara ekologiskt, naturligt osv. Jag kör med raka puckar.

Jag skiter i om det är tillsatser i maten. Jag skiter i om det inte är ekologiskt. Jag färgar håret med kemikalier. Jag BRYR mig inte. Det enda naturliga jag gör är att jag inte rakar mig under armarna eller någon annan stans. Men det är bara för att jag är lat som fan. Och för jag tycker att det är min ensak, och jag har aldrig sett någon mening med det. Sorry.

Förresten. Tim SÅG hårlösa armhålor när kortet togs. Faktiskt. Så jag vet inte, han kanske tycker som det står. Eller så var det på grund av att han blev överraskad av blixten...


Gamla vänner..

Jag är inte bäst i världen på att hålla kontakt med mina kompisar när vi inte bor på samma ställe. Jag vet det och jag skäms, de tror väl att jag tappar intresset. Men så är inte fallet.

Jag bryr mig, och kommer alltid att vilja ha en kontakt med vissa, eftersom de berört mig på många vis.
Med vissa så är det bara så att man har minnen ihop, och man har en naturlig kontakt, som gör att man kan sluta där man lämnade av sist, så att säga.

En av dessa vänner är Sarah, min gamla granne i Katrineholm.
Hon och jag träffades så gott som dagligen, och umgicks mest hela tiden. Lucas lekte med hennes son, Darin. Vi hade balkongerna ovanför/under varandra, så det första och det sista man hörde var barnen som pratade med varandra.

Nu har vi, komiskt nog, fått barn nästan precis samtidigt. Och ännu mer ironiskt, Tim heter i andranamn vad hennes son heter i tilltalsnamn: Elias!
Great minds think alike eller vad säger man?

Nu har vi pratat i telefon ikväll, och nu MÅSTE jag masa mig iväg till dem när vi åker åt rätt håll nästa gång. Det bara ÄR så.

En bild på Sarah och hennes son när vi var grannar 2008.

Utmaning!



Varje Onsdag blir det nu en utmaning här. Det kan vara så gott som vad som helst. Från att ta tag i en hot spot på Fly Lady-vis och dokumentera före och efter på sin blogg, till att skriva ett pinsamt minne från förr eller att testa att fylla i en given lista och publicera på sin blogg. Eller något annat.

Ikväll kommer den första utmaningen, och eftersom det är den allra första så mjukstartar vi lite fint.

Kvällens utmaning är:


Berätta i mina kommentarer varför du hälsar på här, och vad du gillar eller ogillar. Inget knölande med foton ikväll, alltså!

50 miljoner inlägg

Jösses. Man kan nog konstatera att det är ett antal människor som hänger på Familjeliv. Idag knäcktes gränsen på 50 miljoner inlägg. Någon som heter Neolotta vann en resa till Åre för att hon skrev inlägg nr 50 miljoner. Grattis till henne, själv är jag bara glad att slippa den vinsten eftersom jag avskyr skidor och vintersport i stort. (Möjligen att tolka efter häst eller köra istrav är kul).

Nu ska jag fixa middag. Har slappat med Tim idag, efter en himla massa tjafs med magont. Och ett gäng hantverkare som ville komma in och tapetsera Lucas rum (de får återkomma imorgon) och måla hans tak, samt en glasmästare som var och kollade på rutan i ytterdörren som har en spricka. Ny kommer om två veckor.
När man väl fått fart på hyresvärden går det visst undan. Jag blev helt chockad!!

Men nu. Middag. Hungrig som ett djur!

Så tycker jag!

Dags för en ny kategori igen.

 

Vågorna går höga på Familjeliv, som alltid. Idag finns ett antal trådar där man kan läsa om tjejer som lever med killar som spelar World of Warcraft (WoW).

Här är ETT av många exempel på hur det kan se ut:



Jag blir ärligt talat förbannad när jag läser detta.
Hur kan man som pappa skita i sitt eget barn? Hur kan man som mamma tillåta att det fortsätter såhär?

Peter spelar WoW, och har gjort det sedan det kom ut. Har alla expansionerna, flera konton och ett antal gubbar.  Var med i ett gille (guild) och raidade flera gånger i veckan. Sitter och tjattrar med sina polare i spelet med lurar och helt off från omvärlden.
MEN. Han gör det EFTER att maten lagats, disken fixats och tvätten hängts. Han frågar om det är något som han behöver hjälpa mig med, eller om han ska ta Tim. Han går ut med Nemo eller åker och handlar. Kort sagt, han rusar inte raka vägen till spelet när han kommer hem. Snarare så går han dit i sista hand. Det är ett nöje för honom. Att hälla upp ett glas cola (varför gör alla spelnördar det, dricker cola?) och sätta sig i sin egen lilla spelvärld är något som han UNNAR sig efter alla måsten. Inte något som är självklart och ska göras varje dag. Åtminstone inte om det finns saker att göra.

Jag lovar, jag hade ryckt modemet tills snubben fattar allvaret. Att diskutera verkar ju inte vara aktuellt. Därför krävs ju HANDLING. Och vad är mer effektivt än att göra honom förbannad? Så han får veta hur det känns när någon inte ställer upp som förväntat. För det är ju, i det ovanstående exemplet, precis det han väntar sig av tjejen. Att hon ska ställa upp så han kan spela.

Som förälder har man i första hand ett ansvar för sin familj, att alla mår bra och att man umgås och får en slags trygghet. Barnen måste komma först i alla lägen. Något annat är absurt. Då ska man inte ha en familj.

Killen i exemplet verkar dels väldigt egotrippad, men jag tycker också att det liknar ett spelmissbruk. Något som Blizzard, som utvecklade spelet, anklagas för lite då och då.
Och ja. Man kan bli beroende av att spela WoW.

Människan är ett flockdjur. Vi behöver socialt umgänge för att må bra. Och bekräftelse. När man spelar WoW så träffar man hela tiden på människor som spelar. Man pratar, hjälps åt att genomföra uppdrag, och är man duktig och trevlig så har man snart nya kompisar att spela med. Man chattar under spelets gång eller pratar i headset. Man får bekräftelse för det man gjort, och bekräftelse är och förblir något som man vill ha och behöver.

Man kan ju tycka att killen i exemplet ovan ska tycka att hans familj bekräftar honom mer, men eftersom tjejen ställer krav på honom genom att vilja att han tar hand om sitt barn, så är det inte renodlad bekräftelse. Alltså inte lika mycket värt som det som kan fås genom spelet. I spelet måste man inte ge en motprestation för att få höra att man är bra. Det räcker att vara bra på spelandet.

Som sagt. Jag hade aldrig ställt upp på det där. Killen hade fått leta reda på en annan tjej. För att besegra ett sådant beteende som att spela dygnet runt så måste man ha tålamod och själv vara i det närmaste perfekt, så man kan tävla mot spelet. Då KANSKE det går. Men jag är långt ifrån perfekt. Och framför allt tycker jag inte att man som partner ska behöva tävla mot ett spel. Då är det dags att söka hjälp för sitt förhållande.

Mindre mupperi!

Jag säger bara Familjeliv. Vilka jävla muppar som huserar där!
Fast det finns ju trevligt folk där också. Men de verkar vara försvinnande få jämförelsevis vissa gånger. Mindre mupperi på FL tack!
(I synnerhet vissa moderatorer är ju korkade måste jag säga. Hmmpf!)


Fly Lady-Veckans schema

Nu ska jag försöka inspirera lite. Jag har tidigare tjatat om det där med Fly Lady. Att det är så bra och sådär. Eller hur? Nu ska jag försöka bevisa det med :o)
Veckan som gått har ju varit lite special eftersom vi flyttat. Inte alldeles lätt att köra på små steg och sådär i ett sånt läge. Men när man fixar i ordning går det ju hyfsat.

Jag föresatte mig att få ordning på Lucas rum först av allt, eftersom han påverkas mest av flytten rent mentalt, och att få en sån ordning så att han känner att han trivs var viktigt kände jag.
Så hans rum och vardagsrummet, där han spelar spel och ser på tv, kändes viktigast. Plus köket, att det var funktionsdugligt.
Nu ska vi ju få nya köksluckor och lister och nytt handfat och Lucas rum ska tapetseras om osv, så det är väl fortfarande lite "special". Men vi kör på med vad som går, helt enkelt.

Här är i alla fall lite bilder som jag tog på Lucas rum. Nu är det snäppet finare där eftersom stereon är inkopplad och alla sladdar är ur vägen. Även lampsladden.



Hans rum ska tapetseras om pga de förra hyresgästernas klantiga spacklingar och dörren ska också bytas på av samma anledning. (bilden överst visar dörren, kolla storleken på en spackel-lagning! )
Han har inte så mycket på väggarna eftersom det inte är så stor idé att sätta upp innan lägenheten skulle besiktigas (idag) och nu är det ju lika bra att vänta tills det är omtapetserat..

Vi har också hunnit ge Tim sitt rum, men det är inte klart, hans soffa har inte kommit än, så det visar jag en annan dag. Men en bild på honom i sin nya spjälsäng får ni:

Första natten i nya sängen med alla tillbehör. Inga konstigheter!

 

Veckans Fly-Lady Schema ser ut såhär:

Morgonrutin: Bädda sängarna. Äta något och mata & kissa djuren. Swish and swipe (snabbstädning) av toaletterna. En tvättmaskin sätts igång.

