Nyårslöfte, BAH!

Jag har alltid varit sån att jag tyckt att löften är ingen idé att avge eftersom de med största sannolikhet kommer att brytas förr eller senare ändå. Så jag ger inga nyårslöften.
Däremot sätter jag upp MÅL. Når man inte målet så har man i alla fall inte brutit några löften. Mycket bättre!

Mina mål för det kommande året är de här:


 1. Jag ska mula i mig choklad. Ja ikväll alltså. Sen ska jag försöka hålla mulandet av godis till någon gång i veckan, inte av några andra skäl än att det är ganska så mycket godare när man äter lite mer sällan. Jag struntar i sockret, jag struntar i fettet, men jag bryr mig om smaken, och det börjar smaka mediokert, så nu har jag nog hävt i mig lite för mycket på för kort tid.
 2. Eftersom vi skaffat oss både en timkalender till mig och en väggalmanacka för hela familjen, så ska vi alltså bli lite mer organiserade. Eller mycket. Jag kommer att schemalägga hela dagarna för mig själv för att få arslet ur vagnen och göra lite vettiga saker, som att städa, gå ut på långpromenad osv. Det som är tråkigt blir ofta lidande när det gäller mig, men av någon anledning har jag alltid gjort allt som står i en kalender eller almanacka.
 3. Tålamod och humör måste nog bli lite bättre. Det är på rätt väg, nu när gravidhormonerna har rasat ur kroppen, men jag tror att det finns utrymme för förbättring
Mer än så är det inte. Det är tillräckligt, eftersom att punkt nr 2 innebär att ALLT kommer att bli mer organiserat. Även mitt bloggande, som från och med imorgon kommer att ske på fyra fasta tider varje dag. Dels för att underlätta för läsarna, och dels för att få in en rutin för mig själv. Jag kommer att lägga ut veckans planering, inklusive matlistan här på bloggen, så den som vill kan sno delar av den eller ta alltihop. Lev mitt liv, den som vill, haha.

Måste klura lite på hur jag ska lägga upp det. Om det ska gälla stenhårt från imorgon eller om jag ska ge mig själv till den 15:e januari, då vi kommit i ordning efter flytten och Lucas slutar på sitt nuvarande dagis.
Vi får se.

Vår resumé av 2009

Här är vårt år i text och bilder: 

Gott Nytt År önskar vi Er alla!!


Ska bara..

Jag ska bara vila mig lite sen ska jag fixa lite som ska upp här på bloggen lite senare. Är supertrött och har ont i magen, så jag joinar Tim som ligger och snarkar bakom mig :o)
Vi hörs o ses lite senare, allihop!

Trött till max! Måste bara vila lite, återkommer senare.


Alla tycker inte lika

Jag skapade några trådar på Familjeliv, en om varför folk nojjar så mycket om socker, det är snudd på hysteri när det kommer till den frågan känner jag. Låt ungarna få lite socker, borsta tänderna och låt dem gå ut och leka så klaras fetma, karies och sockerkicksproblemen av.. What's the big deal liksom?

Den andra tråden handlar om barn och deras bestraffningar. Jag undrade vad som händer när ett barn gör något fel, dvs om det är olydigt med vilje. Något som verkar ha missats lite. I alla fall så är det intressant att se att vissa kallar det att ge handlingen konsekvenser, medan andra kallar det att ge ett straff. Skillnad finns mellan de olika begreppen, och man diskuterar hejvilt vad som är vad.

Jag anser att när man gör fel ska man veta det också, som förälder ska man inte bara låta saken bero utan visa att saker inte är acceptabla, precis som man ska kunna berömma sitt barn. Måste nog starta en ny tråd för att det budskapet ska gå fram, folk har fastnat i diskussionen om vad som betyder vad.
Men oavsett, så blev det ett väldigt engagemang p kort tid :o)

Jag halkade på tangenterna lite och missade det när den övre tråden skapades. Irriterande! Men skit samma.


Huslig som få!

Bilen har frusit igen totalt. Förardörren får vi upp, men ingen annan öppning. Så Anki kom hit med pappret istället, och det bästa var att vi snabbstädade bara därför. Få tummen ur utan besäök finns inte på kartan, haha.

Nu håller jag på med maten. Hemlagade köttfärsbiffar/hamburgare eller vad man nu ska kalla det. Inte varje dag JAG lagar sån mat ifrån grunden vill jag lova. Men det är värt det, för det är apgott när man väl gör det, då känns ju det som värsta lyxmaten, vilket egentligen är lite knäppt, men hur som helst. Det är väl så att tillhöra den lata generation X. Allt ska vara halvfärdigt, hehe.

Måste vända på dem nu. Later!

Fikadags

Ikväll ska vi vara sociala. Vi ska ta en fika hos Anki och hämta lite papper till packningen. Det ska bli kul att komma hemifrån lite, och träffa hennes små killerdogs på riktigt, haha. Nemo skulle käka dem till lunch om han fick chansen, de är chihuahuor nämligen.
Fast sen har ju vår hund en viss fostran, så han kanske skulle leka med dem istället, åtminstone så länge de var snälla. Vi ska nog inte chansa och ta med honom. Just in case..


Fast han ser inte så värst farlig ut, eller hur?

Blodbad

Nu är jag inte gravid längre. Nu har mensen återfunnit sin plats i mitt liv. Och det med råge. Fy sjutton vad det rinner! Vi snackar DUBBLA skydd för att det ska gå att låta bli toaletten i en timme. Då hade det ändå snudd på blött igenom. Och så kommer det väl att fortsätta i några dagar.
Nu råkar jag tillhöra typen som har grym mensvärk dessutom, så det är riktigt mysigt det här. Snor som rinner, blod som rinner, tårar som rinner. (Ja, för jag blir alltid så att tårarna rinner när jag är förkyld, jättestörigt!)

Får väl se det positivt. Nu måste jag vara hemma så jag inte blodar ner gatorna när jag går, alltså borde jag ju ha tid att packa *host, host* och städa *harkel, harkel* så vi får bra koll till på måndag.

Ska bara vänta på svar från Anki var och när vi kan hämta papper att packa med. Hon var så gullig och messade mig igår och skrev att hon hade sånt, och till alla våra tomtar och porslin och liknande så kan det ju vara trevligt. Förr tog vi reklamen, men det har vi ju ingen längre..

Nu måste jag på toa igen.


En sån skylt vill jag ha förresten. Kostar bara 39 kr, så den shoppar jag nog HÄR när vi flyttat.

Totally rocks

Jessica: Måste komma ihåg att lägga in Totally bland mina ordinarie länkar, det är en bra blogg, men det får bli imorgon. Påminn mig om det, bloggen!
Bloggen: Jaaa, det ska jag försöka komma ihåg, o du store härskarinna.
Jessica: Vafan, vadå stor? Du missade mig som gravid då eller? Jag har gått NER i vikt, NER, fattar du?
Bloggen: Förlåt, ers storhet....


Jag har inget liv. Jag sitter och hittar på en konversation mellan mig och min blogg. That's how bored I am.

Borde lägga mig, men kommer få springa på toa femtioelva gånger ändå, och dessutom inte kunna andas pga nästäppa, så jag sitter kvar. Men jag orkar i alla fall inte lägga in Totally förrän imorgon. Ledsen.


Skulle ni kunna?


Vem kan vilja den här lilla killen något ont?


25 oktober 2005. Dagen som förändrade mitt liv.
Jag vaknade av att telefonen ringde, och hämtade upp Lucas ur sängen på samma gång som jag gick för att svara. När jag svarade så var det en person som jag kände till ytligt från en jobbrelaterad situation. Vi hade dock inte hörts av på flera månader, eftersom jag ansåg att jag inte behövde ha mer med honom att göra.
Nu berättade han att han stod utanför min lägenhet (som låg på bottenvåningen i huset, man kunde klättra in på balkongen utan att ens anstränga sig) i en taxi, och så hade han gjort några timmar visade det sig i efterhand. Mina grannar hade sett en taxi med texten "Taxi Stockholm" stå där ute sedan femtiden på morgonen.

Han krävde att få komma in. Annars skulle han hitta ett sätt att ta sig in ändå. Så jag släppte in honom, och med honom kom taxichauffören också.
Jag höll i Lucas, och blev föst in i köket, ner på en stol. Han skickade ut taxichauffören till taxin efter öl, och när taxikillen gick ut, plockade han fram en pistol och berättade med ett flin att nu skulle jag förklara för honom varför i helvete jag trodde att jag kunde leka med honom?
Jag fattade ingenting, satt tyst. Han upprepade, och sträckte sig sedan över bordet och smekte min kind. Jag rös av obehag, men vågade knappast säga något.
Han kallade mig sin lilla prinsessa, och vände på huvudet när taxikillen kom tillbaka in i lägenheten.

Han skickade in taxikillen till vardagsrummet medan han fortsatte att med låg, väsande röst berätta för mig att jag hade gjort honom förbannad när jag tackade nej till hans (enligt honom) fantastiska erbjudande några månader tidigare. Nu skulle jag få betala för det.
Ville jag skjutas först eller sist, jag var ju trots allt hans lilla prinsessa, så det valet kunde jag få. Han tittade på Lucas med och klappade honom på kinden och log igen. Jag kände hur jag nästan kräktes. Han petade på min son. Jag minns att jag tänkte att det var ju väldigt typiskt att jag, som annars alltid hade eller fick besök, inte hade någon hos mig och ingen var på ingång heller. Lagen om alltings jävlighet.

Han fortsatte med sitt svamlande, och till sist sa jag att "För fan, sluta tjafsa, ska du ha ihjäl mig eller oss så gör det någon gång, jag har fan bättre saker för mig än att sitta här, Lucas behöver ny blöja!"
Han kom av sig totalt, jag reste mig och gick in i Lucas rum och la honom på skötbordet för att byta hans blöja, precis som jag sagt. Efter kom Han, med pistolen i högsta hugg. Han tog mig i håret och höll hårt. Nu var han arg. Nu skulle jag ringa min bank och kolla mina konton. Sen skulle taxikillen hämta ut de pengar som fanns att ta ut, och sen skulle han ta med sig dem, och de skulle åka till Stockholm för att "hämta varor" som jag skulle sälja vidare. Plötsligt var jag hans medarbetare. Och prinsessa.
Jag vände på mig, och fick pistolen rakt i bröstbenet. Jag såg på honom med ilsken blick, men gick och ringde min bank. Gav sen kortet och koden till taxikillen, som såg rädd ut. Han kom tillbaka efter en halvtimme ungefär, och under tiden fick jag ytterligare frågor om hur jag ville dö, om det skulle vara hemskt att se min son våldtas, om han kanske skulle våldta oss båda, och om vi skulle åka till Riga tillsammans för att gifta oss innan jag dog, så att han kunde få vårdnaden om min son om han lät honom leva. Dessutom uttryckte han önskemål om att få ta med min katt eftersom han var så "cool". Han låg och sov, så vad som var så coolt vet jag inte.

Jag sa inte mycket under den här tiden, min enda tanke var att få iväg dem. Att dra. Att på något vis försvinna. När pengarna kom så fick jag dem, och tvingades snabbt att ge dem vidare till honom.
Men så var han plötsligt akut tvungen att köpa sprit. Och så ringde någon och ville ha dit honom. Till Stockholm.
Jag såg honom gå, sakta och tveksamt, mot min ytterdörr.
Han vände sig i dörrhålet, log skevt och sa "hejdå sessan, jag kommer lite senare med varor. Stanna hemma. Jag kommer snart. Och är du inte här då, så dödar jag er båda när jag hittar er. Och du VET att jag hittar dig. Er. Visst? Puss på dig så länge.."
Sen var de borta.

Jag försvann efter den dagen. Jag flyttade. Fick skyddad identitet. Flyttade mellan skyddade boenden med min son. Bytte förnamn. Och så har det varit sen dess till nu. Många turer, med rättegångar, advokater, skadestånd och kronofogde och gud vet allt. Han fick sitt straff. Det varade i ett par år. Mitt straff varar för all framtid. tack så mycket.

Hade DU kunnat sikta med ett laddat vapen (fick se kulorna flera gånger) på en tiomånaders bebis?

 Mose 2

Jag hörde en gång en historia av min f d svärfar.

En tjej stod och liftade och fick åka med i en lastbil. Hon var lite blyg av naturen, och när chauffören fick för sig att han skulle försöka smeka henne på benet, för att sedan jobba sig vidare, så blev hon först högröd i ansiktet och sen utbrast hon "Mose 2!"
Chauffören drog förskräckt handen åt sig igen, och undrade vad det var för en konstig jänta han fått med sig, som började rabbla bibelord när han ville kladda lite.
En stund senare tog han mod till sig och testade igen, med samma scenario som följd. Tjejen blev pionröd i ansiktet och utbrast snart "Mose 2! Mose 2!" varpå chauffören drog handen åt sig igen. De var nästan framme vid slutstationen, så det blev inga fler tillfällen att tafsa, de skiljdes åt lite smått förlägna båda två.
Väl hemma funderade chauffören på vad tjejen menade när hon sa som hon gjorde. Han drog fram sin gamla bibel och slog upp andra moseboken. Det första han såg, var orden "Du är på rätt väg!"

Gissa vad tjejen menat? ;P


Här är något annat som verkar vara på rätt väg.


Mina aktivare dagar på Familjeliv börjar synas på min statistik, haha.En kursiv bild åt Egoinas Mamma

Ibland får jag för mig saker efter att ha läst något. Nu läste jag hos Egoinas Mamma om att hon undrar hur en kursiv bild skulle se ut. Tja, jag norpade bilden i hennes inlägg och kursiverade den åt henne. Så här ser en kursiv bild ut, EM.. *skrattar*


Hejdå Järvsöfaks

Igår gick han av banan för sista gången.

