Light-jul

Julen närmar sig med stormsteg. Vi har lite av en "light-jul" i år. Dels av ekonomiska skäl, och dels av praktiska skäl. Vi ska flytta tio dagar efter jul ungefär, och då är det kanske inte läge att ha julpyntat lägenheten in absurdum. Inte heller att shoppa på sig ett ton julklappar som ska bytas. Eller att fira julen hemma hos oss.
Vi brukar fixa julkort och skicka till några. Inte i år. Det kostar pengar, och energi. Energin får läggas på annat i år. Pengarna spar vi till våra dubbla hyror. Inte många kronor kanske, men några hundra ändå. (Göra julkort med foto av barnen plus porto till ca 30 pers kostar lite.)

Vi brukar sätta upp julgardiner och klä vår taniga plastgran (mer miljövänlig och ekonomisk än vanlig, om än lite tam julklänsla faktiskt..) men i år kom det inga gardiner till första advent av praktiska skäl. Och granen får stå kvar i förrådet istället för att komma ut dagen före julafton. Vi åker till mina föräldrar i stället, och firar julen där. De står för maten och granen, vi står för barnbarnen, som mamma sa.

Vi brukar, som så många andra, storstäda inför julen. Inte i år. Vi sparar vår energi till att packa när vi kommer hem, och det känns okej. Vi har först haft planen att vi ska packa innan jul, men det har visat sig vara smartast att vänta och låta allt vara så normalt det nu går, fram till dess att vi har firat jul och kommit hem. Annars blir det ett stressmoment att knöla sig fram mellan diverse lådor och annat samtidigt som man kanske springer runt och ska slå in paket. Julen är stressig nog som det är, man behöver inte skynda på stressen genom att börja packa också.

Och faktiskt, man hinner packa allt på en vecka ungefär. Om man bara ger sig den på det. Om man väljer ett rum i taget och betar av det som ska packas, och sen lägger in lite rensning i det, medan man packar, så går det nog bra!
Såå....

Glitter Text


Kommentarer
Postat av: Gun

Jag förstår att ni tar lätt på julen när ni ska flytta snart och ändå ska fira hos dina föräldrar. Finns ingen anledning att jobba i onödan.

2009-12-20 @ 23:06:22
URL: http://horni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0