Kvällsrutin: Shina sinken (diska och fixa spis och bänkar). Hänga tvätt om det inte redan är gjort. Vika in hängd och torr tvätt. Fem minuters rensning av hot spot (just nu en låda som packas upp troligen). Förbereda morgondagen; lägg fram kläder, fixa matlåda, ställ klocka, förbereda Tims nattflaska.

Om jag gör det här morgon och kväll så blir mycket per automatik. Varje dag gör jag också något mer. Ägnar ett skåp lite extra uppmärksamhet (plocka ur , rensa bort, torka, ställ in) Eller torkar lite lister. Eller lägger alla filmer och spel på sin plats. Samlar ihop tvätt. Tömmer sopor. Vad som helst.

Mer än så ska inte göras, just nu. Det räcker till att börja med. Små steg mot ett stort resultat!

(Och ja, allt ska göras varje dag.)



En tråd jag startade på FL

Jag har precis startat en tråd på Familjeliv. Jag HOPPAS att folk svarar, och att den tas seriöst, för jag har faktiskt funderat på det här. När man är HELT ensam med ett barn och inte har vare sig bil, körkort eller pengar (socialbidrag) hur löser man då vissa situationer UTAN att vara en dålig förälder?

-->Tvätta. Tvättstugan ligger som regel i ett hus längre bort eller åtminstone i källaren. Hur gör man om man har en spädis som ligger och sover när man måste tvätta? Är det okej att springa iväg till tvättstugan några minuter, även om man inte haft råd att skaffa en babywatch? Eller ska man helt enkelt vänta på nästa tvättid och hoppas att ungen inte sover då?

-->Ungen är sjuk. 40 graders feber. Du har ett papper som MÅSTE in till Försäkringskassan IDAG annars får ni inga pengar alls. Vare sig från socialen (som vill se att du söker alla bidrag du kan för att försöka stå för din egen försörjning) eller Försäkringskassan. Packar du ner ungen i vagnen trots febern eller struntar du i att lämna in papperet?

-->Du har 300 kr kvar och har ett recept som kostar 299:- som är på en medicin som kan underlätta det rätt mycket för ditt barn om det blir sjukt. Samtidigt börjar blöjor och mat sina. Vilken prioritering gör du?

-->Handla. Ungen sover i spjälsängen (0-12 månader gammalt barn) och är lite hängig och har haft diarré så blöjorna är helt slut, den sista är på rumpan. Affären ligger nära, det tar 5-7 minuter att gå dit och handla och sen ta sig hem igen. Hade du gått dit när ungen sover?

Många fler exempel finns. Jag har själv varit utsatt för samtliga. Frågan är om jag valde samma lösningar som andra, eller om det är okej att välja att t ex lämna sitt barn i ett "gott syfte" och skynda sig så mycket man kan enligt FL-folket?

Vi får se!

Veckans Bloggtema-igen!

Eftersom jag postade lite för tidigt (är man dum i skallen efter en vaknatt så är man..) så kommer här ÄNNU ett inlägg på veckans tema från Familjelivs Bloggtema.

Tema: Snatteri/Sno från jobbet

Eftersom jag skrev om att sno från jobbet förra gången så kan jag skriva om snatteri nu då. Nemas problemas.

Lucas är bara fem år. Ändå är han snattare. I lagens mening åtminstone.

När vi bodde i Katrineholm för ett par år sedan, så var han ju inte så stor, och då åkte han vagn inne på affären då och då.
Ibland var jag lite stressad när jag handlade, men jag skötte jag det jag skulle, gick och betalade och gick hem. Och när jag skulle ta Lucas ur vagnen så hittade jag ibland saker som jag inte hade tänkt ha med mig hem.

En burk kattmat låg en gång fullt synlig mellan hans fötter (sittvagn) och en annan gång hade han tagit med sig en flaska med saft som låg i hans knä under snuttefilten.

Jag ringde affären och berättade vad som hänt, men de bara skrattade och sa att de uppskattade min ärlighet (jag höll på att skämmas ihjäl, typ) men att de lät udda vara jämnt, det var sånt som hände.

I min värld var det dock INTE ok, så nästa gång jag handlade så tog jag ett ex av varan som han snott och bad dem dra koden och behålla varan eftersom jag fostrade en liten tjuv. Det blev ett antal skratt i kassan kan jag berätta. Men ingen var arg. Det är sånt som barn gör, de ska "hjälpa till" och det blir fel. Förståelsen är hög för detta faktum på många affärer. Det är en "gullig historia".
Men om tio år är det inte så jävla gulligt.

Det jag inte kan förstå är hur man tänker i affären. Varför är det "okej" att ett litet barn tar saker utan att man betalar för dem, men en 15-åring straffas?
Då kan ju även 15-åringen få behålla det den tagit, för det är ju i praktiken samma sak! Men nej. Är man vuxen eller tonåring, då är det ett beteende som ska straffas.

I min värld är det helt rätt att man ska straffas om man tar saker utan att betala. Men det ska gälla även för barn alternativt deras föräldrar, anser jag.
Åtminstone ska man uppmana föräldern att ha lite bättre koll på sitt barn och be om att varan återlämnas eller ersätts. Något annat är ju bara puckat!

Hur länge, hur långt upp i åldrarna är det okej att snatta? Hur länge är det en "gullig historia" egentligen? När blir det fel??
Enligt MIG är det fel första gången det händer, och ska bestraffas på det sätt som passar för personens ålder. Men det betyder inte att barn är utan skuld. För enligt lag har man som förälder ansvar för sitt barns handlingar. Skulle Lucas gå ut och repa en bil med flit, så har jag som förälder ersättningsskyldighet, och det får gå på min hemförsäkring. Varför ska det vara annorlunda med det som stjäls i en affär?

Sverige är ett land som är fyllt av dubbelmoral!


Snodde en lista

Jag är en sucker på listor, och eftersom jag fått lite pikar att jag skriver om ungefär allt UTOM mig själv, så kommer den lägligt :o) Jag hittade den hos Mazlin. Hälsa på henne vetja!

-->Den här listan får ersätta min "Daxis" idag eftersom den här är så mycket mer ingående :o) <--



Alkohol: Cider..möjligen mousserande vin. Har druckit alldeles för mycket alkohol för flera år sedan, så jag tycker inte det är gott längre. Får jag det till mat så kräks jag nog, äckligast i världen att kombinera alkohol och mat, fy faaaan!


Allergi: Njä. Bin. Svullnar upp ordentligt.


Armhävningar: HAhahahaa. It ain't happening!


Blyg: Njaaa.. alltså, jag är inte BLYG, men jag är rätt bra på att lyssnal, så det blir ofta så att jag gör det först och främst. Men jag är nog mer frispråkig och gåpåig på nätet än IRL. På gott och ont. Jag har ju samma åsikter, men jag ger mer uttryck för dem i text än verbalt. Har hänt att jag mailat någon jag varit osams med istället för att ringa.


Beroende av: Beror på vad man definierar som beroende. Jag gör listor på allt. Jag älskar choklad och cola och apelsinjuice. Men jag dör inte utan det..


Betyg: Hade en etta i idrott för jag skolkade på varenda lektion, annars hade jag trea i det mesta, femma i engelska och svenska samt i djurvård och musik och hemkunskap. Fyra i matte och NO har jag för mig. På komvux hade jag Vg och MVG rakt igenom, MVG var i filosofi, pedagogiskt ledarskap och psykologi samt rättskunskap.


Blir glad av att: Rida och vara i stall. Lära känna trevliga människor. Få bekräftelse. Lyckas med något svårt.


Bor: I Sveriges Närmaste Stad i ett radhus på fem rum o kök. Det är ett av stadens finare områden allmänt sett.


Dagbok: Ville skriva som liten, hade flera stycken, men vågade inte i rädsla att mamma skulle hitta den, haha. Idag bloggar jag ju, är väl lite som en slags dagbok.


Djur: Har haft så gott som allt känns det som. Rabblar: Inklusive kattungar som sålts har jag haft över 20 katter. Fem hundar. (Schäfrar samtliga) Två kaniner. Åtta marsvin. Två hamstrar. Ett antal fiskar. tre vandrande pinnar (väldigt stimulerande husdjur..not!) Tre undulater. En chinchilla. Två vattensköldpaddor. Två hästar. (Fodervärd. Och ett antal som jag fostrat och varit ensam ansvarig för medan någon annan betalt allting.) Plus X antal dammråttor. Dock inga silverfiskar ;o)

Drömmar: Är nog för realistisk för att sväva ut i drömmar. Försöker leva i nuet eftersom jag känner att det är viktigt att vara närvarande istället för att dörmma sig bort och på så vis slösa värdefull tid med nära och kära. På nätterna drömmer jag inte så ofta heller, vad jag minns alltså.

Dåliga sidor: Skrev om det rätt nyligen, men jag har många kassa sidor. Jag är nog förbannat jobbig om du blir osams med mig. Jag är lat som gud vet vad. Jag överlåter gärna saker på andra, och sen när de inte fått ett perfekt resultat så gnäller jag på dem. (T ex när jag ber Peter att städa och det ligger grus kvar i något hörn, då jäklar då får han veta det!! ) Jag är nog rätt svår att leva med. Men det är å andra sidan svårt att hitta någon mer lojal och omtänksam människa än mig när man väl lärt sig hur jag funkar sägs det så det väger väl upp lite kanske.