Jörvsöfaks
har slagit världsrekord, varit årets häst tre gånger och årets kallblod 11 gånger (!) och tjänat över 22 miljoner kronor. Han har varit placerad i 94% av sina lopp som en av de tre bästa. Vunnit och vunnit och vunnit. Men också gått i högvakten. Ingen annan travhäst har gjort det.
Man kan nog säga att Järvsöfaks är ett fenomen, och att det knappast kommer någon som han på lång tid framöver.
Jag kommer att sakna honom. Istället får jag titta på hans söner och döttrar.

Bild lånad av Jop.nu ram och text har jag lagt in själv.

 

(Detta är inte ett kort jag tagit själv, men Järvsöfaks är någon som jag gillat i så många år så jag gör ett undantag för att uppmärksamma hans pensionering. Detta är dagens Minnesbild.)
Lite om mig-layout

Nu var det ett tag sen som jag scrappade något. Men nu har jag gjort ett försök igen ;o) Tyvärr är det ju så att jag hellre är bakom kameran än framför den, så jag har inte så många kort på mig själv, utan mest på alla andra. Men jag hittade ett kort, och så skrev jag lite om mig själv också. Eftersom att jag vet att några efterfrågat mer om MIG.


Papper, blommor, häftklamrar och allt annat är sånt som jag gjort till kit jag sålt i olika onlineaffärer för länge sen. Tyvärr säljer jag inte längre, men jag har möjlighet att göra det framöver om jag vill. Ska bara hitta inspirationen :o/ inte det lättaste.


Ett litet rekord

Råkade titta när jag la ut förra inlägget, och blev helt förvånad.. vad kommer alla ifrån? Max fem har varit online samtidigt förr.. men kolla här:

Trevligt med många samtidigt! Berätta gärna hur ni hittade hit med!!

 

**Edit: Fem minuter senare var det 18 online samtidigt,bara för jag tog en skärmdump på detta, haha**


Inställt p g a sjukdom

Let's face it. Ingen kommer röja och greja idag. Inte här i alla fall. Jag antar att det är såhär läget är..

..men imorgon får vi skärpa oss!


Veckans Blogg-Beckahbitch

Återigen dags för...

som den här veckan är Beckahbitch!

 

Att Rebeckah får bli veckans blogg beror på att hon skriver lättlästa, intressanta inlägg om saker som inte lämnar många småbarnsföräldrar oberörda. Det varvas med massor av fina bilder på hennes tre killar och en bra uppdatering är också något som vägts in i bedömningen. Hon kan vara lite ettrig i sina åsikter, precis som jag själv är då och då, men det är ju enbart roligt tycker jag, och för det mesta så har hon faktiskt vettiga åsikter dessutom, så det gör ju inte så mycket :o)

Jag tror nog att de flesta hittar något läsvärt inne hos Beckah!

 

 


Ångervecka på barn?Urklippt från Aftonbladets artikel

Läste just om ett par som adopterat en pojke som visade sig ha psykiska störningar, han satte eld på papperskorgar, dödade husdjur och ljög konstant, för att nämna något.
Eftersom han var adopterad så vill hans adoptivföräldrar nu lämna tillbaka honom eftersom inga disciplinära åtgärder fungerar.

Jag bara frågar: Vilken förälder har det privilegiet? Det är inte så att man kan stoppa tillbaka ungen för att den "blev fel" dvs inte blev som man önskat sig.
Så varför ska folk som adopterat ett barn få den fördelen? Än så länge har man fått ett nej, och det är bra enligt mig.

Visst fasen kan det vara ett mindre helvete att ha barn som har såna saker för sig i tid och otid, men då får man väl ta tjuren vid hornen och skaffa hjälp utifrån för att komma tillrätta med hans beteende, istället för att vilja lämna tillbaka honom borde man väl i så fall engagera sig ännu mer i honom? Nä men det är ju jobbigt, så vi returnerar killen istället och skaffar oss en snäll unge istället. Snacka om att sticka huvudet i sanden och inte vilja ta till sig problemet. Det här gör mig arg!

Förvånad minst sagt

Gomorron. Eller förmiddag. Eller nåt. Idag vaknade vi alla med tunga huvuden, rinnande näsor och ont lite överallt. Tim klarade sig, men resten av oss är inte mycket att hänga i julgranen idag. Peter glor på Family guy och Tim leker. Lucas är på dagis eftersom han inte har feber, och själv ska jag precis hämta min vetekudde och lägga mig och spela Farm Frenzy 3.

Men först måste jag berätta vad som ramlade ner i vår brevlåda idag. Jotex nya vårkatalog.
I December. Inte ens en vecka efter jul! Hallååå, jag hade för mig att det brukar få gå in på nästa år innan man får 2010 års katalog, men så var det alltså inte i det fallet. Kändes nästan konstigt att få den mitt i vintern, lite avlägset känns det att bläddra i vårkatalogen när snön ligger tung och det blir mörkt vid 15-16.

Nåja. Det var lite roligt också. Men mest väldigt tidigt, tycker jag. Har någon mer fått den?

Det blå överkastet här kanske vore något..


Hora/madonna-man

Peter hittade en intressant tråd på Familjeliv. Han liknar faktiskt mannen som skrivit trådstarten på flera punkter, men med förbehållet att vi kanske delar mer på allt än vad det verkar som att mannen i tråden gjort, han verkar ha varit mer eller mindre ensam ansvarig för hemmet, medan jag och Peter försöker hjälpas åt så gott det går. Vi är båda lata som bara den, så det går i vågor vem som gör mest, under en period har det varit jag som varit latmasken i familljen.
Här är i alla fall tråden. Den är intressant, helt klart.
Enjoy!

Veckans Blogg? JAG??


"Du är en riktig kompis"

Ojsan. Gick in hos Geshiia och tittade som jag alltid gör.. och vad ser jag? Jag har blivit Veckans Blogg där! Så skoj, tusen tack för det Becca. Det är inte så ofta sånt händer, och det är ju extra trevligt när folk gillar det man skriver. Visserligen kanske hon är lite partisk, eftersom vi känt varandra i så många år, men det är ju trots allt ingen som TVINGAR henne att välja mig, hehe.

Nåja, jag får försöka låta bli att BARA blogga om våra röj då, men det är ju det vi gör mest denhär veckan, så jag hoppas på viss förståelse åtminstone :o)
Med facit i hand..

Dagens rensning gick bra. Vi tappade inte sugen förrän vid tretiden, och då var det på grund av att Tim också ville ha lite uppmärksamhet, han hade sovit mest hela tiden, bara matats och fått ny blöja och lekt med det ena babygymet en stund, annars var han inte så krävande.

Imorgon blir det fortsättning följer på den där rensningen, idag hann jag packa två lådor utöver rensandet. En till Lucas och en till Tim med deras saker. Ska bli kul att göra i ordning Tims rum vill jag lova!

Imorgon ser planen ut ungefär såhär:

11.00 Lucas ska vara på dagis.
11.15-11.30 Frukostmacka
11-30-11.45 Häng tvätt och sätt på ny maskin.
11.45-12.00 Fritid
12.00-12.15 Decluttra badrummet (Jessica) och städskåpet (Peter)
12.15-12.30 Fritid
12.30-12.45 Bädda rent sängen (Jessica) och diska och torka bänkar (Peter)
12.45-13.00 Fritid
13.00-13.15 Plocka fram passande kläder samt ta bort för små till Tim (Jessica) och plocka ur väskorna (Peter)
13.15-13.30 Fritid
13.30-14.30 Ner på stan och göra ärenden
14.30-14.45 Fritid
14.45-15.00 Packa julsaker (Jessica) och dammsuga (Peter)
15.00-16.00 Fritid
16.00 Hämta Lucas på dagis
17.00 Laga middag

Jag skulle egentligen lägga ut kort på före och efter-resultaten, men jag orkar inte leta reda på sladden till kameran just nu, så det får bli lite flera kort imorgon istället. Hoppas det är okej.Nu ger vi oss

Vi fick en del gjort idag, och nu ger vi oss för idag. Imorgon fortsätter vi. Jag har packat två kartonger med saker som ska vara till barnens rum, och det kanske var startskottet som jag behövde, jag vet inte..
Nu ska jag i alla fall gå och handla lite småsaker som vi behöver och sen ska jag kolla på webb-tv om det inte blir som vanligt att jag fastnar på Familjeliv och alla konstiga (och trevliga) människor där.

Mjölbaggar, blä!

Vi har konstaterat att det är nog bra att vi ska flytta, för mjölbaggarna som vi trodde att vi fått bort hade kommit tillbaka, så allting, till och med oöppnade förpackningar har vi fått titta igenom. Därför tog det mycket längre tid att träla igenom skafferiet än det var tänkt. Men det är klart nu, och tre påsar fick vi slänga. Fulla med diverse gamla cornflakespaket, angripet mjöl, torra kex, riskakor från helvetet (såg gröna ut, men det var nog någon krydda) och lite gammalt jordnötssmör mm.

Oerhört vad man samlar på sig utan att märka det. Vi hade TRE paket med PÄRLSOCKER. Och hur ofta bakar vi bullar? Ehh, det har hittills aldrig hänt på nästan tre år. Ambitioner har uppenbarligen funnits men inte mer.

Nu har vi fått stöka om lite i schemat, så klockan två är det dags för tvätten att hängas och ny maskin att tvättas, medan jag bäddar rent i sängar och plockar ur väskor och grejar med lite sånt. Nästa kvart igen så blir det disk och torka bänkar för Peter och själv hugger jag tag i att decluttra städskåpet. Kan behövas, tro mig...

Jeeez!

Jag tog kort på hur det ser ut här hemma, rörigt till max, eftersom vi har flera lådor fulla med julklapparna vi fått, och inte ska packa upp. Dessutom är det allmänt rörigt eftersom att det gått undan lite när vi skulle åka till mina föräldrar och det har vi såklart inte orkat bry oss om senare heller.

Jag lägger upp bilder från hur det ser ut före vår röjardag och efter vår röjardag, lite senare idag. Kanske kan det inspirera någon annan också, eftersom det egentligen bara handlar om att disciplinera sig och "samla kvartar" alltså jobba i 15-minuterspass, med fullt fokus.

Bara på vår första åtgärd, 27 fling boogie (vi valde efter en stund att bara plocka saker som skulle kastas kvarten ut för vi tappade räkningen dock) så fick vi ihop 2 soppåsar fulla med skräp. Det ni! Så skillnad BLIR det, annars hade inte de där påsarna blivit!!

Nu är min rast nästan slut. Dags för skrivbordsrensning!

Inför Flytten ska vi rensa...

Vaknade före klockan av att hunden var nödig och pep. Skönt att inte ALLTID vakna av en skrikande bäbis. Så jag gick ut med hunden och hade katten på släp, och insåg att... det var ju ganska skönt väder ute idag faktiskt. Milt och alltså smått livsfarligt vad gäller halka, men inte kalla vindar. Me like!
Nu ska jag bara få sambon att vakna till liv och ta hand om lillkillen så jag kan sjasa iväg stora killen till dagis. Därefter är det operation rensning som påbörjas så länge den lilla nu tillåter.

Dagens plan:


11.00 ska stora killen vara på dagis.
11.15-11.30 äter vi ett par mackor.
11.30-11.45 27 fling boogie överallt, samt kasta soporna som blir.
11.45-12.00 Fritid 
12.00-12.15 Hot spot rensning Peters skrivbord och mitt skrivbord
12.15-12.30 Fritid 
12.30-12-45 Decluttra skafferi och kylskåp
12.45-13.00 Fritid
13.00-13.30 Äta något
13.30-13.45 Packa upp väskor, tvätta en maskin
13.45-14.00 Fritid
14.00-14.15 27 fling boogie överallt samt kasta sopor som blir.
14.15-14.30 Fritid
14.30-14.45 Göra klart skafferiet
14.45-15.00 Fritid
15.00-15.15 Diska (Peter) och städa bland spel och filmer (jag)
15.15-15.30 Fritid
15.30-15.45 Samla ihop återvinningsbart skräp, saker som ska skänkas, pant mm
15.45-16.00 Hämta Lucas på dagis, lämna av skräp och pant mm.

Vi ska packa ner så mycket vi hinner när vi decluttrar, och ta bort så mycket vi kan under hotspotrensningar och 27 fling boogiesarna. Vi får helt enkelt knöla ihop oss med lite kartonger i några dagar, inte så skoj, men nödvändigt. Och gångbart i en vecka.

Vad tror ni om min plan? Jag återkommer och checkar av allt eftersom på fritidsstunderna :o)

Egoistiskt ska det vara

Jag har fått lite kritik som jag gärna tar åt mig av, och som jag redan nu planerar att rätta till.
En medlem på Familjeliv påpekade nämligen att jag inte har några bilder på mig själv på bloggen, på MIN blogg finns inga kort på MIG. Hur avigt är inte det?!
Jo, jag håller med. Och bara för det så har jag skapat en kategori som heter Ego, där jag lägger fakta om mig och bilder på mig. Jag har inte så många, eftersom jag avskyr att vara med på kort. Men några finns. Till att börja med så finns det ett kort på mig och Hera under Minnesbilden-kategorin. Det första inlägget där.
Alltid något :o)

Postar mer i den kategorin under veckan. Tog lite kort på mig i helgen nämligen. Måste bara fixa dem först..

