Veckans Fly Lady


Fly Lady schema för veckan är samma som förra, alltså morgonrutin, kvällsrutin och en 15 minuters fokuserad decluttering per dag. Plus att vi lägger till att tänka på förvaringen. Med hjälp av en hot spot rensning och lite bättre förvaring fixar vi till både utseendet på hemmet och effektiviteten på morgnarna.
Det mesta underlättas av bra förvaring!

Jag var alldeles övertygad om att förvaring var jag bra på. Ända tills jag träffade Peter. Han slog mig på fingrarna på den fronten. BIG time. Han läser mycket serier, och hade tidskriftssamlare till sina tidningar. Han hade mycket filmer. Och många hyllor till dem. Han hade mycket spel-och förvarade dem i skåp och hyllor. Cd-skivor i cd-ställ och så vidare..

En hot spot är ett ställe där allting "samlas". T ex i hallen är en klassiker.
Man tar av sig jackan, sen hamnar allting på obestämda platser.


Nytt scenario: Kom in, ta av skor, lägg dem i skoskåp eller på skohylla, häng jackan på en galge, lägg mobil i sin laddare vid det lilla bordet, lägg vantar o mössa i en korg. Häng nycklar i nyckelskåpet, kolla posten och sortera redan innanför dörren, reklam och skräppost kan slängas direkt, resten tar vi med in till skrivbordet direkt och fixar in i en pärm. Det tar en minut!

Du vet därmed var dina räkningar och andra viktiga papper finns, du vet att mobilen inte är urladdad, du slipper leta efter nycklarna, du slipper snubbla på skor, du hittar mössa och vantar utan att leta och reklamen tömmer du en gång i veckan och är på köpet lite miljövänlig.

En extra sak som är bra i hallen är någon form av kommunikationsgrej. Griffeltavla, Whiteboard eller magnetfärgad vägg med lappar med magneter? Du bestämmer. Men det är lätt fixat. Och underlättar om man lär sig att skriva upp saker.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0