Ekonomi: Jag köper ALLTING kontant. Hatar kort och att skaffa sig lån och krediter är nyckelt till förfall enligt mig. Varför inte spara ihop 10 000 till en hyfsad platt-tv istället för att köpa den på avbetalning och få betala ränta och avgifter så att man betalar för en och en halv tv istället? Begriper mig inte på sånt. I nödfall eller om man har pengar på väg in så kan jag förstå att man tar en tillfällig kredit, men det är undantagsfall för mig/oss.

Familj: Lucas 5 år med en före detta sambo. Tim 2,5 månad med Peter som jag är tillsammans med nu. Plus schäferhunden Nemo åtta år och katten Zita som blir två år.

Favoritdryck: Allt som är kallt. Utom mjölk och soya/risprodukter. HATAR Kaffe och the. Inte lätt att ha mig på fika, haha. Jag och barnen sörplar saft.

Festar: Inte nu för tiden. Festade typ alltid (3-5 ggr/vecka minst) mellan 16 och 22 års ålder så jag fick liksom nog..

Flyttat: 22 gånger. (WOW jag blev förvånad själv) Det har blivit några flyttar, på grund av att jag jobbat med hästar och då måste man flytta! Plus att jag utbildade mig i Årjäng.

Fobi: Höjdrädd, avskyr spindlar/kryp

Foto: Jag ser mig som fotograf, inte som modell

Född: 1979

Gillar: Jag gillar nog det mesta, och de flesta. Åtminstone tills jag fått klart för mig att det finns skäl att INTE gilla den eller det..

Graviditet: Båda var hemska. Eftersom jag aldrig velat ha barn så var jag inte särskilt glad åtminstone första gången, eftersom jag då levde med en oansvarig och egotrippad kille. Nu är det ju bättre på den fronten, tack och lov. Red till slutet av åttonde månaden med Lucas, och fick visserligen foglossning, men överkomligt. Med Tim var det inte TAL om att rida. Jag var ett kolli som blev omsprunget av rullatortanter och krypande bebisar.

Gråter: Det händer väl, men det är inte så ofta


Gör dagligen: Går på toa, byter blöja på Tim, säger godnatt till Lucas. Och tusen andra saker.

Hatar: Folk som gett mig en regelrätt anledning att hata dem. Jag har två i åtanke. Annars är jag inte typen som hatar, jag tror på kommunikation. Det mesta kan lösas med tid och tålamod och framför allt VILJA. Kan man inte lösa saker så lämnar jag hellre personen eller saken åt sitt öde. Då är inte jag rätt person att vara inblandad.

Hypokondriker: Nä, min moster är det och det har avskräckt mig. Jag avskyr att vara sjuk och letar helst inte efter symptom. Snarare ignorerar jag befintliga symptom!

Imponeras av: Jag är lite imponerad över att jag och Lucas ens lever idag, med tanke på hur många dödshot vi haft på oss under en period. När folk till och med skulle få betalt för att döda oss. Ändå sitter vi här, högst levande. I övrigt imponeras jag av alla människor som är starka nog att glömma, förlåta och gå vidare i olika situationer. Man är bevisligen mycket starkare än man någonsin kan ana.

Intressen: Hästar & ridsport. Fotografering och digital scrapbooking. Djur. Läsa. Skriva/blogga. Diskutera. Se på film/tv och att lära känna nya människor samt vårda relationer jag redan har genom att t ex ta en fika, chatta eller göra något annat tillsammans.

Jobb: När jag jobbat så har det främst varit med hästar som hästskötare/beridare eller ridinstruktör. Jag har också ansvarat för en zooaffär, jobbat i kiosk/grill och pizzeria, delat tidningar och varit personlig assistent och jobbat på äldreboende.

Kaffe: Om du vill se mig kräkas, så...

Kamera: Canon EOS 1000D plus lite objektiv och filter. Minns inte vad de heter, är rätt ny på sånt.

Kläder: Allt som inte sitter åt någonstans. Bortsett från ridbyxor. Annars ska det helst fladdra, haha

Kompisar: Hellre få och nära än många och ytliga.

Länder jag besökt: Sverige såklart. Norge (eftersom jag bodde bara två mil från norska gränsen under två år). Belgien (hästjobb).

Längd: 1,68 cm över havet

Mobil: Vilken av dem? Har en nokia o två samsung, just nu har jag krupp på samtliga.

Motto: "Det som inte dödar, det härdar". Eller "Hellre en ärlig fiende än en falsk vän"

Musik: Vadå musik, sånt har jag lagt ner samtidigt som jag slutade festa. Men jag lyssnar enligt Peter på tråkig mainstream-musik. Typ rockballader och dancelåtar och lite pudelrock, haha

Musikalisk: Hade ju iofs femma i musik, men vad jag gjorde som var så bra vet jag inte. Kan sjunga, men vägrar göra det så någon hör.

Märkeskläder: Inte om de inte är det skönaste alternativet samt har en vettig prislapp. Våga vägra märke säger jag bara. Det duger skitbra med annat också, jag kan göra VÄLDIGT mycket roligare saker för mina pengar än handla kläder. Tro mig! (Tråkigaste som finns att handla kläder, smink osv.)

Naglar: Jadå. en på varje finger och en på varje tå. Ofta blir de lite långa på fingrarna eftersom jag aldrig kommer ihåg att klippa dem innan någon går av.

Politik: Vägrar yttra mig. Tycker ingenting, gnäller inte och bryr mig inte.

Rakning: Aldrig i livet. Ingenstans. Det lämnar jag till andra. Orka hålla på!

Rädslor: Jag har nog slutat vara regelrätt rädd sedan jag stod under konstant hot under väldigt lång tid (ÅR) däremot ogillar jag tanken på att det finns pedofiler, våldsmän och andra liknande människor. Men det kan man liksom inte skydda sig emot, händer det så händer det. Lika med sjukdomar. Jag har slutat måla fan på väggen.

Saknar: Skulle nog säga att jag saknar att vara den jag var för ungefär tio år sedan. Inte alla aspekter, men jag tror att jag kan upplevas som ganska bitter och tråkig nu eftersom jag tappade tron på människor så totalt när vi stod under konstant hot osv. Jag skulle vilja vara den där spontana, glada och positiva människan som jag en gång var. Det skulle vara kul att låta Peter träffa den människan.

Samlar: Vet inte, schäferhundar och hästar? I porslin alltså. Men jag har gjort mig av med mycket. Vill samla nallar i porslin och giraffer nu tror jag. Någon som vill bidra? Har några nallar redan och en giraff i trä, nästan en meter hög!

Sjukdomar: Nä jag är nog frisk såvitt jag vet. Sjuk är bara jobbigt att vara.

Ska göras: Närmaste planen/projektet: komma i ordning efter flytten samt städa ur lägenheten vi bodde i.

Smeknamn: Rätt tråkiga. Jess, Jessie, och så Marinas fina smeknamn på mig sedan en övernattning när jag bodde i Årjäng och var jätteförkyld: Signorina Vääs. (Tack så jävla mycket, du snarkade MER än mig!)

Sol: Vårsol ja. Sommarsol okej upp till 25 grader. Sen kan den gå och lägga sig!

Sover: Väldigt konstigt. Verkar som jag går på Australientid. När alla andra är vakna då vill jag sova och vice versa.

Talang: Ingen aning. Att medla mellan två stridande parter? I alla fall är det något jag fått göra en hel del.

Telefonbok:I mobilerna ja, inte annars.

Tränar fysiskt: Kånkar på en bebis hela dagarna och jagar femåringen samtidigt som jag har dragkamp med hunden. Annars rider jag när jag hinner.

Tränar psykiskt: Nädu. Sånt är ingenting för mig, jag är smart nog som det är!

Utbildning: Utbildad till Hästskötare/djurvårdare. Har läst in en massa ämnen som förberedelse att bli fritidspedagog eller socionom. Men orkar inte plugga mer. Man behöver ingen utbildning för att vara mamma!

Vikt: Mindre än när jag väntade Tim, vilket är positivt. Mer än jag behöver, vilket är negativt. Sen får man tolka fritt.

Äcklas av: När någon kräks. Allt som har med läkaryrket att göra (kroppsvätskor och detaljerade anatomiska bilder får MIG att kräkas)

Äter: Det som finns hemma. Mat eller frukt oftast. Men en o annan chokladkaka blir det allt med..

Önskar: Att jag fick sova när jag ville utan avbrott. UTAN att känna att jag halkade efter på en massa fronter.

 


Veckans Matlista

Mat, mat och mera mat. Inget är så svårt som att komma på vad man ska äta. Åtminstone tycker VI så. Därför kör vi med Matlista. Både för den ekonomiska aspekten; att veta vad man ska handla gör att man slipper några av impulsköpen. Och för sinnesfriden. Bara att läsa innantill på kvällen vad man ska äta nästa dag och ta fram det som ev behöver förberedas eller tinas på kvällen innan. Plättlätt.

Här är vår matlista den här veckan:

Tacos

Fullkornsmakaroner med stekt korv och majs. Plus grönsaker.