Ett kort på mig & Hera sommaren 2008, inte samma som det jag nämnde.. men ändå. Hittade det nyss.

Lite mallig är jag allt!

Strax innan jul så skapade jag en tråd på Familjeliv som handlar om vilket som är den mest korkade julklappen man fått.
Jag startade den lite som ett skämt, men det verkar som att många faktiskt har fått oerhört knäppa och dåliga klappar genom åren.. Jag kan bara lida med de som fått allt ifrån skrapade trisslotter (både med vinst och utan) eller en kebab som hunnit mögla (hur tänker man då?!) för att nämna något.

Nu har det blivit så populärt att skriva om de sämsta och mest korkade klapparna man fått, att min tråd hamnat på förstasidan, kolla här!

Ja jag vet att man inte ska skryta, men det är lite skoj att jag kunde få igång en tråd som intresserar så många!

Har du inte redan läst i tråden eller skrivit, så tycker jag definitivt att du ska göra det. HÄR!!

 


Vad vi gör hos oss mitt i natten


Peters tidsfördriv just nu

Det är mitt i natten. Lucas sover med Nemo och Zita. Tim ligger hos Peter och kollar på Family Guy som jag så snällt köpte i julklapp, och själv sitter jag här och häckar. Rimligen borde sängen vara ett smartare val, eftersom någon måste med Lucas till dagis imorgon, och sen väntar den härliga Rensningens början. Domedagen har kommit. Det är bara att inse att man inte kommer undan längre.

Imorgon MÅSTE vi börja rensa allt och packa, annars blir det ett helvete att flytta nästa måndag. Och med våran takt och Peters separationsångest så behöver vi den här veckan för att göra klart det som ska göras.
Det enda som är bra med att vi ska rensa är att vi åtminstone kommer iväg med bara sånt som vi gillar och/eller använder. Det ska jag nog se till.
En kvart i taget. Då går det nog bra.

Shit. Jag blev sugen på att göra en 27 fling boogie. Plocka 27 saker som ska kastas/ges bort/säljas. Det låter fjuttigt, men det gör skillnad, jag lovar. Måste sluta. Ska göra en sån nu. Sen lägger jag mig. Måste sova lite med.

Vilken miss!Jag önskade mig egentligen bara en sak i år. Säsong fem av Desperate Housewives.
Och det lyckades både min mamma och Peter missa att fixa, trots att de båda TÄNKTE köpa den. Detta innebär att jag kommer slänga upp några hundringar själv i slutet av Januari. För jag SKA ha den där boxen. Sådetså! Nu vet ni vad jag längtar till..

Verkar lagom sjukt åt mig

Eftersom mitt närminne börjar avta stundtals, så lägger jag en påminnelselänk till mig själv här. Den här sidan verkar vara ett bra tidsfördriv. Ni kan ju titta ni med. Om ni vill. Men det var mest för jag inte skulle slarva bort sidan som jag gjorde det här inlägget.

Så jävla irriterande med allt gnäll

Få saker är så huggna i sten som Jul. Alla vet att den 24/12 då är det Julafton. Alla vet att det är då man förväntas köpa klappar, julmat och gran. Det är då man ska ha julpyntat och alltså ha införskaffat adventsljusstake och/eller julstjärnor. Allra minst.
Ändå verkar det komma som en smärre chock för många att julen är på gång.
Sällan har folk så kass planeringsförmåga som i juletider. Man borde väl kunna planera lite i förväg och handla årets utbud av tomtar på julafton eller mellandagarna, när de är prisnedsatta? På så sätt har man lite nytt och fräscht julpynt nästa år. Men nej, det går ju inte, för då är alla pengarna slut. Den som har pengar till annat än hyra och el har det bra. Mat.. jamen det blir ju en faslig massa julmat över som man kan äta i flera dagar! Tur är det för vissa.


Att köpa klappar på andra tider än i november eller december verkar folk vara oerhört främmande för, trots att det inte tär lika hårt på ekonomin att göra så som om man köper allt sista månaden eller veckan innan jul. Nej, det är bättre att lösa klapparna med avbetalningsplaner och SMS-lån som man sen betalar med nya SMS-lån.
Varför är mig en gåta. Är det inte lättare att planera långt i förväg och försöka tänka på att INTE skaffa sig skulder i onödan?

Att vägra åka i skytteltrafik mellan flera olika släktingar som prompt ska beundra släktens nykomlingar är något som också kostar, och som vi i den här familjen vägrade. Vill de träffa Tim så får de komma hit, eller vänta tills VI vill åka till dem. När ekonomi och tid finns. Men många åker mellan flera släktingar under jul. Också det kostar pengar.

Jag blir allvarligt talat lite full i skratt när jag hör folk oja sig över sina nya skulder och lån. Jamen skyll dig själv, tänker jag. Kall och hård. För jag tycker verkligen så.
Ska man hålla på och köpa klappar på avbetalning eller ta lån för att ha råd med julmaten, då är det fan i mig på tiden att man lär sig att planera lite. Antingen prioriterar man lite bättre vad gäller klappar, man MÅSTE inte köpa dyra klappar, bara de är någorlunda genomtänkta. Och man borde ärligt talat inse att efter jul är det en hel månad innan man får mer pengar. Vad är problemet? Man hinner spara rätt mycket på ett år, för det är så lång tid man har på sig att få ihop pengar till julfirandet, om man bara försöker.

Socialbidragstagare kan OCKSÅ spara, jag har erfarenhet så jag törs säga det. Jag gick på soc i flera ÅR och hade okej med pengar ändå. Klappar var aldrig ett problem. Man måste bara se till att ta ut pengarna ifrån kontot och spara dem hemma eller hos någon, så att man inte får avdrag på sin norm för att man plötsligt har sparkapital.

Så ärligt talat. Försök planera lite. För allas skull. I synnerhet din egen. JAG skiter i om folk får ta lån eller krediter, men det är väldigt störande att var man än går få höra folk som gnäller på sin situation. Det är ingen annan än man själv som skapar den, så knip igen och ta ansvar för att försöka planera tycker jag!

På hemmaplan

Äntligen hemma igen. På gott och ont, för nu måste vi börja packa. Ordentligt. Vi bestämde oss ju för att vi skulle skjuta packandet framåt till förmån för en lugn jul. Nu har julen klarats av, och vi ska försöka röja och packa ner det som är i alla möbler (böcker, filmer, prydnader o tidningar mm) som vi kör iväg till lägenheten samma dag som vi får nyckeln. Inte imorgon men nästa måndag. Känns ju helt galet att det är så kort tid kvar. Men kul, så klart.
Vad som inte är så skoj är att packa.. var kommer alla saker ifrån egentligen?! Vi rensade ju när vi flyttade ifrån Västerås, och det var inte många månader sedan!!
Nåja, det är alltid bra att rensa lite och med Fly Lady ska det nog gå bra. En kvart av fokuserat rensande/plockande/röjande och en kvart fritid, och sen om igen.. då är det lite lättare. När man ser ett mål. Om en kvart får jag kolla på datorn en stund. Om en kvart får jag äta mitt godis, och så vidare.

Hur gör ni när ni rensar inför en flytt, gör ni det ALLS, eller lägger ni bara ner allt i kartongen och låter det hänga med gång på gång?


Fototriss+1: Vinter & hästar

En ny fototriss uppstod av en slump idag när vi hälsade på där jag tidigare hjälpt till med inridning och inkörning samt motionering av hästarna. Temat är vinter och hästar, eftersom de var ute i hagen och det blåste halv snöstorm.

Lyster, som Lucas ridit, ville hälsa VÄLDIGT ingående.

 

Tärna stelnade till hela hon när jag kom..

 

..och slutligen, en bild på Lysters mule med en stoor snöflinga på.

 

BONUSKORT:

Tärna har en snäll blick :o)

 


 

 


God Jul-hälsning

Vi firar jul som aldrig förr, och jag kan såklart inte hålla mig ifrån att blogga, fastän jag egentligen inte skulle göra det.. Här kommer några foton från vår jul!

Lucas testade Glögg för första gången. Först gott, sen äckligt, var omdömet.

 

Zita vaktade vid granen mest hela tiden.

 

Nu är vi TVÅ kameranördar i familjen :o)

 

Lite tid för gos blev det mellan klapparna..

 

Tomten kom till Lucas, som dock genomskådade vem han var i slutänden ;o)

 

Tomtenissen Tim. Efter en timme kräktes han dock ner dressen och fick vara "vanlig".

 

Nemo var nöjd med sin klapp, ett Jumbone.

 

Jag hoppas att ni alla har haft en trevlig jul, det har vi! Imorgon är det hemfärd med en soffa till Tims rum och alla klapparna som vi fått. Bland annat lite mattor och handdukar, tavlor, en jättefin skål och sängkläder. Dessutom lite filmer och allmänt tidsfördriv, plus en och annan leksak till barnen.

Vad fick du i jul?

 


Jullov

Idag åker vi iväg för att fira jul. Bloggen stänger tillfälligtvis, men jag kommer försöka uppdatera så fort jag kan. Om det inte går pga tidsbrist eller liknande, så är vi tillbaka på söndag kväll.
God Jul allihop!

Jessica
Peter
Lucas & Tim
Zita & Nemo

Störiga Funderingar 1


Har man skumma människor runt sig ett helt liv så funderar man på sånt här, haha.


Fototriss: Barn och djur

Idag lägger jag ut en Fototriss som har barn och djur som tema. Den nyss hemkomna katten Zita och lilla Tim fångades på flera kort, och på ett kom Nemo också med. Tyvärr får jag inte bort blixtögat på honom, men bilden talar ett tydligt språk ändå tycker jag. Håller ni med?

 

 

 

Min favorit är den sista bilden med Tim som sover i bakgrunden, och så närbilden på Zitas vaksamma blick..

 

 
Vad som händer efter jul

Vi längtar till radhuset vi ska flytta till, inget snack om saken. Men jag längtar INTE efter detta...

Blä för att packa i o ur ett helt hem!

Korkade Julklappar

Jag har startat en tråd på Familjeliv där man kan berätta om den mest ogenomtänkta och korkade julklapp man fått eller gett, och varför man tyckte så. Det är rätt intressant att se vilka saker folk fått..Själv fick jag ett VINSPEL som 12-åring. Pris ca 12,50. Medan vi köpt klappar för flera hundra till den familj som gav det till mig. Och priset i sig var inte så relevant, det som kändes knäppt var att det var en så totalt fel grej att ge en 12-åring.. för vilken 12-åring sitter och spelar dryckesspel och pimplar vin, liksom?
Ett paket Hubbabubba hade varit bättre, och faktiskt billigare.

Lämna din värsta julklapp i tråden du med!! Eller kommentera här.


OBS:

Vill du ha en liten klapp ifrån mig kan du ladda ner lite julklappsettiketter jag gjort, de ser ut såhär:

Hämta dem här!!Vardagsmysterier 9

Hur kommer det sig att, trots att man är med i NIX-register och har skyddat nummer, så ringer alltid en massa försäljare och försäkringsbolag på hemtelefonen? Och de gör det ofelbart på morgonen när man står och ska iväg till dagis..
Idag ringde Trygg Hansa och ville sälja en barnförsäkring. Hur kan man INTE veta att jag har barn och troligen står i begrepp att lämna hemmet vid niotiden på morgonen när det är en barnförsäkring med rabatt för flera barn än ett som ska säljas in?!
SUCK. Behöver jag säga att jag idiotförklarade hon som ringde och tackade nej?


Så sant..

Någon sa en gång såhär:


..och jag kan inte instämma mer!

Brittany Murphy..RIP

Sorgligt att ännu en av de duktiga skådisarna i Hollywood har dött. När ska folk lära sig att inte pressa ihjäl skådisar och stjärnor?! Det är ju övertydligt att dagens stjärnor inte mår bra, med tanke på hur de ser ut, och hur de dör. Som flugor!
Var och varannan dag dör ju unga skådisar och andra stjärnor; Heath Ledger, Michael Jackson och nu Brittany Murphy.. Sjukt. De var alldeles för unga allihop!
Ska sätta mig och titta på Smekmånaden bara för att hon var så sjukt bra i den!
Rest In Peace, Brittany.
Och så skänker jag en tanke till hennes familj också. Tragiskt när unga människor dör, ännu mer tragiskt när de dör i juletid.

Light-jul

Julen närmar sig med stormsteg. Vi har lite av en "light-jul" i år. Dels av ekonomiska skäl, och dels av praktiska skäl. Vi ska flytta tio dagar efter jul ungefär, och då är det kanske inte läge att ha julpyntat lägenheten in absurdum. Inte heller att shoppa på sig ett ton julklappar som ska bytas. Eller att fira julen hemma hos oss.
Vi brukar fixa julkort och skicka till några. Inte i år. Det kostar pengar, och energi. Energin får läggas på annat i år. Pengarna spar vi till våra dubbla hyror. Inte många kronor kanske, men några hundra ändå. (Göra julkort med foto av barnen plus porto till ca 30 pers kostar lite.)

Vi brukar sätta upp julgardiner och klä vår taniga plastgran (mer miljövänlig och ekonomisk än vanlig, om än lite tam julklänsla faktiskt..) men i år kom det inga gardiner till första advent av praktiska skäl. Och granen får stå kvar i förrådet istället för att komma ut dagen före julafton. Vi åker till mina föräldrar i stället, och firar julen där. De står för maten och granen, vi står för barnbarnen, som mamma sa.

Vi brukar, som så många andra, storstäda inför julen. Inte i år. Vi sparar vår energi till att packa när vi kommer hem, och det känns okej. Vi har först haft planen att vi ska packa innan jul, men det har visat sig vara smartast att vänta och låta allt vara så normalt det nu går, fram till dess att vi har firat jul och kommit hem. Annars blir det ett stressmoment att knöla sig fram mellan diverse lådor och annat samtidigt som man kanske springer runt och ska slå in paket. Julen är stressig nog som det är, man behöver inte skynda på stressen genom att börja packa också.

Och faktiskt, man hinner packa allt på en vecka ungefär. Om man bara ger sig den på det. Om man väljer ett rum i taget och betar av det som ska packas, och sen lägger in lite rensning i det, medan man packar, så går det nog bra!
Såå....

Glitter Text


Förändringar mm

Nu har jag äntligen fått in min sidomeny. Tack vare Therese (tescho) så har jag fått en liten sidomeny där jag har räknaren, bloglovinprenumeranterna och Veckans Bloggar.
Upplägget på Veckans Bloggar är att den som var först ligger först, sen kommer nästa och så går det vidare neråt, den närmast bloglovinprenumeranterna är alltså NUVARANDE veckans blogg.
Och alltså är det dags att annonsera att ...

 

 

..är Lady Dahmer

 

Jag gillar att hon är så givmild med sig själv och sitt liv i bloggen, den är personlig utan att vara tråkig. Hon skriver kritiskt och spetsar till det mest elementära så att det blir intressant för läsaren. Att hon vågar driva med sig själv och alla andra är också uppfriskande.

Hon är så långt ifrån lik mig som man kan komma i vissa avseenden medan hon på andra plan är väldigt lik mig i tankesättet. Hon verkar vara en tjej som varit med om mycket, och hon är dessutom grym på bloggdesign. Så ett besök är hon absolut värd, tycker jag!

 


Sömnpillret Britney

Ibland vill Tim bara inte somna. Enda medicinen är detta i såna lägen:

Han somnar ofelbart innan låten är slut!


Minns ni?

Jag kom att tänka på några "klassiska" klipp som vi i vår familj uppskattat genom åren. Har ni också gjort det?

 

Skrattande babyn:

 

 

Crazy Frogs intåg..

 

 

Schnappi

 

 

Ipren

 

 


Julrusch


Idag har det varit dåligt med bloggandet. Vi har varit i Västerås hela dagen och köpt julklappar. Jag kan ju säga att fler än vi hade den idén. Men det var ändå inte så farligt som jag trodde.

Jag hittade som vanligt inte mer än hälften av det jag skulle ha, så Peter få återkomma imorgon och köpa sakerna som är kvar, efter en lista. För självklart har jag en lista på gång, haha.

Förresten, med eller utan lista, så hittar jag alltid nya saker som jag vill ha när jag ska köpa presenter till andra. Varför är det så?
Idag såg jag att det finns några DVD-boxar som jag vill ha, som jag inte ens visste fanns ute. (The Mentalist till exempel.)Och så såg jag en väldig massa heminredningsdetaljer, både till barnens rum och rent generellt, som jag hade velat köpa. Och till och med Peter blev sugen på något "utöver" listan. En bärsele från Babybjörn. Han stod och testade den jättelänge.

Istället kom vi ifrån den affären
med en tomte i porslin som åker motorcykel (till min pappa) ett nagelvårdsset till Tim och lite annat. Idag var det mycket åkande mellan olika större kedjor; Rusta, ÖoB, Biltema och så Nisses. Sen blev det en massa andra affärer för min del, medan killarna åkte till Busborgen.

Imorgon åker Peter själv och handlar medan jag och killarna är hemma. Lite mer bloggchanser då, gissar jag. Och så ska jag passa på att slå in paketen också. Lika bra så det är klart. Nu däremot, får det vara sovdags snart. Börjar bli seg!

Ännu en tråd

Man blir ju lite skraj när man läser hur vissa beter sig måste jag säga. Att man har en ÅSIKT i en fråga är inget fel. Men att börja skälla ut någon för deras syn på hur man fostrar sitt barn (t ex att man vill dricka en julöl eller lite glögg eller liknande) är så långt ifrån rätt som man kan komma, tycker jag.
Dessa människor finns, och här är ett strålande exempel.

Julgodis-ett måste!

Jag kom att tänka på en sak. Nu till jul borde det vara naturligt att barnen får äta godis. Det hör ju till själva julen, gör det inte det? Har inte så gott som alla kokat knäck och ischoklad som små?
Själv skulle jag inte tycka att det kändes som jul om det inte fanns en massa godis och läsk att äta och dricka, knäck och ischoklad liksom pepparkakor och julmust är ju så juligt man kan få det. Mintkyssar, polkagriskola och en del annat smaskigt SKA det ju finnas tycker jag. Okej att man vill vara hälsosam. Okej att det är skadligt med socker/salt. Men någon gång måste man ju få äta lite godis. Eller måste man inte det?

Vad tycker ni? Jag själv kan ju säga att jag skulle hellre slopa både skinka, gröt och jansson än julgodiset. Helt klart.


Jul? Inte utan min knäck!

Rymling

♥ Dagen började bra. Peter åkte och hämtade Zita på katthemmet. ♥
Hon jamade när hon såg honom, och samma sak när hon kom hem till oss andra.
Nemo och hon inspekterade varandra noggrannt, och hon var med och väckte Lucas precis som hon alltid gjort. När det var avklarat så inspekterade hon att det var mat i skålen och att kattlådan var kvar, sen gick hon och öppnade och la sig i "sin" garderob.

Men när vi skulle ut så ville hon med. Skulle inte tro det, tjejen. Det är sviiiinkallt ute idag. Nu är det dessutom husarrest som gäller ett tag framöver. Det kan ju vara bra om hon stannar hemma tills vi flyttar så att hon kan börja gå ut där vi ska bo istället, här verkar ju folk tro att så fort en katt visar sig ute utan halsband (det kliade på henne så jag tog av det) så är det en herrelös katt. Lite störande, men det var ju bra att de tog henne till katthemmet och inte hade ihjäl henne eller något. Tack för det, vem det nu var!


Kortet taget i morse. Hon undrade lite över kameran..

BÄSTA julklappen..

Jag behöver inga klappar i år. Jag har redan fått den bästa julklappen jag kan få. Materiellt har jag ändå vad jag behöver. Och nu detta. Peter fick ett samtal tidigare ikväll. Någon hade fångat in och lämnat Zitakatthemmet i stan. Hon är inte överkörd. Hon kommer hem imorgon bitti!
Är SÅ glad just nu!
Ironiskt nog så tittade jag på deras hemsida för bara två dagar sedan. Det jag inte tittade på var "behöver hem-kategorin" där hon fanns med. Istället tittade jag på "inkommet", det verkade logiskt för mig. Men där fanns ju ingen.


Fotot togs i Västerås i januari. På katthemmet heter hon förresten "Birdie", haha.

Julpynt

Lucas har julpysslat på dagis idag, och bad mig att ta kort på honom och det han gjort och visa i bloggen. så det fick ju bli så då! Här är det!


Det där hjärtat luktar jättegott, det är nejlikor på det!

Vatten på er kvarn, amningsfanatiker!

Det finns ett inlägg hos Egoinas Mamma som berättar något som ni torde finna högintressant, eftersom det ger er lite mer vatten på kvarnen när det gäller hur egotrippad man är som inte ammar. Nu är det inte bara fel på maten, nu får jag nog övergå till tratt om Tim ska få i sig käket utan fara för framtiden.. Eller nåt.

Aja. Det är ju bra, nu vet jag ju vad Tim ska få i julklapp åtminstone, det visste jag inte för fem minuter sedan!

Den här ser väl bra ut, med olika "stopp" beroende på hur stort han kan gapa för dagen?!Heligt förbannad!!!

Familjeliv, städigt detta familjeliv. Man kan verkligen hitta ALLT där. Nyss hittade jag en HEMSK tråd om en kille som kastat en snöboll rakt ner i ansiktet på en sexveckors bebis, planerat. Näsblod blev följden.
Alltså var det en ganska hård snöboll. (Som om en lös hade varit bättre? Nej, verkligen inte, men det var ett konstaterande..)
Jag kan bara säga att det känns hemskt att läsa om sånt, särskilt som Tim är i samma ålder. Fatta hur förbannad jag hade blivit om det hade varit honom det drabbat?!
Jag lovar, då hade jag nitat den fan som gjorde så, han visade sig vara 15 år, men det hade jag i det läget skitit fullständigt i. Blir jag arg så blir jag och när man går på en så liten helt oskyldig, då JÄVLAR på ren svenska, då har man skitit i det blå skåpet i min värld. GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!

Jag hoppas att det reder ut sig och att killen får ett ordentligt straff. Ska läsa vidare allt eftersom. Vad fan är det MED vissa av dagens ungdomar egentligen? Det märks att det finns individer som fostran har varit ganska bristfällig på kan jag ju säga..

Onormalt normal eller?

Tim har varit på slit och dra-möte igen. Läkarundersökning. Och banne mig, ungen är fortfarande normal. FASTÄN han har en mamma som inte ammar.

Han går upp i vikt och växer och utvecklas som han ska. Är dessutom väldigt söt tyckte läkaren, men där har nog inte amningen någon roll, kanske är det den fria godistillgången för alla i familjen som gör sig gällande? Han har ju faktiskt fått smaka banan för ett par dagar sedan, kan det vara där söt-heten kom ifrån, kanske?

Vet inte. Men jag är nöjd. Återigen har jag fått bekräftat att ersättningsbarn är lika bra som amningsbarn. Åtminstone mina. Kan ju inte tala för andra. Tim är inte fet och inte smal, han är lagom. Annars sägs det ju att ersättningsbarn blir taniga jämfört med de lyckostar som får helammas. Näpp, tydligen inte han i alla fall. Skönt att allt är bra.


Här ligger han och pratar lite :o)

Utan Eurosport en onsdag

Jag hatar att inte ha Eurosport en onsdagskväll. Det är alltid ridsport på onsdagarna. Och nu missar jag över tre timmar hästar. Grr. Men då kom jag på att Youtube finns ju! OÄNDLIGA timmar med hästfilmer. Här är en rätt rolig samling med klipp.

Vissa gånger undrar man ju hur ryttare och häst mår efteråt måste jag säga..


Måste man tycka lika som alla andra då?

Ojdå. Jag har visst nominerats till Veckans Blogg hos Beckahbitch. Av Geshiia. Det var mer än vad jag visste, innan jag gick in och kollade efter att ha fått en kommentar om att jag var en av de nominerade. Tack, Geshiia, för nomineringen. Det komiska var nog dock formuleringen i nomineringens text:

"Tremoten.blogg.se Hon skriver och formulerar sig bra, många skulle nog ha något och tycka om de fick chansen att hitta hennes blogg och läsa vad hon tycker om amning, godis till barn m.m.. ;)"


Hmm. Jag tyckte att jag har låtit bli att dividera om mina åsikter om barn och sånt härinne, eftersom att jag vet att jag inte alls tycker som många andra i de här frågorna, och jag orkar liksom inte tjafsa med en massa pretton som tycker jag är dum i huvudet.. Nåja. För att det ska bli lite sanning i nomineringen, så kanske jag ska dra mina åsikter i korthet då. De är just åsikter, och saker som funkat för mig, och därmed inte sagt att alla kan eller bör anamma dem. Det är var och ens val vad som passar dem. Okej?

Amning: Jag vill inte amma, och har aldrig ammat något av mina barn. Det är mitt val, och jag har svårt att förstå varför ersättning skulle vara sämre än bröstmjölk annat än för att immunförsvaret stärks av amningen.
För mig är det en del punkter som väger upp förlusten av immunförsvaret:

 1. Kontrollen. Man har exakt koll på hur mycket barnet får i sig och vilken tid.
 2. Friheten. Man kan lämna över matningen till pappan eller någon annan och sova ikapp det man kanske förlorat, eller så kan man utöva sina intressen i ensamhet, något som många borde testa, man blir en mycket trevligare mamma då tycker jag.
 3. Sömnen förbättras, både hos mamma och barn, eftersom att ersättning är tyngre än bröstmjölk, och därmed håller barnet sig mätt längre och det bidrar till mer sammanhållen sömn.
Godis & barn: Lucas är av den sorten att han tar en eller ett par tre bitar av godis när han får tillgång till det. Lördagsgodis har vi aldrig infört, utan vi har avdramatiserat godis och annat sött genom att låta honom få det han vill ha ungefär när han vill ha det. Jag vet själv hur sugen man blir på saker man inte får av olika skäl. Så varför förbjuda, när han ändå håller sig på en mycket rimlig nivå?
Det hade varit en annan sak om han vräkte i sig så fort han fick en chans, men nu är det inte så. Dessutom tror jag inte det är farligt att låta barn smaka små mängder av glass, grädde och liknande redan som jättesmå. Senast idag fick Tim smaka banan, och han är bara någon månad gammal drygt. Han smaskade i sig mikoskopiska bitar och var jätteglad. Och för er som tycker att det är långt ifrån det där med sötsaker så är min kommentar: Nej. För även banan är sött och kan vara en introduktion till sötsaker för vissa.

Jag kan bara konstatera att alla har sina sätt att fostra sina barn. Och faktiskt, de flesta sätt är helt okej, så länge de fungerar tillfredsställande. När resultatet blir en väluppfostrad, trevlig individ som fungerar socialt och som inte har fysiska eller psykiska problem pga sin fostran, så är jag ganska openminded tror jag.
Så länge inte fysiskt eller psykiskt våld finns med i bilden är det okej att göra på sitt eget vis tycker jag.Jag vill också ha en chokladkalender!