Potatis- och Purjolössoppa med smörgås

Ugnspannkaka med sylt o grädde

Stekt rödspätta med potatis och remouladsås plus citron

Lasagne med sallad

Fyllda paprikor


Receptet för den här gången är på Fyllda Paprikor:
2 paprikor/person
2 dl ris/person
1/2 dl grönsaksblandning (ärtor, majs o paprika använder vi) per person
ca 200 g köttfärs/person

Gröp ur paprikornas kärnhus, skär ev av lite på botten så de kan stå upp.
Koka riset enligt anvisningar. För lite extra variation, häll i ca 2 krm curry i vattnet så det blir curryris.
Stek köttfärsen i margarin, krydda med salt och vitpeppar samt chili  ELLER ta 1-2 påsar färdig tacokrydda.
Skölj grönsakerna som är frysta i varmt vatten så de tinar.

Blanda ris, grönsaker och köttfärs och fördela i paprikorna. Lägg på ett par ostskivor på varje paprika och gratinera i ugn i 15-20 minuter på 225 graders värme. (Varmluftsugn: 200 grader)

Krossade tomater med salt, svartpeppar, oregano och lite mejram som rörs ihop och värms upp så det är lite ljummet är gott till paprikorna.



Har vaknat. Nu lägger jag mig igen!

Ja jag vet. Det skulle ju handla om mat den här gången. Men jag har ju precis vaknat och fixat Tims blöja och matning och skickat Lucas till dagis, och så somnade Tim igen! (Haja, han har sovit NIO timmar i sträck natten som gick. Och han är inte ens tre månader gammal!!) Jag var tvungen att kolla om han hade feber, men det har han alltså inte. Bra. Men då tänker jag passa på att sova ikapp lite till innan jag postar den där matlistegrejen! Var ju bara tvungen att ge ett livstecken ifrån mig, haha.

Later!






Kan ju inte sova så..

Nähäpp. Kan inte sova. Så jag satte mig och scrappade ihop en liten desktopbild. Såhär ser min ut:

Och för den som vill ha den fast utan kortet på Tim och utan hans namn.. ser den ut såhär:

Sätt bara en bild där det är vitt (egentligen är det genomskinligt) Lägg ev till text som jag gjort på min.

Hämta ditt ex här!

Bilden ser knäpp ut på 4shared men det är inget att bry sig om, det blir så om man inte packar filer ibland.Kände att det var lite onödigt att packa EN fil..


Nu ska jag försöka sova igen. Nästa gång ska jag posta veckans matlista. Inklusive ett recept (minst) och inköpslista. Snacka om service för dem som inte har någon fantasi, haha. Kan bli framåt eftermiddagen eftersom jag inte kan sova just nu. Tålamod!


Strukturfreak

Sådär ja. Nu har jag funderat och klurat lite, och nu tror jag att jag vet ungefär vad som ska bli de "fasta punkterna" i bloggen från och med imorgon idag. Utöver de listade punkterna så kommer jag knöla in vardagsliv, tävlingar, lite spontana foton reaktioner och listor mm. Så ALLT är inte schemalagt. (Tradigt värre om så vore fallet ju!)
Men mycket. Så här kommer det bli!





Förklaring till respektive punkt:


Matlistan med minst 1 recept
är helt enkelt en veckomatsedel (middagar) med inköpslista och ett recept allra minst. Detta kanske kan inspirera någon till att testa något nytt i matväg. Själv skulle jag gärna hitta fler som la ut sånt!

Egobild & Daxis
innebär att jag fotar mig/oss varje måndag och postar ihop med en "daxis", en slags lägesrapport. Brukade innehålla "datum", "tid", "plats", "sällskap", "hälsostatus", "lyssnar/ser på", "längtar till", "önskar mig", "får inte glömma" och "borde göra" på den tiden då jag och Marina skrev sådana. Tänkte återuppta den vanan, det var rätt kul!

Veckans Bloggtema
är det givna tema som vi kommer överens på i tråden om Bloggteman på Familjeliv. Alla postar varje tisdag. lite kul att se vad andra skriver i samma ämne.

Fly Lady- veckans schema och förra veckans bilder
är just vad det låter som. Varje vecka finns en liten "plan" här för vad som ska göras varje dag. Den postar jag. Och så postar jag lite inspirationsbilder för att andra ska se att en kvart i taget gör skillnad. Eller fem minuter. Som sagt. Liten insats är också en insats!

Min Ståndpunkt
kan egentligen handla om vad som helst som berör. Jag har lite ovanliga åsikter ibland, och jag letar upp en tråd i Familjelivs forum och skriver MIN ståndpunkt i den givna frågan alternativt svarar på frågor som inkommer.

Veckans Utmaning
innebär att jag ger er en utmaning och samtidigt postar jag mitt "svar" på utmaningen. T ex kanske jag utmanar er att skriva ett barndomsminne, och så skriver jag ett själv i samma inlägg. Eller så utmanar jag er att fota en blomma, och postar själv en bild.

Fototriss
är en post med tre foton på samma tema. Inget avancerat. Jag kollar på Fotosidan efter inspiration och teman. Sen fotar jag och postar. Mest för att utveckla min egen fotograferingsteknik.

Tips från en Småbarnsmorsa
är ungefär vad det låter som. Här skriver jag lite om hur jag/vi gör för att underlätta vardagen. Allt från hur vi planerar veckan eller storhandlar till huskurer mot olika åkommor. (Och då bara såna som vi själva fått positiva resultat av..)

Veckans Blogg
tipsar om en blogg som jag följer eller som någon tipsat mig om. För att man ska hitta lite nytt och kul att läsa.

Veckans Bästa FL-trådar
är lite av en summering av de trådar som skapat mycket debatt på Familjeliv den gångna veckan. Komplett med länkar till respektive tråd och kommentarer om varför jag följt dem eller vad jag tycker om dem.

Hänt i Veckan
summerar vår vecka med lite foton och lite resumé över vad som hänt.

Minnesbilden
är en bild och historien bakom den i ett inlägg.


Jag tror och hoppas att detta ska vara en lagom mix av saker. Listan kan komma att ändras om jag får svårt att hålla igång en punkt.
Jag hoppas att ni som hittat hit kommer att vara delaktiga i att tipsa om bloggar och kommentera osv. Det är det som gör det roligt att blogga. Och för varje kommentar jag får så får ni ett besök och en kommentar tillbaka. *mutar*

Nu är det Måndag!

Jag erkänner!

Jag sitter och läser Lady Dahmers blogg, som jag tidigare berättat. Nu har jag kommit till ett inlägg som avhandlar att man vill ha barn som är en av varje, alltså en kille och en tjej. LD hävdar att det är ju faktiskt en av varje oavsett kön, eftersom alla barn är individer. Och det är ju sant, absolut.

Men jag hade ÄNDÅ tyckt att det var roligare att ha en tjej också, även om Tim är perfekt som han är. Mitt skäl? Jag vill köpa saker som är gulliga. Visst Lucas har gillat rosa och lila och röda saker, men jag vill inte ha en son som är utmobbad på grund av att han kommer till dagis med Hello Kitty på sakerna/kläderna. Sorry. Så det går bort. Tyvärr.

DÄRFÖR ville jag ha en tjej. Men det blev en Tim, och det funkar det med. Fler blir det ju som bekant inte. Någonsin. Men jag är inte missnöjd!
Ville bara berätta att jag erkänner att jag ville ha en tjej också. Så alla vet.. *ler*

Trygghetsnarkoman?

Jag tror inte någon kan beskylla mig för att vara trygghetsnarkoman. Visst kommer vi att skaffa trappgrindar när det börjar bli krypdags för Tim. Något annat vore korkat. Men jag kommer inte att sätta fast några bokhyllor i väggarna. Jag kommer inte att sätta en massa klämskydd på skåp och lådor. För jag anser att saker som dessa kan aldrig ersätta bra föräldraskap. Snarare ger de en falsk trygghet.

Man TROR
att hyllorna är säkrade, och visst det sitter nog där det sitter. Men det gör det ju knappast mer okej att klättra? Och man tror att lådor och skåp inte kan öppnas av små barn. Fel. Dels lär de sig snart att öppna skåp och lådor trots spärrarna. Och dels är det bättre att lära dem att det inte är tillåtet att springa i lådor och skåp när man inte ska ha något, och när man ska ha något så är mamma eller pappa med och hämtar det.
Funkade utmärkt på Lucas, och för så gott som alla i min släkt som haft barn. Jag vet nog bara en som haft sådana skydd med sina småbarn, och ända upp i sexårsåldern klättrades det på hyllor och slets i skåp, så jag kan tycka att det hade motsatt verkan. Eller så var det otur, vad vet jag?

Jag tror i vilket fall som helst att alla dessa säkerhetsanordningar som vi omger oss med i dagens samhälle, de invaggar oss i falsk trygghet som gör att vi kanske gör saker som vi normalt sett inte skulle gjort om vi inte haft dessa skydd.