Alltså, det var några år sedan jag fick en chokladkalender till jul av min mamma. Förr var det supernoga att jag fick det, till och med när jag bodde i Värnamo och var ridinstruktör så skickade hon en i ett sverigepaket ihop med julgardiner, adventsljusstake, julmust och pepparkakor samt lussekatter. Och några små paket, eftersom jag inte kunde fira min födelsedag hemma det året.
(Hade fullt upp att lära ungarna att rida nämligen!)

När jag läser om att Egoina har fått en kalender i posten, då känns det i nostalgitarmen vill jag lova. Tror att jag ska ta och gå förbi affären på väg från dagis och inhandla en kalender. Lucas fick en av mormor och morfar.  Behöver jag säga att den är uppäten? Killen har mammas chokladgener liksom..

Frågan är: Varför fick inte JAG någon chokladkalender? Det tycker jag var lite snålt. Jag är faktiskt bara 30 år. Än är jag inte pensionär. Och till och med några av dem får såna kalendrar, det vet jag. Nåja, jag får väl fixa det själv. Fördelen är att jag får trycka i mig många bitar idag om jag köper en...hmm.

Måste skynda mig att klä på Tim och hämta Lucas, så vi kan gå till affären.. choklaaaaadsuuuuuuuget sätter in..

Allt för ett par brillor..

Blir så jävlans irriterad. På vad? Jamen en tråd på Familjeliv som vanligt. Jag har ju inget liv, jag sitter ju och läser där i tid och otid, mellan Tims matningar och allmänna "måsten" :D

En 1,5-åring har haft sönder mammas brillor. Världen går under. Eller i alla fall så blir hon heligt förbannad, eftersom hon inte har råd att köpa nya. Att hon kan söka för nya på socialen kommer någon på. Nä, skulle inte tro det, eftersom hon berättat att de inte har någon hemförsäkring. Attans, vad jobbigt det blev. Hemförsäkring är inräknat i bidragsnormen när man går på soc. Jag vet, har ju gått där i några år..
Väljer man sen att inte ta en hemförsäkring, ja då står man där, eftersom att socialen har en vana att hänvisa trasiga saker till att det går ju på drulledelen på din hemförsäkring som vi betalar varje månad...
OPS!

Ingen hemförsäkring=inga nya brillor...tough shit!

Jag kan faktiskt inte göra annat än slitas mellan skratt och gråt, för så korkad som den här tjejen låter, det kan man bara inte vara.
 • Hon skaffar barn för att killen vill, trots att inte HON vill.
 • Hon har ingen insikt i ekonomin, för det klarar killen av så det är bekvämast så.
 • Killen vägrar ta ett jobb, och hon är sjuk, så det går inte att någon av dem tar ett jobb (Vafan, ska man gå på soc ska man enligt lag vara TVUNGEN att ta alla jobb som erbjuds samt vara aktivt arbetssökande..).
 • Hon vet inte ens vad en barnförsäkring är.
Jösses. Låt socialen hämta sonen, han har det nog bättre hos någon annan, för så som hon reagerar för ett par brillor, det är inte sunt.. Avlastning vore min första åtgärd, och att kicka ut karlsloken skulle vara tätt inpå.

Ja, läs och förfäras. Jag vet som sagt inte om jag ska skratta eller gråta. Stackars barn att ha såna förhållanden runt sig..
Vintern är visst här

Snö. Lucas var tokig imorse, han skulle INTE gå till dagis. Ända tills han fick se hur mycket snö det kommit. Då blev det fart på honom. Men så var det då den där overallen. Och skorna som han inte ville ha. Men snö övertygade honom om att det var okej.
Jag tog inte med någon kamera förut idag, men ikväll när han skulle hämtas så tog jag faktiskt med den, måste ju testa att fota lite när det är mörkt, tänkte jag. Här är Lucas när han kom från dagis.


Det enda som var svårt var att det fortfarande snöar, så kameran vill GÄRNA fokusera på snön om motivet är lite längre bort än ett par meter. Tyvärr. Men det går säkert att komma runt med de manuella inställningarna som jag inte lärt mig att hantera ännu :o)


Ett av många kort där snön blev i fokus..

Rolighetslista

Tim har fått fart på sina små leenden, nu kommer de oftare och oftare. Idag har vi inte haft tid att blogga förrän nu, och det beror på att han stirrat på och skrattat åt sina favoritleksaker:
Mina ögonbryn (särskilt om jag rör på dem skrattar han länge)
Min lugg som vickar fram och tillbaka
samt en hylla som sitter på väggen.
Dessutom är det superkul att nysa eller hicka, inte jag alltså, utan han själv. Först gör han något av det, sen låter han som en liten fågel och ler jättestort.

Har inte fångat något på kort än dock. Kommer väl.
Men snacka om lättroad! Vem behöver leksaker?

Surpriiiise

Jag gillar katter. De är oförutsägbara, till skillnad från hundar. Eller lömska, som några säkert skulle säga. Det här klippet är bara FÖR bra. Kolla:

Vad sägs om DET slutet? *asgarvar*


Snåljåpar är roliga!

Jag har sällan fått höra att jag är snål, men vad vet jag, folk kanske tycker det i smyg? Skit samma. Snåljåper av stora mått är roliga, åtminstone så länge man slipper utsättas för dem själv.

Det finns en del roliga historier att läsa om snålisar här och här!! (2 olika trådar på Familjeliv) så enjoy, det blir många timmars skräckblandad förtjusning över folks idiotiska beteende kan jag lova!

Dagens stordåd

Jag är glad att jag använder mig av Fly Ladys metodik när jag städar, rensar och röjer. Den är OERHÖRT förlåtande!
ALLA insatser, hur små de än är, godkänns som "bra" och man ska känna sig nöjd om man så bara plockar upp posten från hallgolvet och läser igenom den och kastar det som inte ska sparas, direkt man får posten.
Det kan låta löjligt. Men om man värdesätter vad man gör så blir det också roligare.
Här är en liten övning som jag "tränat" både själv och låtit Peter få göra för att just inse att skillnaden syns väldigt omgående även vid små punktinsatser.

Har man en "dålig dag" kan det räcka att göra tre valfria av dessa saker för att boosta sig lite, det syns nämligen även om man bara gör tre av dessa saker också.Ljuvliga Måndag

Nada sömn. Mest gnäll och gråt. Och lite matning, blöjbyte, hundkisseri och sagoläsning. Ett undantag, eftersom jag ändå inte hade något bättre för mig. Annars är sagoläsning inget jag ägnar mig åt. Det finns CD-sagor. Tyvärr är CD-spelaren sönder. Ny kommer i julklapp, enligt mormor.
Hur som helst. En koll på The Proposal (Sandra Bullock) och diverse skit på tv har också varit en del av min natt. Filmen var bra.

När det sen blev dags att sjasa iväg Lucas till dagis var han över förväntan snäll. Nemo fick en långpromenad och vi gick till affären efter lämningen, och jag shoppade lite bröd och bananer och choklad. Sen bar det av hemåt. Och jag hittade dagens bästa lilla guldkorn på hallmattan. Nya numret av Elvis.

Så nu ska jag bara avsluta inlägget, hämta en cola och mysa ner mig i sängen där Tim precis somnat i sitt lilla bo, och sen är det måndagsmys med Elvis, cola och choklad. Antingen däckar jag efter en halv sida, eller så tar sockerchocken över och så får jag lite gjort efter tidningsläsningen. Har lite tvätt som ska hängas, och torr tvätt ska ner. Sen vore en snabb tömning av diskstället och en dammsugning på sin plats med. Vi får se vad som händer.
Återkommer senare.

I-landsproblem

Eftersom jag tvingade i säng Lucas pga olydnad omkring 18 och stal hans dator dessutom (ja, han var OTROLIGT olydig, sällsynt, men det händer. Och då bestraffas det också ordentligt...) så sover han redan.
Glöggfikat avblåstes, men jag tänker i alla fall ta en cola och sätta mig och kolla på någon film. Frågan är vilken?
Mina alternativ:

 • The Proposal (Sandra Bullock, komedi)
 • En chihuahua i Beverly Hills (familjefilm/komedi)
 • Birds of America (komedi)
Jag har lite beslutsångest. Fjantigt, jag vet, men jag vet inte vilken jag vill se först. Får nog dra lott. Måste ju fördriva tiden till omkring 23 när Tim ska käka lite igen och sen sova för natten.. Lägger jag mig nu så blir jag bara grinig när han vaknar sen nämligen. Någon som har något tips för att inte vara så sur när man sovit? (Skulle nog Peter uppskatta, jag är nämligen HISKELIGT sur någon halvtimme-timme efter jag sovit, oavsett när var eller hur..)

Veckans Blogg
Jag har fortfarande inte fått in någon sidomeny, vilket jag får be om ursäkt för och jobba på, det är också därför som det här inlägget är försenat (skulle postats i fredags..)


Den här veckan väljer jag ut Bambi till Veckans blogg.

Hon skriver roligt, vardagligt och intressant all in one så att säga. Att hon dessutom har en adventskalender som är trevlig gör ju inte saken sämre, kan jag ju tillägga!
Helt enkelt en trevlig allroundblogg med inrikting på föräldraskap. Kolla på den, det är det enda jag har att säga!

Glaaad!

Innan Peter åkte fick jag en present för att hålla mig sysselsatt en del av tiden. Han betalade Ugly Betty och desperate Housewives-avsnitt på Kanal5:s webb-tv. Missade båda i tisdags nämligen.

Så nu har jag kollat på Desperate Housewives, och har börjat på Ugly Betty också. Har precis pausat avsnittet för att blogga. De här serierna gör mig så glaaaad! Och det är därför jag uppskattar gesten lite extra!
Behöver jag tillägga att jag önskar mig en DVD-box med femte säsongen av DH i julklapp...? Nä. Tänkte nästan det.

Ge mig den, snälla!

Den stora Flytten-uppdatering

Vi har omprioriterat lite. Eftersom vi ändå har tillgång till vår nya lägenhet från den 4/1 men fortfarande har kvar den här i ett par månader efteråt, så behöver vi ju knappast stressa röven av oss för att få flytten avklarad på en dag.

Alltså prioriterar vi julfirandet i första hand.
Klappinköp sker nästa helg i Västerås, en är på Busborgen med barnen, den andra shoppar. Och så byter vi. Smidigt som bara den!

Packning väntar vi med till tidigast i mellandagarna, så det inte blir en massa kartonger stående överallt. Den här lägenheten må vara mysig, men med lådor överallt blir det trångt och jobbigt.

Släpkärra har vi turen att mina föräldrar sponsrar med, de har en som vi får låna, och i den kommer också en tvåsitssoffa som ska in på Tims rum, som sagosoffa. Praktiskt värre!
Dessutom slipper vi sitta och åka och hämta den, eftersom vår bil inte är lika stark som mina föräldrars så kommer det att ta en evighet att åka de 15 milen eftersom det blir ett sånt vindfång av kärran. Därför kör de hit den åt oss! Nice säger jag, som blir åksjuk bara av att passera en parkeringsplats :p

Aaahh, det ska bli så skönt, och roligt också, att flytta in där det är plats nog för oss allihop! Bästa klappen har vi också redan fått, i form av en del pengar till inredning till Tims rum. Vi har fått pengar som räcker till skötbord, vägghylla och spjälsäng som vi vill ha till hans rum. Dessutom vet jag att det blir en tavla och en matta som vi inte heller behöver bekymra oss om, eftersom att min mamma redan köpt det i julklapp.


Just den här delen kanske inte är så skojig, men det är kul att komma i ordning!

Singelmamma!

Jaha, det var det. Nu är det bara jag och kidsen. Ingen Peter längre. Han drog, och kommer inte hem. Åtminstone inte på tre dagar, för han ska vara på en utbildning i några dagar. Jamen ni tror väl inte att han lämnar mig och barnen i sticket? Nänä, han är inte den typen. Som tur är, kanske jag ska tillägga.
Men hur det än är, så är jag ensam med två barn nu. Och en hund. Katten har ju dragit.
Fast det kan ju vara rätt så mysigt att vara själv med barnen, ikväll ska vi dricka glögg, och käka pepparkakor i skenet av ljus nummer tre i adventsljusstaken.

Lucas fotade mig och Tim igår kväll. Om jag ser trött ut här, så är det nog inget mot hur jag ser ut på onsdag!


Mera gratisgrejor:Julklappsetiketter

Jag kom in i ett stim, haha.
Nu har jag gjort 4 olika julklappsetiketter som jag delar med mig av,
det är alltid skoj med lite mer personliga paket, även om det kanske är lite mer arbete. De här etiketterna kan du skriva ut på lite hårdare papper (eller skriva ut, köra med lite spraylim och klistra ihop med ett till papper) de är i storlek 10x12 cm. 200dpi är de sparade i för att inte ta för stor plats, men ändå inte vara gryniga vid utskrift.

Såhär ser julklappsetiketterna ut!

Rätt söta va? Nallarna är köpta hos Trina Clark. Idén snodde jag av Ellie Lash.

 

Hämta dina etiketter här!


Lite gratisgrejor

Gratis är gott. Och jag har varit lite kass på att uppdatera på sista tiden, så för att kompensera, så kommer här ett par små gåvor. En ram och ett alfabete som jag gjort. Hoppas att någon kan använda det. När det gäller alfabetet så är det gjort med versaler och gemener på olika dokument, vill du ha en stor bokstav öppnar du alltå det dokumentet där de stora bokstäverna finns. Sen får du använda beskärningsverktyget och skära ut den bokstav du vill använda, kopiera den eller klipp ut den, och klistra in den där den ska vara, sen trycker du på ångra för att få tillbaka alla bokstäver. Eller så kan du stänga dokumentet och låta bli att spara, och öppna det på nytt igen.
Lite pill, men inte så svårt.

Såhär ser sakerna ut i alla fall:

Obs, här visas det med en liten skugga som INTE finns på varje bokstav eller ramen, det får man lägga in själv om så önskas, eftersom alla inte vill ha såna skuggor.

 

Du kan hämta ditt alfabete och ramen genom att klicka här!

 


Problem med dildon

Man vet verkligen aldrig vad man ska möta när man läser på Familjeliv. Ikväll hittade jag en tråd om ett par där mannen har fått en dildo i analen, och nu får de alltså inte ut den därifrån. Hurra!

Det första jag som tjej skulle göra är kanske inte att sätta mig och skriva i ett forum om saken, utan att ringa sjukvården, eftersom det säkert inte är så bra att vänta för länge med att få ut den.
Sen att det är pinsamt..jodå, maxat. Men å andra sidan, det får man ta.

Jag kan ju tillägga att egentligen är kanske inte själva trådstarten det roligaste, utan vissa inlägg där andra berättar om olika saker som de sett eller hört talas om att folk sökt akut för.. Vad sägs om en träslev i eller glödlampa i rumpen kanske?

Ja, jag antar att man förstår på det stora hela att det är en sån tråd som lätt ballar ur, för den låter onekligen fejkad, men om det är sant att det hänt, så lider jag med paret. Men som sagt, min första prioritering skulle INTE vara att gå in och skriva på Familjeliv om en sån sak.. Det finns så många underliga människor, haha.

Varför katter är så mycket gulligare än hundar

Hittade ett klipp som är såå gulligt. Eller vad säger ni?

 

Vem smälter inte för denna?


Lucia på dagis

En snabb titt bara för att lägga upp ett julkort som troligen kommer att hamna i vissa släktingars brevlådor, om vi hinner få dem framkallade :o)
Kortet togs vid dagisets luciafirande i morse. Tim snarkade sig igenom alltihop i sin lilla tomtedräkt. Lucas sjöng för fulla muggar. Och jag var piggare än jag någonsin förväntat mig. Peter var mest kaffesugen (blä) men det är tur att han har ett sånt jobb att han kan flexa så han kunde vara med, för annars hade jag inte kunnat ta minsta lilla foto eftersom Tim skulle vara med också. Man har ju bara två armar trots allt.

Busbröderna önskar God Jul

Nu ska jag försöka plantera mig i sängen och sova lite, eftersom den lilla killen somnat om efter att ha vaknat när vi kom ifrån dagis. Man får passa på när det finns möjlighet att sova, när de är så här små. Senare idag bär det nog av till stan och kolla in lite klappar, åtminstone till Lucas. Vi får se :o)

Dålig uppdatering är att förvänta idag alltså!

 


Orkar inte

Idag orkar jag nog inte blogga så mycket, ska ta en promenad med Tim och sen försöka fundera ut vad som ska handlas, har en hejdundrande huvudvärk nämligen.

Ses senare mot kvällen tror jag.Lucas tog kortet igår morse.. men det är nog rätt nära sanningen även idag.

Sötisar

Innan Lucas gick till dagis idag så var han snäll och hjälpte mig ta hand om Tims matning. Sällsynt, för lillebror är visserligen gullig, men lite läskig också. Därför är det inte så vanligt med såna bilder som den här:


Men gulliga är de, eller hur?

Julklappstips

Jag hittade en sida som gör lite personligare julklappar som nog alla behöver.. Almanackor. (Filofax).
Man får göra omslag, välja hur det ska vara på insidan och vad som ska finnas där (schema t ex) och man får t o m välja vad det ska vara för färg på spiralbindningen.
Helt klart något jag tänker överväga till min mamma eller någon annan. Tyvärr inte mig själv eftersom jag precis köpt en så kallad timdagbok, med en hel sida för varje dag, för 2010. Men annars hade jag LÄTT köpt denna sortens almanacka. De finns här!


Bilden är lånad från hemsidan.

UPPDATERING: Lily lottar ut en sådan här almanacka, var med i tävlingen du med!!

Julpyntat värre!

Det finns julpynt, och så finns det julpynt. Jag kan inte säga att jag skulle få mycket julstämning av detta..


Bilden togs med gamla, kassa kameran tyvärr..

Jag tävlar igen :o)

Den här gången vill jag vinna ett kundvagnsbälte som Tim kan ha när han är lite större. Det känns lite olustigt om man måste hämta något och lämna barn om så bara för någon minut, när de är små, tycker jag.
Så det var ju en toppensak man kunde vinna tycker jag!

Jag är med och tävlar inne hos Geshiia
om ett säkerhetsbälte till kundvagn från Sakfabriken, var med du med!

 

Delta du med, tycker jag!! Åtminstone om du har mindre barn..

 

 


Julutmaning

Hittade en julig utmaning hos Alisa och känner att det kan vara passande :o)

Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?
Jadå, det har jag gjort, fast inte hela dagen. Men det var snarare ett privilegium än en tråkighet, eftersom det var jättemysigt att få börja julafton med att fodra 30 hungriga hästar och vara där, med havre, halm och granris som fixade julstämning.. Samt en stilla ridtur i snön innan man åkte hem till familjen. Härligt!

Bakar du något till jul? vad?
Nja, är inte så mycket för att baka faktiskt. Men pepparkakor försöker vi fixa lite med, Lucas gillar det massor.

Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?
Med bara ett par som "ögon" tack.

Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?
knäck kan man ju inte köpa, så det får man göra själv, men sen är det mest fabriksgodis hos oss; romerska bågar, wienernougat och aladdin samt lite annat..

Knäck eller ischoklad?
Knäck utan mandel tack.

Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?
Vi har två faktiskt.. en svart med mossa och svampar, traditionell. Och en lite sötare, röd med tomtar på.

 

Här är den lite sötare ljusstaken :o)

 


Som fönsterprydnad stjärna eller elljusstake? Både och, vi har ljusstakar i alla rum utom vardagsrummet, där vi har en stjärna istället eftersom det blir finast så.


Vill du ha julkort med brevbäraren eller i mailen?
Helst med brevbäraren men jag blir glad oavsett.

Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?…eller vad?
Vi kör på lite vitt och ljusblått eftersom vi tyvärr bara har för korta julgardiner i år, alla fönster här är superbreda, och det känns lite onödigt att köpa nytt när vi ska flytta knappa två veckor efter jul..

När julpyntar du hemma?
Första advent är standard för mig.

Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?
Haha, nä, det är lite svårt eftersom jag hittills aldrig bott på samma ställe mer än max två jular efter varandra, däremot har vissa tomtar sin givna plats sedan länge hemma hos mina föräldrar, men det är av praktiska skäl mer än något annat..

Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?
Julgransbelysning och stjärna samt glitter.

Har du ett färgtema i granen?
Nix, i början var det rött, sen blev det blått för jag hittade billiga kulor som var blå. Nu vet jag inte vad det blir.

Levande gran eller plastgran?
Hemma hos oss: Plastgran, mest för att det är mest ekonomiskt, och för att vi ändå aldrig är hemma på julen..

Hur ser din julfrukost ut?
Lussekatt och julmust

Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv. ?
Nä, om det inte räknas att kolla på Kalle Ankas Jul och slå in de sista klapparna?

Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?
Köpeglögg (Blossa)

Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?
Blossas

Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?
Mandel och russin.

Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?
Apelsiner.

Vilken är din favoritjulskiva?
Avskyr julskivor, men låten "mer jul" är rolig och den hör jag gärna!

Vilken är din favoritjullåt?
"Mer jul", som sagt..

Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?
Köttbullar och potatisgratäng.

Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?
Inte ett smack. Möjligen skivar jag grönsakerna.

Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?
Blä, vörtbröd..

Risgrynsgröt eller Ris à la malta?
Kräkvarning på båda.

Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?
Nej tack, det är inte gott.

Dricker du julmust eller mumma till julbordet?
Julmust. fast helst vatten

Vilket är ditt bästa julrecept som du har fått av din mamma eller svärmor?
Vi har inga speciella julrecept.

Tittar du varje år på Kalles julafton?
Jajemen!

Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalles julafton?
Tomteverkstaden, och arakuan, den där när kalle får spatt på fågeln. Min morfar älskade den och satt alltid och härmade fågeln..

Brukar du titta på Kan du vissla Johanna?
Nä, jag såg det när jag var yngre men det är så tråååkigt

Har du sett Karl-Bertil Jonssons jul?
Näe.

Har ni tomte hemma?
Nä, senaste tio åren har det varit dåligt med det. Mormor brukade vara tomte för ingen annan ville, haha.

Köper du julklappar till många?
Nja, i år blir det mycket färre än andra år eftersom vi får tänka lite ekonomiskt pga flytten..

Tycker du att det ska vara julklappar till alla eller bara barnen?
Till alla! Självklart!

Tycker du att julklapparna ska vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?
Ju färre jag behöver slå in desto gladare är jag, avskyr det verkligen...

Färgglatt eller enfärgat julklappspapper?
Vilket som.

Roligast att få i julklapp?
Något jag önskat mig

Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år? En massa inredning till vår nya lägenhet, eftersom vi nu bor i en trea och hamnar i en femma, det lär behövas lite för att täcka alla rummen :o)

 

Sådär. Orkar du anta utmaningen?


Sova med öppna ögon

Tim sover med lite smått öppna ögon ibland, och det tycker jag ser läskigt ut. Men jag måste säga att den här gången bidrog det bara till en massa skratt :o)


Rockerkille

Let's face it. Tim har inte mina gener. Åtminstone inte vad gäller musik. När jag skulle lugna ner honom med lite musik, så illvrålar han åt det jag lyssnat på när han låg i magen, t ex Britney Spears och Magnus Uggla eller Roxette.
Istället får jag experimentera med olika låtar, från Magnus Uggla till Hammerfall. Och vad somnar han till? JO, hårdrock å det grövsta. Hammerfall, Finntroll, Mupparna från finland som vann utklädda till monster i eurovision song contest (minns inte för mitt liv vad de hette just nu) var det som var på när han drog världens timmerstock.

Jag fattar inte. Vad gör jag för fel? Ska han börja lyssna på hårdrock eller ännu värre, death metal, och spöka ut sig i en massa piercings och färga håret svart och liksminka sig med kritvitt ansikte också, a la Kiss?
Kan bara hoppas att det inte blir så..

Nu ska här toklyssnas på hederlig svensk musik som Takida, Roxette, Europe osv.Socker hit och socker dit

Jag blir så trött.
Alla vet att socker är skadligt för tänder och hälsa.
Japp. Så är det. Men bara för att man ger sitt barn läsk eller godis (oavsett veckodag) så betyder inte det att man är en dålig förälder. Faktiskt!

Jag tittade in på Familjeliv idag igen, och i vanlig ordning så möts man av dessa ständiga diskussioner om socker hit och dit.
Någon hade startat en tråd där man skulle redogöra för när man slutade blanda ut läsken med vatten åt sitt barn. Jag kunde bara inte hålla mig. Jag började asgarva. Ursäkta, blanda ut läsk med vatten? Har aldrig hört talas om det. Känner ingen som gjort så. Och jag har ett rätt stort kontaktnät.

Men okej, det kanske är ett bra drag att blanda ut hemskheterna med vatten för att minska ner på sockret. Eller så kan man ju helt enkelt ge fan i att ge barnet läsk alls, om det nu är så hemskt?!

Lucas har fått läsk, saft, O'boy och annat att dricka sedan han var yngre än ett år. Dessutom har han fri tillgång på godis här hemma. Finns det så får han ta, vilken dag det än är. Men så tar han också bara någon eller några få bitar. Eller ett glas. Han ser ju att så gör jag och Peter, vi häver inte i oss något, så varför ska han göra det? Det är ingen som kommer och tar det för honom, så han ser väl inget behov av att "hamstra" godis och annat.

Det fanns en tid när jag försökte köra med lördagsgodis, men jag gav upp det rätt omgående, för han bara tryckte i sig godiset då, jämfört med när han hade tillgång till godis alla dagar, då tog han så lite att den totala veckokonsumtionen låg på ungefär en tredjedels vanlig godispåse.  Vad hade NI valt?

Detta är dock bara något som fungerar med LUCAS. Tim kanske inte alls blir sån och då får han väl köra med något som passar honom. Alla barn är individer, och som förälder är det ens jobb att vara lyhörd för vad som passar just ens eget barn, inte att följa strömmen bara för att man ska göra det.

I mina ögon visar man att man är en bra förälder när man väljer att tänka på sitt barns bästa genom att hitta på egna lösningar istället för att tvunget göra så som alla andra gör bara för att man "borde". Det kräver lite mod, men det brukar också ge resultat på sikt.

Vad tycker DU?

Lär dig skratta, för helvete!

Som förälder är man utsatt för ett antal veckor av likgiltiga miner, eftersom spädbarn inte skrattar medvetet förrän efter flera veckor.
Tim har fortfarande inte börjat fyra av några medvetna leenden, men då och då kommer det ett i sömnen, och det är nog tur det, eftersom det gör att man som förälder får lite energi. Det skulle vara skönt om han kunde le på beställning snart, så jag kan få en dos energi när det behövs. Önsketänkande :o)

Igår kväll fick jag i alla fall en liten antydan till leende när jag trixade med kameran.. såhär såg det ut:

Jag är glad att jag fick den här bilden, den ger lite energi i väntan på riktiga leenden!