  • Någon som har ridhjälm och skyddsväst hoppar ett hinder som de kanske inte skulle vågat sig på utan dessa skydd. Och faller. Att hästen måste vara tränad för uppgiften var inte lika viktigt, man hade ju skydd.
  • Någon som har barnen ordentligt bältade och med bästa barnstolarna på marknaden, ökar farten mer än den skulle gjort utan dessa åtgärder vidtagna.
  • Någon som satt fast sina bokhyllor lämnar ettåringen ensam i ett rum för att höra vad någon säger i telefon.
  • Någon med tre brandvarnare i huset lämnar ett ljus tänt när den går ut och röker, för den räknar med att inget kan hända.

Något KAN hända. Även om man skyddar sig. Därmed inte sagt att man inte SKA skydda sig i den mån man kan. Men man ska vara försiktig OCKSÅ och inte förlita sig totalt på att man har skydd.
Detta verkar vara något som inte så många tänkt på. Är det verkligen bara jag som är så smart? *ler*

Promille Hill

Min pappa är på väg hit nu. Han har en dålig GPS, för den accepterade inte Promille Hill som adress. Han fick messa mig och fråga efter den tråkiga (riktiga) adressen.
Promille Hill kallas den delen av vår gata som vi bor på. Det stod ingenstans i lägenhetsannonsen

Det var tydligen så att för några år sedan så bodde det några som tittade lite djupt i flaskan på den här delen av gatan, som ligger högre upp än resten av området på grund av närheten till skogen.. då blev det som det blev. Det är ju ett förståeligt smeknamn på området med den lilla historien berättad.

Mystiskt det där med smeknamn på områden. De är mer allmänt vedertagna än den faktiska adressen..
Än idag undrar jag varför Högerudsvägen i Årjäng kallades för Porråsen, och Halvars Väg kallades för Katthult..jag bodde inte där, men mina klasskompisar gjorde.. och det roliga var att knappt ingen visste var de bodde förrän man sa just Katthult eller Porråsen. DÅ visste varenda kotte var det låg, haha.
Jaja. Nu har jag inte tid att sitta här, måste väl klä på mig och väcka Lucas och försöka trycka i oss lite frukost innan morfar kommer hit, han blir så uppspelt när morfar och mormor är på tapeten, haha.
Later!



Justja

Innan jag drar.. Ser ni att jag ändrat fonten/teckensnittet till Verdana istället för Century Gothic? Det blev nog mer lättläst så tror jag. Ni sa ju det i alla fall. Och jag bryr mig om mina läsare :o)


Giraffen kommer

Imorgon bitti kommer min pappa hit. Och så min giraff. Min coola giraff som jag fick i julklapp som är inköpt på Amaretto. Jag vet inte varför, men jag har i alla tider tyckt att just giraffer är väldigt coola, och jag funderar allvarligt på att adoptera en, haha. Nä. Men kanske samla ihop lite prydnadsgiraffer och tavlor? Hästar och schäferhundar har varit min melodi förut, men det börjar kännas lite tjatigt.
Vi får se. Giraff nummer ett i samlingen anländer i alla fall imorgon. Fattar inte hur jag kunde glömma den?!

Nu tänker jag däremot knöla ner en massa saker i en sopsäck och sen hämta ett glas cola och lite chips och dip. Sen är det Lady Dahmers blogg som gäller tills jag somnar. Börjar redan krokna. Tidigt för att vara mig!
Natti!

Sånt som värmer!

Hittade ett inlägg i min gästbok på Familjeliv nyss. Så kul att någon tar sig tid att skriva och påpeka att de gillar det man skriver. Tack så mycket Meli!

Texten lyder :

"Jag gillar verkligen dina inlägg. Du är lite som jag, dvs inte alltid PK (politiskt korrekt gissar jag på). I alla fall vad jag stött på hittills. Tummen upp för dig :)"


Mina sämsta egenskaper

Okej, jag är ju typ bäst i världen på många plan, men LITE down to earth kan man ju vara, eller ska jag säga realistisk, kanske?
Även solen har fläckar, och här är mina sämsta egenskaper.

  • Jag ger mig inte. Du kan dividera om precis vad som helst med mig, och allt som händer är att jag vänder på mina egna argument, om och om igen. Jag har ju rätt. Eller hur? Åtminstone i min värld. Det ska förbaskat mycket till för att övertyga mig om motsatsen. Det har hänt. 1981 tror jag det var...
  • Jag sätter upp för höga mål för mig själv då och då, vilket resulterar i att jag kan flippa ur totalt och vägra i sten att göra något alls istället. Ytterst moget måste jag säga. Men vadå, skulle DU ge dig på att göra något som du redan från början vet är nästan FÖR svårt för dig? Nä. Och att ta bort alla krav är det inte TAL om. Jag måste ju ha krav på mig för att få motivation.. eller hur?
  • Jag är ganska lättretlig på morgonen. Eller rättare sagt hela förmiddagarna. Tigrar är snälla jämfört med mig när jag sätter den sidan till. Fråga Peter, han vet. Men oftast går det ju över om jag slipper prata med någon.. det borde ju vara en bra sak av det hela?

Trots att kortet är taget på morgonen ser jag väl inte SÅ farlig ut?

Bloggtema: Snatteri/Att sno saker på jobbet

På familjeliv finns faktiskt annat än idioter. Jo det är sant. Vi är ett gäng som häckar i trådarna under kategorin Bloggliv som nu startat en liten grej som vi kallar Bloggtema. Flera stycken bloggar om samma sak.

Den här gången handlar det om Snatteri alternativt att sno saker på jobbet.
Ett ämne som jag tar mig an med förtjusning, eftersom jobbstölder är högintressanta när det kommer till hästjobb.


Jag har jobbat som skötare, beridare och ridinstruktör i ett antal år på en massa olika ställen i landet och även utomlands, och jag har sett många former av stölder på mina jobb.


En hästägare hade en häst som hade svårt att hålla hullet, så hon köpte lucernpellets. Men det gick åt så fort, tyckte hon, och minskade ner på dosen i tron att hon gav för mycket. Hästen höll hullet bättre, så det var ju okej, men ändå så fortsatte fodret att försvinna oväntat snabbt.
Av en händelse så kom man på att det var en annan hästägare i stallet som "lånade" lite lucernpellets en gång om dagen till sin häst som också hade lite svårt att hålla sitt hull.

Hennes ursäkt var att det var så dyrt att köpa eget, och hon visste ju inte om det var så att hennes häst ens åt lucernpellets, då hade det ju varit onödigt att slänga pengar på det. Att hon kunnat fråga och fått ta ett par dagar utan kostnad föll henne aldrig in, då hade hon ju dessutom kunnat se att hästen gillade det UTAN att folk kallade henne för tjuv senare..




En tjej som skötte en liten ponny som hade en väldigt sliten grimma kom till mig som instruktör och frågade om det var ok att hon tog med en ny grimma nästa gång hon kom. Vi gick och tittade på grimman och jag sa att det var helt ok. Ett par dagar senare kom hon med den nya grimman, en lila med foder i nack- och nosrem, och med små svarta hästar på nosremmen. Jättefin på den vita ponnyn hon skötte.
En vecka senare när jag tog in hästarna från hagen så noterade jag att just den hästen var utan grimma. Ibland så slänger de av sig grimman i hagen, och jag hade inte tid att leta, så jag tog fram en annan ur förrådet och tänkte inte mer på det. Jag sa också till tjejen att hästen nog tappat grimman i hagen, så hon skulle veta det.
Ytterligare en vecka senare så kom en annan tjej från ett grannstall och skulle träna i ridhuset, och när hon lastade av sin ponny så hade den på sig en identisk grimma.

När jag frågade (snällt) var hon hittat sin ganska speciella grimma så blev hon alldeles röd i ansiktet och fick bråttom iväg. Jag kan ju inte bevisa något, men jag är rätt säker på att hon sett grimman och inte kunnat behärska sig från att ta den. Hon var nämligen känd för att vara väldigt bortskämd.



Detta är bara ett par exempel av många på hur det stjäls i ryttarvärlden. Som regel så är det därför lås på det mesta, vilket är både synd och bra kan jag tycka. Synd att man inte ska kunna lita på sina medmänniskor, och bra att man visar på det sättet att man inte accepterar att det stjäls saker. Men det skulle onekligen vara skönt att slippa alla lås överallt..

Inte riktigt överens

Jag och Peter har varit ihop i snart tre år. Vi har en son ihop. Det är tur att ingen av oss är mycket för att lyssna på andra när det kommer till vem eller vilka man ska ha relationer med.. Kolla här:

Jessica
Peter:
13%

Försök inte ens!

Kärlekstest

Ska vi byta favoriter med varann?

Halkade in på Anna Kaagaard Kristensens blogg, och hittade en bra idé. Nämligen att länka till minst tre av favoritbloggarna man läser, och berätta lite om varför man läser dem.
Here I go!




Geshiia. Jag kan bara inte låta bli att läsa den bloggen. Dels för att den drivs av min barndomsvän Rebecca, och dels för att den är väldigt varierande, rolig och intressant. Man vet liksom aldrig vad man möts av. Dessutom har hon en del trevliga tävlingar, som den här t ex.

Lady Dahmer. Inte många får mig att lusläsa en hel blogg från början till slut, men det är precis vad jag håller på med just nu. Lusläser Lady Dahmer. Garvar halvt ihjäl mig åt hennes självironi, hummar och håller med om vissa åsikter och dissar ett par andra. Förfäras över nöffens kattpelletsätande och avundas hennes hem. Så fint. Och fascineras av hur snygg hon är. Trots att hon försöker fula till sig på sina outfitbilder, haha. Väl värd ett besök, alla gånger.

Lily. Linda Blom är frisör och har ett par chihuahuor vid namn Polly och Tyra. De är med på måååånga bilder i den bloggen, och det är nog en av anledningarna att jag följer den. Alla bilder. Linda är en duktig fotograf och designar bloggar dessutom, plus att hon verkar vara en allmänt gullig tjej. Jag kan ärligt talat inte sätta fingret på vad som gör att jag återkommer dit, antar att det är många små faktorer.

Barbakvinnan. Anki är supertrevlig, (även IRL) rolig och skriver om allt och inget. Engagerar sig mycket i olika saker som rör att vara anhörig till en soldat. Hennes egen man är kollega med min Peter. Skillnaden är att hennes man har varit i Afghanistan, Peter har stannar i Sverige än så länge.
Anki är också med och nominerar bloggar till stora Bloggpriset för andra gången i år.

Gun. På bloggen Hörni! var från början en av de få jag känner till som bara kommenterade, det var inte så länge sedan hon fick en blogg, efter mångas önskemål och antydningar. Hon skriver om det mesta i sitt liv, på ett lättsamt men ändå personligt sätt. Man får också se en del av hennes teckningar, hon är superduktig som illustratör. En trevlig kvinna med stort hjärta och många kloka tankar!


Klart tänkvärda ord enligt min mening

Ibland snubblar man över saker som man bara älskar. Magnus Betnér säger många såna saker. Här är några exempel:

Vilken slutkläm va?


För alla som gillar grytor!

Peters mumsiga juicegryta.
Ca 500 g Fläskfilé som strimlats i bitar steks i salt o vitpeppar ganska hårt. Häll på ca 3 dl grädde och 2 dl juice. Skär upp ett par, tre tomater i klyftor, tillsätt ett par tsk curry, och ev någon msk Mango Chutney. Låt koka i en kvart, servera med ris o ev sallad. Smaskigt värre!!

Det som blir över sparar man i kylen över natten och lägger i pitabröd med lite fräscha grönsaker och ris nästa dag. Samma, men annorlunda och gott.

Snabb & god kola utan grädde

Akut godissug. Helst kola. Vad gör man när man inte har grädde hemma? Letar upp ett recept som inte innehåller grädde, såklart!! Här är det: 1 dl (100 g) margarin, jag tog flytande Milda Culinesse. 1 dl florsocker 1 msk ögon cacao 4-5 msk ljus sirap 1 msk vanillinsocker Blanda allt i en tjockbottnad kastrull, låt koka upp och koka i fem minuter. Klä en glasform med aluminiumfolie under tiden. Förbered kulprovet. -->När du gör kulprov, ta bort kastrullen från spisen, annars finns risken att du bränner kolan under tiden!!<-- Gör kulprov efter ca fyra-fem min. Har du termometer ska det ligga mellan 200-225 grader för att inte bli hårt. Kulprov: Häll kallt vatten i en liten skål. Ta upp ca 1 msk av smeten och häll i vattnet. Kan du forma smeten till en kula är det klart. Det ska inte kladda när du väl gjort kulan. Häll upp på folien i glasformen, kyl så snabbt som möjligt. klipp eller bryt (beroende på konsistens) i bitar.

Kväll hos oss

Jag är ingen hurtbulle när det kommer till matlagning. I hate it. Men ikväll blev det potatisgratäng (eftersom Peter anmälde sig som frivillig potatisskalare bara för att jag skulle göra gratäng, hehe) och till det köttfärsbiffar, eller vad man nu vill kalla dem.


Snabbt recept på mina köttfärsbiffar: (som Peter inte för sitt liv lyckas härma fastän han vill)
800 g nötfärs
1 ägg
1 dl mjölk
1, 25 dl ströbröd
1 mellanstor gul lök
1-2 krm av salt och vitpeppar
1 tsk socker gör att man får finare stekyta, är dock frivilligt.

Hacka löken och blanda ihop ägg, ströbröd o mjölk. Det ska inte vara slabbigt utan halvhårt, så att det sitter fast när man lyfter upp det man blandar med (jag tar en gaffel). Låt svälla i ca tio minuter så det blir hårt och sen blanda ihop allt i en bunke. Salta och peppra med ca ett par kryddmått av varje. Vill man ha fin stekyta på biffarna kan man hälla i en tesked strösocker också, avsevärd skillnad! (Här skiter vi som sagt i om det är socker i maten, det finns ju i allting mer eller mindre..)

Ta ungefär 1 rågad matsked köttfärsblandning och blöt händerna, rulla "klutten" som om du skulle göra en jätteköttbulle under minst 30 sekunder. Platta ut till ca 0,5-1 cm tjocklek och stek på medelvärme. Vänd efter ca 1 minut och upprepa så de steks ungefär tre-fyra minuter totalt. Om man ogillar blodigt kött som jag alltså :o)

Sedär ja, nu fck ni ett recept, det var första gången! (På DEN HÄR bloggen alltså. Ska nog skapa en ny kategori och lägga in ett par andra recept från min gamla blogg nu direkt, det kommer jag glömma bort annars..)

Ett par bilder bara..

Ett par bilder jag tagit idag bara..

Zita kom på att man kan sitta på taket och spana. Utgång: ovanför toastolen på övervåningen!

 

Tim har kul hos pappa. Det är mycket skojigare nu när han skrattar en massa!

 

EGENTLIGEN borde jag inte sitta vid datan. Jag borde packa upp. Men det är inte så kul. Vi har så mycket saker! Var kom alla DE ifrån?! Nåja. Jag har i alla fall satt upp gardiner i sovrummet. Alltid något. Och så har jag burit upp en säck med handdukar och sängkläder som jag ska pula in i linneskåpet här uppe om en stund.

Nä. Nu ska jag sluta slappa och försöka lägga Tim i sin säng, han har somnat i babysittern.


Det är väl inte så konstigt?




Det är klart att alla älskar Tim när han är så söööt?
Förresten. Alla kort är max tre dagar gamla. Bra va?

Fastkedjad i fem års tid

Ibland undrar jag vad folk har innanför pannbenet. Skaffar man saker bara för att ha dem? Förmodligen. Och det är väl okej, med en platt-tv eller en Xbox. Men inte med ett djur.
Hunden Rasken har fått stå fastkedjad med tre meter kätting i fem års tid, dygnet runt, året runt. Hur KAN man?



Rasken i Djurskyddets lokal. Bild lånad av Aftonbladet.
I vår familj har vi haft hundar sedan jag var ca 7 år gammal, och alltid schäfrar. De är något lite större och har lite andra egenskaper, men ALLA hundar behöver stimuleras och motioneras för att må bra. Det räcker inte att mata dem. Att dessutom inte ta in hunden NÅGON GÅNG tyder ju på att man inte är kapabel att ha djur, och med allra minsta lilla självinsikt så borde man förstå att det bästa är att göra sig av med hunden genom försäljning eller att om så krävs; ge bort den till någon som har bättre förutsättningar.

Djurskyddet har nu hämtat Rasken, och han mår bra. Men jag kommer inte över hur man kan behandla ett djur på det viset? Så länge, så konsekvent och så otroligt dåligt. Jag hoppas att ägaren får fängelse, så han får se en bråkdel av det han utsatt sin hund för. Tyvärr är det ju uppvärmt och regelbundna tider då man inte är inlåst och alltså "friare" än vad hans stackars hund var.
Sånt här gör mig så ARG! Även när det utspelar sig i andra länder, som här.



Det ska vi fira!


Wow, jag har fått tio prenumeranter på bloggen. Det trodde jag inte. Nio verkade vara ett magiskt nummer liksom, det har varit stående ett bra tag, men nu vips, så är det visst någon som gillar min blogg. Det tackar vi för.
Jag tänker inte tjata, för jag misstänker att folk lärt sig att det är smart att använda Bloglovin´för att hålla koll på favoritbloggarna, så det är yesterdays news.
Men vill ni så får ni adda mig där. Vill ni inte så låter ni bli. Inte värre än så.



Man vet att...

Man vet att det bor många hundar i området när det finns en speciell HUNDPARKERING på Ica! Nemo testade den igår när vi var där. På fullaste allvar, de har satt såna hundskruvar på väggen med ett visst avstånd mellan varje, så att man ska kunna binda hundarna där. Hundvänlig affär!

Har ni hundparkering?




Tävlar

Jag gillar ju att fota, så en Fotobok skulle vara något för mig känner jag. Har testat att göra en för ett antal år sedan, men tekniken har ju förändrats minst sagt.. Därför är jag med och tävlar hos Geshiia.

Jag är med och tävlar inne hos Geshiia
om en valfri fotobok från Önskefoto.se var med du med!

Storstädning på bloggen

Nu har det nya året kommit och vi har flyttat. Inte så att vi är alldeles klara, men det är helt klart godkänt. Därmed är det dags att fundera på storstädningen av bloggen.
Vad ska ut, vad ska vara kvar. Vad ska ökas på och vad ska minskas ner. Hur ska jag lägga upp det så att posterna kommer mer regelbundet?