Fikakörkort kanske?

Jag bor ungefär en timme ifrån Stockholm. Och det är väl en jäkla tur, eftersom man tydligen inte får ta en fika där om man har barn eller barnvagn. 
Riktigt hur man är funtad om man förbjuder våra små medborgare, det fattar jag inte. Är inte de också människor?

Hur Katrin Schulman kan hävda att det är okej att porta barn fattar jag inte, med tanke på att hon är med barn.. Men å andra sidan, den kvinnan har aldrig varit den skarpaste kniven i lådan så att säga.. Enligt mig, alltså.

Jag kan tycka att barn, både mina egna och andras, är skräniga och jävligt jobbiga. Men det är väl inte värre än att vara på krogen en vanlig fredagskväll? Och varför man letar efter tystnad när man ska ta en fika övergår mitt förstånd. Kanske finns det en marknad för Tysta Caféer? Jag har alltid trott att när man tar en fika när man är ute så gör man det ofta ihop med någon. Ska man då sitta knäpp tyst och dricka kaffet? Brukar man inte prata med varandra?

Ska vi införa "fikakörkort" på barn kanske?
Om man vid ett provtillfälle visar att man kan få barnet att äta fint, prata med låg volym, inte springa runt och tugga med stängd mun samt inte kladda, då får man ett fikakörkort för det barnet.
För spädbarn kanske man ska införa något likande för föräldern som följer med?
Det vore väl något? Eller inte.

Om alla föräldrar tog på sig ansvaret att se till att barnen sköter sig, så skulle det här problemet aldrig uppstått. Men det finns en hel del lata individer i det här landet, som inte orkar bry sig om att fostra sina ungar, och då kan jag till viss del sympatisera med de som tycker att det är jobbigt med barn på cafét, men varför ska vi som faktiskt fostrat våra barn bli lidande?

Bäst i veckan

Jag skulle ju utse Veckans Blogg i fredags, men det kom lite emellan, så jag sköt fram det till idag istället. Men vad säger man, bättre sent än aldrig..


Egoinas Mamma

Motivering: Egoinas Mamma, eller Em som hon skriver när hon kommenterar, är alltid rolig, tänkvärd och klok. Gissningsvis har Egoina ärvt sin komiska ådra från mamma. Mycket sunt förnuft, med en twist och ett leende. Jag tycker att det hittills inte dykt upp ett ointressant inlägg på den här bloggen, och det är starkt jobbat!


Vill DU nominera dig själv eller någon annan till Veckans blogg, och synas i en veckas tid? (När jag lagt in en sidomeny) Kommentera, så väljer jag ut en på fredag, som blir den stående Veckans blogg-dagen.


Önskelista

När jag var liten skrev jag minsann ingen önskelista. Det blev aldrig av. Men jag fick ju bra klappar i alla fall. Idag däremot så BEHÖVER jag skriva en önskelista eftersom jag annars inte riktigt vet vad jag önskat mig. Lite graviditesdemens sitter fortfarande i. Kanske för att livet är en kombination av trötthet, stress och en vilja att hinna en massa.. Som de flesta andra, antar jag :p

 • DVD-boxar: Desperate Housewives säsong 5, Boston Legal säsong 3 och framåt.
 • Johan Falk-seriens nya filmer (sex st). Har iofs sett alla, men de är så BRA!
 • Mattor: Gångmattor till hall, kök och sedan lite mer rektangulära till vardagsrum, barnrum och kök.
 • Hallmöbler: Smidespanel med krokar. Hatthylla i smide. Telefonbänk. Skoskåp.
 • Saker till Tims rum: Spjälsäng. Skötbord. Matta. Lampor. Förvaring.
 • Prenumeration på tidningen Misstänkt.
 • Betalda ridlektioner, det är DYRT att rida!
 • Ljusstakar och ljuslyktor/övriga dekorationer i smide
Sen vill jag förstås ha ett hembiträde, en kock, en nanny och flera miljoner på banken, samt att Zita kommer hem, men det känns inte riktigt realistiskt, så det får väl förbli drömmar.

Vad önskar DU dig?

Fototriss

Här är mitt livs första fototriss, alltså tre bilder som är tagna av mig som har ett gemensamt tema. Temat här är Tim, eller spädbarn kanske man kan säga. Jag har testat min nya Canon EOS 1000D som jag fick i 30-årspresent i Lördags. Verkar vara en bra kamera, men mycket att komma underfund med.. Men det är ju bara kul!Tim funderar i godan ro på sängen. Vingåker 091205.Ett kort på Tims lilla hand. Svårt att förstå att snart har han stora gubbnävar. 091206.Man kan fundera på livet när man ändå ligger här.. Tim 091207


Snabba bilder

Lägger in några av helgens bilder innan jag drar iväg med Lucas till dagis..

Såhär började jag min Måndag :o)

 

När vi ändå är på temat mat.. Nemo gillade smörgåstårtan i Lördags. Det gjorde jag med iofs..

 

Och slutligen.. Man blir trött när man ätit mat!

Som ni kanske märker så har jag ny kamera, så nu blir det nog bilder på allt möjligt framöver, eftersom jag måste träna på de olika inställningarna och hur man ska få vissa effekter osv.
Mycket att lära sig, men skoj!

Nu måste jag rusa.

Dragning

Okej, nu har jag,med hjälp av random.org,dragit en vinnare i min första tävling. Det var skoj att det trots allt var mer än en som ville vara med i tävlingen.

Vinnaren är HANNA! Grattis!

Jag gav alla deltagare ett nummer baserat på ordningen man anmält sig i tävlingen, och sedan skötte random.org resten som ni kan se på bilden här ovan.

Hanna, kontakta mig med adressuppgifter och vilken kalender du vill ha, så ser jag till din vinst kommer till dig. Mailadress till mig är Nexa79@hotmail.com

 


Jippie!!

Jag vet att jag inte skulle blogga. Men jag kan inte låta bli. Jag ska bara berätta. Jag fick min efterlängtade systemkamera, äntligen! Hurraaaaaa! Nu ska här fotas.. På måndag blir det Fototriss!


Canon EOS 1000D heter den.

Ledig helg

Jag kommer inte att blogga i helgen. Fyller år. Ska inte vara hemma och borde alltså vara lite social. Men på söndag kväll/måndag är jag tillbaka.
Ha en trevlig helg allihop!

Jag visste väl det!

Enligt mig finns det bara en anledning att spela tv-spel. Mario. Och möjligen Luigi, Yoshi och de andra i gänget. Men Mario är kungen.
Mina föräldrar har köpt spelet som just släppts till Wii i present åt Lucas. Det har fått väldigt bra kritik. Men något annat väntar man sig väl inte, eller?
Det är ju trots allt MARIO!-->Uppdatering: Nu har vi spelat det, och det är SUPERKUL! Rekommenderas!<--

Utmaning för den som vill

..Och eftersom jag inte har något bättre för mig än att undvika snabeldraken just nu, så antar jag Guns utmaning!


3 saker som jag minns som om det vore igår:
 1. När jag satt i mitt kök med Lucas, tio månader gammal, i knät, och på andra sidan satt en person med en pistol riktad mot oss. 25 Oktober 2005.
 2. När jag träffade Peter första gången. Han skulle laga mat åt oss för att jag inte hunnit. Och han lagade Stuvade makaroner. Som jag HATAR. Men jag såg potential hos honom så han fångade mig ändå :o)
 3. När jag och Rebecca (Geshiia) rymde från fritids hem till hennes pappa och drack O´boy och krävde stekta pannkakor!

3 saker som jag ogillar:
 1. Prettomorsor som lever genom sina barn för att visa världen hur jävla duktiga DE är, som föder utan smärtlindring, helammar, vägrar tänka tanken att ge en glass till någon under ett år, sover i familjesäng osv. Gör det mer än gärna, men PRACKA INTE PÅ MIG EN MASSA TJAT FÖR ATT INTE JAG GÖR SÅ!!
 2. Folk som klagar över sin situation men bara sitter och väntar på att någon annan ska lösa deras problem. It's not gonna happen! Oavsett hur jävligt man har det så kan man få det bättre, men då måste man vilja och göra saker själv också.
 3. Trötthet. Det är så sjukt irriterande att veta att man borde göra en massa men ändå inte kunna med att göra det pga att man är trött. Det känns inte som ett legitimt skäl, låter som en dålig undanflykt ju! Sen att det är förlamande spelar ingen roll, det är FULT att vara trött. Smärta är bättre, inte så diffust.

3 saker som jag gillar:
 1. Fotografering och digital scrapbooking är kul, så länge man har bra saker att jobba med. Eftersom jag har Adobe Photoshop CS4 att leka i så gillar jag just nu scrapbooking och bild/grafikbehandling mer än fotande. Men efter helgen har jag förhoppningsvis en systemkamera, och vips kanske fotodelen är roligast igen ?!
 2. Föräldrar som vågar göra "sin grej" istället för att köra på normen bara för att man "ska". Känner man i magen att det är rätt med ersättning, kör på det. Känns det bra att låta barnet vara vaket till 22 istället för 19, ha det så då. Det som funkar för en kanske är totalt fel för andra.. Det krävs lite go för att våga göra annorlunda, men jag gillar sånt!
 3. Hästar och ridning inte bara gillar jag, utan det är en del av livet för mig. Jag har ridit i 25 år och jobbat med hästar både som beridare, skötare och instruktör på ridskola, och dessutom är de världens bästa utmaning att fånga på bild. Fast det gäller alla djur (och barn) eftersom de går på instinkt och inte kan regisseras så bra.

3 bloggar jag följer dagligen:
 1. Geshiia-Rebecca och jag har ju känt varandra sedan vi var fyra respektive tre år, så konstigt vore det väl annars? *ler*
 2. Barbakvinnan-Anki och hennes man bor ett stenkast ifrån oss och Peter och hennes P är kollegor..
 3. Egoina-***ina som hon heter egentligen är cool. Kaxig på ett roligt sätt och skriver om.. allt.

3 låtar som jag lyssnar mycket på nu för tiden: 
 1. Reklamsnuttar - på tv spelas mycket musiki reklamerna.
 2. Barnskrik - Tim tränar för att bli operasångare på nätterna ibland.
 3. Disney XD:s musikvideos - Det finns en del som är rätt bra men gudars så söndertjatade de börjar bli
(Lyssnar så gott som aldrig på musik, har tröttnat, det räcker med det som hörs på affären och i media..)

3 TV-program som jag följer:
 1. Desperate Housewives ♥ Jag bara ääälskar den serien.. och Peter kollar också. Vi har sett ALLA avsnitt..
 2. Arga Snickaren -  En slags Dr Phil i snickarkläder. Gillar att man tar tag i folket, inte bara hemmet.
 3. Ugly Betty - Charmig, och med en galen förmåga att hamna i omöjliga situationer. Lättsamt och bra.

Vintergos


Zita och Nemo hälsar. Västerås 2009.

Den här bilden tog jag av ren tur, Zita och Nemo hamnade mer eller mindre ALDRIG på samma bild, utan ständigt på separata kort. Lite trist. Men så var jag ute och lekte med Nemo och Zita var ute sedan förut, och kom trippande för att hälsa på Nemo så som hon alltid gjorde, så då var jag snabb nog och fångade det på kort.
Det är roligt att ha såna foton, särskilt nu när hon varit borta i över en vecka, jag misstänker att hon antingen tagits av något rovdjur eller att hon är överkörd :o( Vi får se om damen behagar komma hem eller inte.

Storebror med stort S

Lucas är verkligen Storebror vissa dagar :o)
Idag skulle han BÅDE köra vagnen och hålla i Nemo när vi gick till dagis, och han KRÄVDE att jag skulle ta kort på honom när han gjorde det. Så okej då, jag gjorde väl det!"Om jag knyter fast Nemo så kan han inte smita.."När vi lämnat Lucas på dagis så var Nemo lite fundersam, det är ju trots allt rätt långt att gå och han var väl trött eller något, så han tog en sniff på Tim som om han bad att Tim skulle resa sig ur vagnen och lämna plats :D
Tänkte införa Veckans Blogg

Rubriken says it all liksom..

Jag tänkte införa Veckans blogg, eftersom det finns så otroligt många fina och läsvärda bloggar där ute.

Jag börjar med mina egna favoriter idag, men nästa fredag så vill jag gärna se att ni har nominerat några till Veckans blogg.

Så snart som jag fått mina sidomenyer i ordning så kommer en skärmdump från den aktuella bloggen och länk dit att ligga där konstant i en veckas tid, och den byts sedan ut på Fredagar!

Låter det som en bra idé?Hjälpsam ska man vara!

Igår var jag snäll en stund och hjälpte Sossessa att fixa lite tydligare text på sin header, eftersom svart inte syns så jättebra på alla de där färgerna. Hon blev nöjd, och har fått positiva kommentarer om förändringen, vilket såklart är roligt. Såhär ser headern jag gjorde ut.. den slutliga versionen alltså!

Klicka på headerbilden för att hälsa på Sossessa!!

Detta blev en present till BARA Sossessa, men om någon vill ha lite hjälp med en header eller annan grafik till en blogg,så hojta gärna till.

Publikfriare?