Min tanke är att ha vissa saker på vissa dagar.
Fasta tider att posta på (någotsånär åtminstone) och ett mer regelbundet deltagande i tävlingar och liknande aktiviteter.
Har ni förslag, så ös på bara. Det är bara skoj att höra andras förslag, och det underlättar en del också kan jag lova.
Kommentera!!

Och hörni: Tack för ni hjälper till!



Veckans blogg-Egoina

Mitt i flyttstöket så är det dags för...

..som den här veckan går till en blogg som jag följt rätt länge nu. Jag har till och med lusläst den från början till slut. Så bra är den. Jag kan bara inte fatta hur man kan komma på så sjuka saker att blogga om. Vissa kan göra en höna av en fjäder på ett negativt sätt, här har vi en som kan det på ett POSITIVT sätt. Hoppa genast in till

Bilden är lånad från hennes header..


Jag (hjärta) barnvakt

Barnvakt är toppen. Även om det råkar vara en spädis. Särskilt om det är en spädis, skulle jag nog säga. För hur mycket jobb är det för barnvakten att ha hand om en spädis som mest bara sover och äter och behöver en ny blöja ibland?

Det är FEL att ha barnvakt till spädisar säger man på Familjeliv. De ska vara hos mamma. Pappa är en typisk BARNVAKT. Han är inte pappa, han är någon som man låter ha hand om barnet när man själv inte orkar. På nåd.
Hur fasen resonerar man när man säger så? Det låter oerhört nedvärderande om jag får ha en åsikt. Jag ser på Peter som Tims Pappa inte som Tims Barnvakt. Eller är jag konstig nu?


Tim med sin "barnvakt" Eller PAPPA som jag kallar honom..

Kan det vara en docka?

Gjorde en tråd om tjejen med bodyklädda barnet som jag såg. I minus 17 grader. Kan ju säga att världen är full av toleranta människor i de mest underliga frågor. Många har svarat att det spelar väl ingen roll det var ju en så kort bit, och det är inte farligt med kyla, så varför ska jag lägga mig i? Jag har alldeles uppenbart för lite att göra och letar fel hos andra. (As if!) Jag har faktiskt fått gå så långt att jag fått vända på saken för att poängtera idiotin.

Jag fick skriva "om det var DITT barn och någon visade dig t ex ett foto på att din barnvakt gått ute med barnet klätt så, skulle det fortfarande vara okej enligt dig??" och "skulle du själv gilla att gå ut så lättklädd i de graderna??"
Folk verkar verkligen inte tycka att det är en big deal att man gör så.
Men klagar på att ungar är skitiga runt munnen på ett foto, det gör de.
Nu sist var det något snille som undrade om jag sett en docka. Jamen självklart, för dockor rör sig ju. Not.
Vart är världen på väg, jag bara undrar...

Tänkte kanske testa "No Poo"

Jag är vansinnigt trött på mitt hår. Det kliar i hårbotten och blir flottigt och äckligt på nolltid, trots att jag testat att tvätta varje dag, varannan dag, en gång i veckan osv i en massa varianter.
Nu har jag tänkt att jag hakar på Lady Dahmer och testar "no poo", alltså inget schampoo alls. Tvätta håret med Äppelcidervinäger, bikarbonat och ägg. Och balsam.
Vi får se hur det slutar-kanske blir jag frälst. Jag hoppas på skillnad i alla fall!
Vad tror ni? Har någon testat??

7 miljoner?!

Kan det ligga sanning i att i en medelsvensson-familj i Sverige idag (2 barn och 2 vuxna) så finns det genomsnittligen 7 miljoner saker? Jag börjar tro det i alla fall. Hörde det någonstans för länge sen.. och räknar man allting individuellt så stämmer det nog.
Vi har i alla fall en väldig massa saker. Vi har också en väldig massa garderober. Synd att alla har stång och vi knappt äger en enda galge. Värdelöst! Vi ska tigga trådbackar och hyllplan av hyresvärden, för såhär kan vi INTE ha det. Muppgarderober!

Många såna här har vi tömt, men de verkar aldrig ta slut.. men värst är det med sopsäckarna med kläder i. Blää!


Redan hittat en idiot till granne

Det går undan. Inom loppet av 24 timmar hittade jag en person som jag lätt skulle kalla för idiot. Det är en hon, omkring 25 gissar jag. Hon var ute idag, och gick från ena lägenheten till den andra, kanske 30 meters promenad. Inga problem. Om hon inte burit på en liten tjej omkring kanske 10 månader gammal, som BARA hade en kortärmad body på sig. I 17 minusgrader. Hur FAN tänker man när man går ut med ett barn i den temperaturen och så lite klädd?
Jag är inte den som gillar att anmäla folk hit och dit, men jag tror att jag ska hålla lite koll på henne och ser jag detta flera gånger då ringer jag socialen. Stackars unge säger jag bara. Lucas hade precis satt sig i bilen med Peter iklädd sin tjockaste overall och han sa när han öppnade dörren att det var kallt och att han frös. Vad ska då den lilla tjejen ha tyckt?
Vissa människor borde banne mig inte få ha barn i sin vård. GRR!

Tack för oskyddade nätverk :o)

Vi har inget internet än. Så vi lånar grannens oskyddade nätverk för att kolla på aftonbladet och blogga lite ;o) Tack så mycket säger jag, det finns flera oskyddade nätverk här så jag ska nog kunna hålla er uppdaterade och blogga trots att vi inte hunnit få något internet än.
Under över alla under, Peter, som är den som spelar onlinespel och alltid velat ha internet tillgängligt mer än mig, har GLÖMT BESTÄLLA INTERNET! How about that?
Nu tar det väl inte så lång tid, men ändå. Smått otroligt är det allt!

Så hur långt har vi då kommit?
Tja, Nemo har redan lärt sig att är man nödig så går man till vardagsrummet och går ut på vår lilla går på baksidan om det är akut.
Zita sitter nonstop i köksfönstret och spanar på alla som går förbi, särskilt intressanta är varghundarna som bor mittemot oss, tjugo meter bort ungefär.
Tim har sovit i sin spjälsäng för första gången. Han har tappat nappen ungefär 20 gånger i natt, och det var ett evigt springande pga detta, men han sover fint nu.

Lucas var med och bestämde var alla möbler skulle stå i sitt rum, inte ALLS där vi trodde att han ville ha dem kan jag säga, haha. Men allt är monterat där inne, så där behöver vi bara sätta upp gardiner och lägga in en matta och så spika upp lite saker på väggarna så är det rummet färdigt. Tims skötbord ska upp och så lite tavlor på väggarna och en matta, så är även hans rum klart.

Peter är och hämtar kökssaker så vi ska stoppa in i kyl och frys samt köksskåp och sätta upp gardiner och lägga in matta i köket, sen upp med saker på väggarna och så är även det rummet klart.

Nästa rum för prioritering är vardagsrummet, där är allting bara inslängt. Men monterar man ihop soffan så ser det genast bättre ut ;o)
Sen är det bara att placera ut allt och fylla hyllorna med innehåll, upp med gardiner och in med matta så är det klart det med. Skönt att inte ha en enda dator i det rummet nu!

Datarummet/kontoret ligger här uppe på övervåningen, och där är också allt bara inslängt, så det ska monteras ihop två skrivbord, ett stort till Peter och alla han prylar, och ett mindre till mig som inte tar så mycket plats :D
Blir det för trångt med båda där inne, så tar jag in mitt lilla skrivbord hit in till vårt sovrum som ligger på andra sidan hallen bara. Det är mycket större än vårt förra sovrum, och fick jag plats där, så får jag allt plats här med!
Vi får se hur det blir i slutänden!!
Just nu är det ju en del att göra, men det ska nog gå bra tror vi.

Jag lägger upp foton när det blivit lite ordning på torpet :o)

Flyttdags!

Självklart ville inte Tim sova inatt. Självklart är vi supertrötta. Men Peter har varit och hämtat lastbilen i Västerås, och nu ska han åka och lämna Nemo så att han slipper vara med och se och höra hur folk ränner ut och in och kånkar iväg allting, och bli orolig. När det är avklarat så ska jga springa iväg och lämna Lucas på dagis och sen kommer flytthjälpen ungefär i samma veva tror jag.

Jag ska försöka få i mig något att äta och stoppa in katten i lilla toaletten så hon inte smiter, innan vi börjar packa lastbilen. Men nu är det alltså på gång. Vet inget om hur mycket internet det finns på nya stället, vet inte hur Peter fixat eller inte fixat där. Men jag ska tjata på att vi behöver internet snarast om det inte redan är ordnat.
Uppdaterar så fort jag kan i alla fall!

Grejor överallt och doptavlor

Banne mig om vi inte kommit en bit på väg!
Det är grejor precis överallt, men jag är glad ändå!
Vi har:


  • Plockat isär Lucas skrivbord
  • Packat alla hans leksaker och böcker mm
  • Packat alla tidningar, böcker, filmer och prydnader som fanns i hyllor
  • Packat ihop allt som vi inte använder ikväll o imorgon bitti i badrummen (vi har ju 2 toaletter)
  • Lagat o ätit mat
  • Nästan fyllt en sopsäck med skräp(!)
  • Rensat lite kläder som är för små medan vi håller på
  • Skapat förvaring till småsaker och mediciner/sjukvårdsgrejor

Nu pausar vi en stund och sen är det dags att plocka ihop kläderna i hallen som inte används och att tömma garderober så att det bara är att ta med sopsäckar med kläder och annat och plocka in bland det första så det absolut tråkigaste blir avklarat först.
Ska dessutom leta efter lite mera smutstvätt så jag får ihop en hel maskin, kan ju vara skönt att ha ALLT rent till imorgon :o)

Nu när jag pausade så tittade jag in i min mailkorg. Jag "väntar" på ett svar från Gun om hon vill och kan hjälpa mig att rita ett par doptavlor till barnens rum. Hon är ju galet duktig som illustratör/tecknare, och det skulle vara så skoj om hon orkade och kunde och ville hjälpa mig med tavlor som är likadana i stuket men ändå är originella. Det skulle vara en mysig detalj på deras respektive rum om de hade likadana såna doptavlor, trots att de inte är döpta.


Ge hit en present, karlslok!

Återigen en tråd på Familjeliv som handlar om att man ska ha något av sin man när man fått barn. Jaha, varför då? Har inte han fått genomlida en del under graviditeten han med? Åtminstone var inte jag något helgon under min graviditet, så Peter fick allt masa sig iväg och köpa salta strips, choklad, brämhults apelsinjuice.. vad jag nu kom på att jag var sugen på.
Och han fick massera mig. Gå sakta när vi var ute och gick. Menar nu typ ultrarapid. Jag vägrade bära upp saker för trapporna. Jag var otrevlig när jag hade ont eller var trött=ungefär alltid. Jag låg i sängen och glodde på webb-tv medan han diskade, städade och skötte djur och barn. Samt passade upp mig med mat och dryck.

Skulle JAG då vara den som förtjänade att få presenter och blommor ensam för min graviditet var lite jobbig? I think not. Möjligen skulle vi BÅDA få något. Men inte bara jag. SÅ jäkla duktigt är det inte att vara gravid.

Och både på förlossningen och efteråt så har Peter varit den som funnits till hands för mig och barnen. Han har tagit ledigt från jobbet för att åka på BVC med Tim. Han har låtit mig sova när jag varit trött. Han vaknar mitt i natten och matar Tim fastän han ska till jobbet nästa morgon. Han tar Lucas till dagis så jag kan få sova lite. Han städar och lagar mat utan att jag ber om det. Kort sagt, någon bragdmedalj förtjänar inte jag. För han gör sin del och mer ändå.
Om en ENSAM mamma skulle fått något som uppmuntran så okej då. Men inte en som har en pappa till sitt barn. Det är hennes jäkla plikt att föda barnet om hon nu blivit gravid. Och det är hennes jäkla plikt att sköta sin hälsa under graviditeten, så barnet utvecklas och mår bra. Det är självklarheter. Inget man får en belöning för i efterhand. Alla de som kräver det måste vara lite smått rubbade enligt mig!

Jag är både julklapp och present nog för att kompensera graviditeten!



Nej nej NEJ, aldrig mer såhär!

Hittade några skräckbilder som jag tagit och sparat just för att inspirera mig till att aldrig mer tillåta sådant förfall. Det är svårt att tro att vi kör med Fly Lady när man ser de här bilderna, men så är det faktiskt.

 

Det som krävdes för att få bort all den här oredan var detta:

  • 15 minuter decluttering i kädkammaren.
  • 15 minuter plockande (27 fling boogie fast utan gräns på antal plockade saker) i hela lägenheten
  • Rensning av skafferi o kyl
Det blev fyra soppåsar med skräp efter de insatserna!

Mer behövdes inte. Tyvärr var jag korkad nog att inte fota efteråt annat än bara soppåsarna :o/

 

Hur som helst: I vår nya lägenhet så kommer jag inte tillåta att det blir såhär. Vi ska bli Nya Människor (haha).Vad tror ni? Kommer vi att fixa det?


För alla bantare!

För alla er som börjat tänka på vikten efter nyår.. livet är fullt av frestelser!


En dag kvar nu!

En dag kvar nu! Jag kan inte sova utan sitter uppe och skriver kom ihåg-listor för att jag vet att man lätt missar något. Skulle vara ganska typiskt att missa att ta med skötväskan till Tim eller att nemos matskålar står kvar här i slutänden :o/
Nåja. Det ska nog gå bra. Nu borde Peter snart gå upp, han ska jobba idag, men när han kommer hem ska vi försöka få lite saker klara. Montera isär saker och rensa av skrivborden, ta ner ett par hyllor och skåp mm.

Det här är faktiskt lite av en light-flytt jämfört med hur det varit förut men det kommer nog inte kännas så när jag håller på att packa upp. *grämer mig redan nu.. åtminstone för kläder och textilier. BLÄÄÄ!*

Nattinatti!

Jag är nu en Voddlare

Fick en inbjudan till Voddler i mailen idag. Än så länge är det bara de som är inbjudna som kan använda tjänsten, men snart nog öppnas den för alla.
Voddler är lite att jämföra med Spotify såvitt jag kan förstå, fast med filmer. Man får ett lagligt alternativ istället för att ladda ner filmer, man ser dem på Voddler.
Håller just nu på att ladda ner deras programvara, och ska installera den, sen är det bara att kolla på tydligen. Ska bli kul!

Är det någon mer än jag som fått inbjudan och nappat? (Jag anmälde mitt intresse för någon månad sedan så det är tack vare det som jag blev inbjuden..)


Dålig på att blogga idag

Idag har jag varit dålig på uppdatering. Men jag har inte ens varit hemma, för vi åkte iväg till Västerås och IKEA och handlade spjälsäng, skötbord och hylla samt lite förvaring och lampor till Tims blivande rum.

För att vara på säkra sidan att vi skulle få med oss allting hem, så hämtade vi släpkärran som min pappa lånat oss inför flytten. Naturligtvis hade den frusit fast, och med en del våld fick vi bort den, men det tog ett tag. Sen hade låset frusit också *jävla vinter* men vi åkte iväg i alla fall och med hjälp av lite låsspray och envishet så fick vi upp dörrarna och in med alla saker.

Vad vi handlade:

Spjälsäng med madrass och spjälskydd

Vägghylla som ska sitta över skötbordet

 

Skötbord som kan bli en byrå när Tim blir större. ♥ Multifunktion ♥

 

Förvaringslådor till hyllan :o)

 


Lillkillen börjar behöva såna här istället för handduk när han äter..


Taklampa till Tims blivande rum



Och en mobil såklart!



Fastnar den eller fastnar den?

Kom att tänka på en låt som spelades mycket när jag jobbade i Strängnäs hos familjen Jakubowitz.. Särskilt mycket spelades den när vi var på tävlingar och träffade Malin Baryard (-Jonsson). Jag fattar inte hur det kunde bli mer än en ploj, det här..

Hästarna är fina åtminstone.. stäng av ljudet och titta på dem om ni tröttnar på låten, haha


Rensa rensa

Känns lite skumt att det bara är helgen kvar här, sen ska vi bo någon annanstans. Är lite trött på att flytta runt, men det är ju förhoppningsvis sista gången på länge nu.

Nu har vi rensat ut lite barnkläder som redan är för små för Tim, så om någon vet någon som behöver lite kläder i stl 50-56 så maila, de är gratis. Har vi inte hört av någon innan söndag kl 16 så ger vi dem till UFF.

Nu säger Peter att vi måste fortsätta, så jag kan inte blogga mer.

Snart blir det kanske Hem Ljuva Hem en gång för alla?!





Störig Fundering

Jag kickstartar året med en störig fundering. Jag har funderat lite fram och tillbaka, och kommit fram till att egentligen så finns det ju ingenting som säger att vi inte är små SIMS-figurer i någons dataspel. För om Vi kan skapa det, så borde det inte vara otroligt att någon annan kan heller?!
Tänk om jag är en påhittad figur som styrs "utifrån" att göra saker som jag TROR är min fria vilja? Att bli förälder, att flytta, att dricka det där glaset med vin eller vatten, att nästan inte hinna på toa vissa gånger.. Tänk om det är någon annan som styr allting?!
Not so nice!

Är jag lika lättstyrd som en sån här?


En annorlunda start

Dåså. Då var det tio år sedan som hela världen skulle gå under. Allt skulle slockna. Och ingenting hände.
Första Januari 2010 har anlänt.

Lucas roligaste kommentar: "Det pangar så högt så det hörs till månen, mamma!"
Och vem vet. Kanske var det så?

Men nu är det som vanligt igen. Vi skålade i vin, så jag börjar även det här året alkoholpåverkad. För även om jag inte ens druckit ur halva glaset så är det ju alkohol i första droppen. Så kinkig är jag.

Nåja. Nu tar jag fram min Timdagbok och börjar med att fylla i alla födelsedagar som jag kan se på mina facebookvänner. Släkten är redan ifylld. Sen ska jag skriva i att Peter jobbar på söndag med. Och sen ska jag klura ihop ett bloggeri-schema. Tider. Ämnen. Fasta dagar för vissa saker. Ska det vara strukturerat så ska det! Och jag tror det kommer att bli kul.

Här kommer den ANNORLUNDA delen av inlägget: Ett kort som är ungefär fem minuter gammalt på mig.
Gott nytt år!


RSS 2.0