Hehe, jag har läst lite kritik som jag fått på Familjelivs tråd om bloggbedömning. Förut så var det "fel" på färgen och det kan jag köpa eftersom alla har olika färgsmak. Dessutom hade jag en fuktansvärt lång lista med länkar och inlägg på högersidan, vilken störde rätt ordentligt, även jag retade mig på det ;o)
Nu har jag lånat och modifierat en design från Tescho, och den har inga sidomenyer alls, något som jag själv kan sakna. Men jag valde att ta den och göra om så gott jag kunde för att åtminstone förbereda för att lägga in minst en sidomeny, jag saknar nämligen att ha en räknare,en FAST bloglovin-knapp och även några av mina egna favoritinlägg tänkte jag lägga där. (Jag vill egentligen inte ha en bloglovinknapp i varje inlägg, men det var det alternativ jag kunde göra just nu utan att ha en sidomeny)

Vad gäller namnet på bloggen så är det mer ett skämt än något annat, och meningen är INTE att provocera!
Det är så att jag och Peter är väldigt inne på att kompromissa när vi inte är överens om saker. Men ibland funkar det inte ändå, och då skulle ju omröstning kunna vara ett alternativ, men tyvärr godkänner inte jag det eftersom det blir just tre killar mot en tjej..


Räknar man med Nemo så är de faktiskt FYRA killar mot mig.. ;o)

Designen är alltså inte riktigt klar, men den funkar bättre än den föregående åtminstone.

Nu går bedömningen mer in på själva inläggen, vilket är skoj. Förut har många mest bedömt utseendet, med rätta, eftersom det trots allt är vad man möter när bloggen öppnas som ger ett bestående intryck.
Inläggen verkar vara okej säger de flesta hittills, och att jag lägger ner lite tid på mina egentagna foton och lägger in ram och ofta text, verkar uppskattat. Det är skoj att höra att det uppskattas, jag tycker själv att det är roligare att läsa en blogg med bilder som "fått lite kärlek" och det är största anledningen till att jag gör det jag gör med korten.

Vad gäller hur jag skriver, så jo, det kan uppfattas som lite "publikfrieri", men jag känner att jag inte kan skriva så mycket personliga inlägg för just nu består mitt liv mest av att sova, äta och ta hand om Tim.
Jag kan skriva ett generellt inlägg för hur min vardag ser ut just nu, men inspirerande är det sista det är, haha.

(Ska nog banne mig göra det, väldigt generellt, men ändå lite skoj kanske ;) så blir det lite mer personligt!)
Dessutom så känner jag att jag vill varva mycket, eftersom jag själv tycker att det kan vara rätt jobbigt att man "fastnar" i ett visst ämne, trots allt så är ju människor ganska mångsidiga, och då känns det inte så kul att alltid skriva om blöjbyten och vagnpromenader, även om det råkar tillhöra vardagen.

Självklart kan man skriva om det med, men jag roas själv av bloggar som skriver om många olika saker; humor, scrapbooking, inredning och barn samt bloggdesign är några av de ämnen jag gillar mest. Och kanske är det därför som jag skriver om såna saker?!
Slutligen kan jag väl tillägga att jag faktiskt inte skriver "för publiken" när jag skriver om mer allmänna saker, jag försöker att alltid lägga in min egen värdering eller åsikt, och på det sättet göra inlägget till ett mer personligt sådant. Jag skulle aldrig skriva om något som jag inte själv är intresserad av.
Däremot kanske jag ska skriva lite mer om mitt förflutna, det finns säkert ett och annat korn som kan vara skoj att läsa även om det är passé idag..

Jag tackar för kritiken, och hoppas att få mer av den varan. Jag vill ju ha fler läsare med tiden, det är världens kick att komma in och hitta ett gäng kommentarer, så det är klart att jag vill ha fler av både läsare och kommentarer!


Mamma lyxar till det

Eftersom Lucas skulle möta dagiskompisarna vid affären idag, de skulle på bio eller teater, så klampade jag såklart in med Tim på Ica och drog en repa.
Inte bara kom jag ihåg att köpa glasyr (den första tuben fick fötter redan i affären) så vi kan fixa pepparkakshjärtan med namn, utan jag hittade också ett dagsfärskt nummer av min favvotidning Misstänkt, och nya filmen flickan som lekte med elden. Som vi sett på bio visserligen, men den är ju bra! Det, och så lite choklad på det.. aahh!
Tim har somnat, och det känns -konstigt nog- inte som att jag ska joina honom trots att jag varit vaken hela natten, så jag satsar på fredagsmys på en torsdagsförmiddag istället. Det funkar det också!


Dagens Förnedr..familjelivstråd

Familjeliv är ju ett forum där man kan hitta i princip allt från muffinsrecept till onaniskolor.
Idag har jag hittat en förnedringstråd. Eller ja, i MITT tycke är det att förnedra någon när man skapar en tråd baserad på en hemnet-annons och informerar om att man tycker att detta hemmet skulle platsa i Sveriges Fulaste Hem.

För det första, det är inte så forumet är tänkt. Att hänga ut någon. Även om bilderna inte visar personer, så finns adressen och deras hem i bilder, vilket gör att det är ett antal vägar till att hitta hemmets ägare och alltså även hitta den eller de som man hänger ut.

För det andra så är det inte ett av de fulaste hem jag sett, långt ifrån. Det ser rätt så vardagligt ut enligt mig, inte stylat, men det ser ut att bo ett medelålders par där, så det kanske inte finns ett inredningsintresse. Alla gillar inte sånt.

Slutligen, jag måste säga att ibland blir jag banne mig frestad att snoka reda på lite om trådstartaren och hänga ut HENNE i en tråd. Alla har vi något som vi skäms för.. detta är ett sådant fall. Men jag nöjer mig med att skriva om tråden och oja mig över idiotin i att den inte tas bort. Men det kanske är en tidsfråga..
Jag håller tummarna!

Ser ni det här?
Gjort om lite..

Eftersom jag som vanligt sitter uppe hela natten så har jag sett till att det blivit lite förändringar här. I väntan på den bloggdesign som jag önskar, så testar jag lite annat så länge..
Så vad tycker ni, bättre? Sämre??
Headern kommer nog att ändras lite igen kan jag tänka mig, är inte riiiktigt nöjd med den, men den får vara tills vidare.

Kommentera gärna vad som kan bli bättre.

Vardagsmysterier 8

Tänk dig att du sitter och nödhåller dig för att du verkligen vill se klart ett tv-program.
Du känner att det är ettan OCH tvåan på gång, men du lyckas hålla dig programtiden ut. Väl på toa så kastar du dig ner på toalettstolen, suckar av lättnad och andas ut. Äntligen.

När lättnaden är ett faktum och tvåan börjar vara klar, vaknar du upp ur det komaliknande tillståndet, och ser dig omkring, lite smått yrvaken. Blicken faller på toarullehållaren, som är tom. Den faller på skåpet, eller hållaren, där extra rullar alltid finns lätt tillgängliga. Med en isande känsla av äckel i magen så slår det dig. Även dessa förråd är tomma.

Frågan är:
Varför inser man alltid att lagret av toalettpapper behöver fyllas på förrän man precis gjort nr 2?

Finns det inga gränser?

Kanske är jag överkänslig, men jag tycker att barn ska få vara barn, inte små vuxna.
I somras drällde det av bikinis för barn, med överdel och underdel precis som för vuxna. När jag var yngre var det bara baddräkt som gällde. Idag ska barnen tydligen vara sexiga redan i tvåårsåldern.

Nu har de dessutom en "förebild" i form av Suri Cruise, treåringen som numera knatar runt i högklackat!
Mamma Katie Holmes hävdar att det bara är ett enda skäl till detta: Att Suri älskade mammas höga klackar, så när hon hittade högklackat för barn så fick Suri ett par, och är jätteglad över detta.
Okej. Frågan är, hur glad är Suri on 15 år, när fötterna är kaputt av allt travande i höga klackar?

Ska det vara så svårt att låta barnen få vara just barn, jag bara undrar. Själv skulle jag ALDRIG köpa bikini till någon under 12 år. Klackskor likaså, åtminstone inte så höga som på bilderna här. Låga klackar vid enstaka tillfällen, okej. Men inte annat än i undantagsfall.


Nu har vi en Femåring i familjen!

Hurra, nu har Lucas vaknat och fått sina paket, alla utom ett (för då får jag aldrig iväg honom till dagis det garanterar jag..) som innehåller Cars för Wii.

Såhär ser han ut i sin nya tröja, som han trädde på sig omedelbums:

 

Han har vuxit till sig lite under åren..

 

Men gullig har han varit hela tiden.. eller vad tycker ni?

Nu ska vi strax klä på oss och gå till dagis, ska försöka att inte glömma glassen som det ska bjudas på. För här är vi inga sockerfascister, här är det självklart att ungarna ska firas med glass allra minst! (Lucas fick 10 RIGI choklad i ettårspresent, kan ni tänka er så heeeemskt? Dock inte av mig, men jag motsatte mig det verkligen inte. Det var ju hans favoritgodis just då..)


En vanlig morgon

Idag har jag ju ändå inte sovit så jag är pigg nog att dokumentera lite idag. Här är en vanlig morgon hos oss..eller ska jag säga för Tim, kanske?


Vi matar "sovande". Sen rapar vi framför spegeln. (Egotripp att se sig själv kanske vissa tror, men det är snarare för att se om det kommer kräks på mamman, hehe) Sen vilar vi i babysittern lite, och så kommer Nemo och inspekterar..

Min icke-hälsosamma men desto mer energirika frukost... Glaset beskriver innehåller. Coca Cola.

 

Idag fyller Lucas dessutom fem år, så jag ska slå in hans present som vi glömt fixa, en tröja med Cars på. Sen får han ett spel till WII med samma figurer lite senare idag efter dagis. Han får också lite småsaker men det är mest bara för att han ska få många paket..

Huvudsakligen kommer det ROLIGASTE paketet på Lördag när vi är och firar både honom och mig (som blir 30 på lördag, gammal som gatan ju!) hos mina föräldrar. då får han nya Super Mario Bros spelet för WII. Det längtar nog hela familjen efter, mariotöntar som vi är allihop, haha.  Plus att han får en massa annat, vi har stooor släkt ju!


Jag tävlar

Jag är för korkad för att fatta hur man SKA göra för att få en extra vinstchans, men jag tror att den här länken till tävlingen räcker.. efter att ha kommenterat om att jag ska slänga upp ett inlägg med annons och allt så kom jag på hur det nog var tänkt.
Klicka nu på länken till Rebecca och delta lite snabbt innan tiden går ut senare idag! Man kan ju vinna jättesöta ljuslyktor (skulle matcha mitt porslinspepparkakshus skitfint) och ett porslinspepparkakshjärta!

Kolla, och håll med om att det är söta saker man kan vinna?!

 För latmaskar

Har du inte Photoshop men vill ändå fixa till dina bilder lite? Kolla då här, det är gratis, lätt o kul. Och resultatet ä över förväntan. http://www.picnik.com

En annan sida som är bra som jag hittade tack vare en medlem på Familjeliv, är den här, där man kan göra många roliga saker att ha på sin blogg. Här har jag gjort vår familj t ex:

Tre killar och en tjej

Vi är nog sötare som tecknade än IRL, haha.


Så otroligt skönt!

Denna vakna natt har gett flera insikter, varav en måste delas med er alla.

Det är så jäääävla skönt att inte vara gravid längre!

Snittet har läkt superbra, jag kan gå, har inga infektioner och allt är toppen. Men bäst av allt, jag börjar få tillbaka mitt liv.
Jag har slutat sörpla i mig en liter Brämhults Apelsinjuice varenda dag.
Jag kan dricka Cola igen.
Jag knuffar inte okända med magen av misstag när jag ska trängas på Maxi.
Jag kan sätta mig på cykeln utan att riskera att den får punka.
Jag kan böja mig ner och plocka upp saker på golvet i flera minuter! HAJA VILKEN LYCKA!!!!
Jag kan sova på mage igen, hurra!
Mina lungor är återigen MINA, jag har inte delad vårdnad om dem längre. Så himla skönt!
Jag orkar gå hela vägen till och från dagis utan att vare sig flåsa eller stanna, kan t o m jogga!

(Det är nu ni ska rita kors i taket eftersom det knappast finns någon som är mer anti att jogga än vad jag är..)


Men nu mina vänner blir det aldrig mer några barn igen. EVER. Jag knipsade mig samtidigt som jag snittade mig nämligen. Så himla skönt! (Att slippa oroa sig alltså, inte att knipsa, det vet jag inget om eftersom jag sov).

Nu ska jag bara bli av med en biverkning från graviditeten. Chokladsuget. Sveper lätt i mig en Marabou 200-grammare per dag nämligen. Inte bra. För dyrt, och för onyttigt. Fr o m idag, Första december, ska jag bara köpa choklad EN gång i veckan, nämligen på helgen. Back on track.


Utmaningsdags igen!

 

Dags för en ny utmaning tycker jag!

Den här gången vill jag se hur ert adventsfirande och ev julpynt ser ut

Kommentera här när ni bloggat om det så kommer jag och hälsar på!

 


Vardagsmysterier 7

Lucas har ett Nintendo DS.
Han har haft det med sig var han än varit och var han än gått, och det har aldrig varit någon svår uppgift att lista ut var den är grejen är, antingen på laddning eller på bordet eller i händerna på Lucas eller Peter. För det mesta.
Men nu har det varit borta, spårlöst, i över en månad. Varför försvinner saker bara hux flux, har vi hustomtar som har tråkigt, eller vad är det frågan om? Inte nog med att de stjäl våra strumpor, nu har de stulit sonens spel med.. Hmm, inga klappar till dem i år inte..


På väg till mormor och morfar på tåget var det jättebra att ha DS:en med sig..Flaska o DS är viktigt att ha med!

RSS 2.0